cemaatini satan bilge 

1. hitap ettiği kitleyi din sömürüsüyle, ağlayıp zırlayarak uyutup, dolarları bir güzel cebe indiren bilgedir(!) (bilge?)
    #1692867 (filleri kurtaran adam, 27.05.2007 15:53 ~ 16:03)
  2. cematiyle uğraşmaktan bıkmış ki bu doğal dır koskoca cemaatin mensuplarının hangi birine sahip çıkabilsin,en sonunda ne haliniz varsa görün beni kendi halime bırakın die isyanlara bürünmüş,kenara çekilmiş,şaşkın cematini yarı yolda bırakmış bilgedir.*
    #1692891 (gosemef, 27.05.2007 16:00)
  3. akla nurettin veren'i getiren cümle.gerçi o bilge değildi ve cemaatini satmamıştı, ayrılmak zorunda kalmıştı ama yine de akla o geliyor.
    #1692896 (darkness nights, 27.05.2007 16:02)
  4. - sabah namazlarını çarşı camiinde kılıyormuşsun diye duyduk!
    + yok abi nerden çıkardınız. bir iki gündür sabah kalkamıyorum, o yüzden.
    - görmüşler seni ahmet, yalan söyleme!
    + kızmayın abiler! evime yakın orası, o yüzden. sabahın soğuğunda gelemiyorum buraya kadar.
    - bak koçum, bir avuç cemaatiz şu camide. sabah 3 kişiyle namaz kılmak moralimizi bozmuyor değil hani. bilirsin bu psikolojiyi. en iyi arkadaşının okula gelmemesi gibi...

tanım entrysine göre çok iyimser oldu gibi aslında ama..
    #1692915 (nikim yok benim, 27.05.2007 16:10)

© 2008 - uludağ sözlük

cemaatini satan bilge başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cemaatini satan bilge ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cemaatini satan bilge nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kurt » kopeklerin birbirine girmesi » dokunup kacan kucuk cocuk » salla basini al maasini » elfen lied » her boku yiyip benim kalbim temiz demek » bana bir masal anlat baba » eve » bir kereden hicbir sey olmaz » kugu golu canavari » var misin yok musun » doymadim sana » zamana ve mekana gore degisen seyler » robert lee yates » objectophilia » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » uhde » jigga » i will always love you » anket memis » sergen yalcin » pos makinasi » baca gibi hissetmek » 7 saniyeyle kacan 13 5 milyon dolar » yasar okuyan » kara carsafin yasaklanmasi » kadinlarin gezmeye bayilmasi » move » anestezi » scurtel » akalkuli