cem karaca 

/ 5
kapat
  1. bir belki hayattan,
    geçmişteki günlerden,
    bir teselli ararsak,
    bakarız o zaman resmine*.
    #2730924 (leggare, 22.12.2007 19:28)
  2. ölüm adlı şarkısıyla bizi daha da efkarlandıran efsane şarkıcı, sanatçı sıfatını gerçekten hakeden nadir insanlardan birisi.

car atıp şeş oynasam
    gene yenersin beni
    ölüm bana gülerek gel ne olur
    sırtımdan vurdurma beni alnıma sık kurşunu
    karşıma geç yüzüme bak ve öttür baykuşunu

seni unutmayacağız cem bana. olum e olan bu cesur tavrını da.
    #2730979 (deli ali, 22.12.2007 19:39)
  3. donen sanatci. allah rahmet eylesin.
    (bkz: zararin neresinden donersen kardir)
    #2776384 (Aequitas, 01.01.2008 20:38)
  4. 18 Ocak 2008 beyaz shov da öğrendiğim kadarıyla;
    "superstar, megastar edirne den sonra seni kim star." lafının sahibi.
    #2872614 (KisiselBirIleti, 21.01.2008 09:36)
  5. ölümünün üzerinden 4 yıl geçmiş müzisyendir. bedenen yitirdiğimiz ancak içimizden hiç gitmeyecek müzisyendir.
    #2971831 (music box, 08.02.2008 16:39)
  6. kor olur badem gozlu olura en büyük örnek. degerini bilmediğimiz sanatcı.
    #2971861 (xargn, 08.02.2008 16:44)
  7. Parkalılar ve Tamirci Çıraklarının Safından Düzenin Safına: Anadolu Rock müziğinin ilklerinden Cem Karaca, 1970'li yıllarda etkilendiği devrimci mücadele ile tanışması ile birlikte, türküleri de halkı, ezilenleri, devrimcileri anlatmaya başlamıştır. Bu yıllar halkın safında yer aldığı, sanatçının olması gereken yerinde olduğu dönemdir. 12 Eylül cuntası sonrası yurtdışında yaşadı. Özal iktidarı döneminde, ANAP'ın sahte demokratikleşme manevralarının vitrini olarak ülkeye dönmesine izin verildi. Bu dönüşün yaşandığı, Karaca'nın düşmanına yalvararak ülkeye döndüğü yıllar, aynı zamanda sokak ortalarında, dağ başlarında, hapishanelerde devrimcilerin katledildiği yıllardır. Özal'ın liberal politikalarının tüm halkı, gençliğimizi yozlaştırdığı yıllardır.
    tavir
    (bkz: cem karaca/@lock)

sana ne diyem ben cem karaca!
    #2976577 (unlock, 09.02.2008 14:28)
  8. bu dunyadan erken gocup gitmislerdendir karaca. ruhumun kus gittiklerindendir ayrica da.

biz onu, iktidarlarin karsisindaki alternatif durusuyla, devrimci soylemiyle, isyan kokan sarkilariyla sevmistik.
    sonra bir esikten dogru gecti ve biz onu kaybettik. o cabuk uydu yeni alemin havasina ama ben uyamadim bir turlu onun bu hallerine. kendimi korebe oynarken, en guvendigi arkadasi tarafindan, yeri soylenmis cocuk gibi hissettim nedense? guvendigi arkadasi tarafindan okul bahcesinde yalniz birakilmis, satilmis bir cocuk gibi. hala resimdeki gozyaslarini dinlerken sonuna kadar acarim sesi. fakat tamirci ciragi, arkasi kuslu aynasinda taradiktan sonra saclarini, nedense arabayla kiz yerine babasi gelir artik.
    herseyi kolay affeden ruhumun, cok az affedemediklerindensin cem karaca. askolsun sana.
    #2976706 (narpiz cigneyen yilki ati, 09.02.2008 14:54)
  9. muhteşem bir yorumcuydu. en çok değer verdiğim iki sanatçıdan diğeriydi* ruhu şad olsun.
    #2985864 (cNyT, 11.02.2008 01:40)
  10. Yıllarca komşum olmasına rağmen,kendisiyle konuşmama hödüklüğünü yaptığım üstad.
    #2985978 (ickiyi siyasal simge yapalim, 11.02.2008 02:06)
  11. sesini duyduğumuzda hala hüzünlendiğimiz, barış manço ile birlikte en çok özlenen sanatçılarımızdandır. allah mekanını cennet eylesin.
    #3005127 (psychofobia, 14.02.2008 23:38)
  12. Bir kazma bir kürek çalsın
    Cenaze marşımı
    istemem çelenk falan filan
    Dostlar şayet varsalar da gelmesinler.
    Neme lazım, yağmurlu olur hava...

dizeleri ile beni benden alan büyük sanatçı.
    #3330994 (elnino1907, 28.04.2008 17:38)
  13. 77'deki kanlı 1 mayıstan sonra 1 mayıs marsı ve Durduramayacaklar halkın coskun akan selini sarkılarından olusan plagını cıkaran ve bundan dolayı mahkemelik olup senelerce vatanından uzakta kalan insandır kendisi.
    #3339184 (rocher, 30.04.2008 15:10)
  14. günümüzde bir çok eski, yeni rocker(!) bozuntusunun yaptığı gibi sözle 'ben yanlışa isyan ederim, bunu müziğime de yansıtırım, yanlış gördüm mü yakarım yıkarım' demek yerine bunu duruşuyla gösteren, inandığı değerlerden asla taviz vermeyen büyük insan. çıkıp da sağda solda bu şarkıda bunu anlattıtım, zamanında bunu daha kimse yapmadan ben yapmıştım gibi söylemlerine hiç rastlamadım.

zaten müziğinle bir şey anlatacaksan yap sonra konuşma, sus ben onu anlayabiliyorsam anlatabilmişsin demektir. işte o böyle yapardı tavrını ortaya koyardı ve marjinal görünen ama içi boş cümlelere ihtiyaç duymazdı zira onun duruşunda, tavrında tüm bu cümleler içi dolu halde vardı. ''rock bir müzik değil, bir yaşam felsefesidir.'' sözüyle de günümüz rocker(!)larına küfretmiştir, iyi de etmiştir.
    #3387647 (johnnyturhan, 12.05.2008 15:51)
  15. 20.yy ozanı.rahmetle anılan gerçek sanatçı.

ayrıca:
    (bkz: barış manço)
    #3451238 (hepimiz caylagiz, 26.05.2008 20:36)
  16. bir tavrı olmadı sanırım ilk başlarda kızıl geçinip daha sonra yaşlılık yaklaştıkça dine dönmesi falan ama gene de sesi ve yorumu hoşuma giden insan özellikle kendim ettim kendim buldumu mükemmel yorumlamıştır.
    #3473538 (wegander, 31.05.2008 13:41)
  17. öylesine özerk, öylesine bağdaşmaz bir ses sanatçısı. pink floyd'tan başlayıp red hot chili peppers yelpazesinde ilerleyen günümüzün zirve müziğinde folklorik özelliklerle meydan okumayı tercih etmiş bir garip bıyıklı ve moda takipçisi ve yürekli marjinal isimdir.
    #3489653 (zinani, 03.06.2008 22:37)
  18. (bkz: nem alacak felek benim)
    #3556595 (ctrlshiftenter, 19.06.2008 03:11)
  19. dışarı cıkınca, sokağı dönünce, karşıma cıkacak gibi '' merhaba cem abi'' diyebilecek kadar samimi bir his uyandıran, üzen, sevindiren, eleştiren, protest bir kişilik. en olmazı herkes 2 şarkısını muhakkak bilir.
    #3586745 (aclik kader olamaz, 26.06.2008 23:23)
  20. 8 şubat 2004'te vefatının ardından sınıfta saygı duruşuna durduğumuz,2-3 kuşağa birden hitab eden,,toplumun sıkıntılarına duyarlı,halkın sesi,politik görüşleri yüzünden bir süre sürgün hayatı yaşamış,ilginç yorumu ve mükemmel şarkılarına ek olarak bir dönem sinemaya da el atmış türk rock müziğinin üstadı.
    almanya'da sürgün hayatı yaşarken çıkardığı 'die kanaken' isimli albümünün arka kapağında kendisiyle ilgili şunlar yazılıydı:
    'Cem Karaca ülkesi olan Türkiye'de bir rock yıldızı. Ülkesinde 50'ye yakın 45'lik ve LP yayınlayan Karaca'nın parçalarının çoğu sosyal içerikli sözlere sahip. 1981'in ocak ayında Almanya'dayken son albümü yüzünden ülkesinde aranmaya başladı. Bunun üzerine Karaca, ülkesine geri dönmedi. Mallarına el konan şarkıcı 200 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 1983'te de darbeci generaller onu Türk vatandaşlığından attılar...'
    #3620671 (worDecoder, 04.07.2008 21:49)
  21. ben ölünce beni alkışlarla değil fatihalarla uğurlayın, diyen, eşşsiz ses, eşsiz insan.

edit: bu entry kötüleyen eşsiz insana selamlar.
    #3620692 (yumusak falan degil bu g, 04.07.2008 21:55 ~ 21:58)
  22. Cem Karaca ; sonsuzluğa giden ustamız. Hani dediği gibi "Ansızın bir deli çaydan" içtik ve doyamadık.
    Cem Karaca değil mi kendi tarzını yaratıp bizleri sürükleyen sesinin peşinden? Ağlamadık mı o ayrıldığında aramızdan yürekten? içtik, kanımıza karışan aşkları onunla. "Emrah" şarkısını dinlerken aklımıza geldi nazlı yarimiz. "Nöbetçinin Türküsü" dinledik yüreğimizi yakıp gidenin ardından. "Islak ıslak" bakmadı mı sevgiliniz hiç gözünüze? Sonra "Herkes Gibisin" dedik içimizi yakarken karşımızdaki, gururumuza yenilerek. Utandık kemikleri alındığında ebedi uykusu bölünerek.
    Kahrettik! Oysa ne güzel demişti Cem Karaca "Kefenin Cebinde Yer Yok Ya".
    #3653469 (Dionysos, 12.07.2008 05:59 ~ 06:00)
  23. bir zamanlar baris manco nun tek rakibi olan, rahmetle andığımız sanatçı.
    #3697937 (gitarist, 21.07.2008 18:38)
  24. büyük üstad, adam gibi adam, gerçek sanatçı. *
    #3698090 (cumShot, 21.07.2008 19:10)
  25. Anadolu Rock ı kurucularından.
    mükemmel sesi ve yorumuyla unutulmaz sanatçılardan.
    rock müzik yapanlar için üstad yada usta.
    merhum sanatçı
    #3775032 (emrearici, 05.08.2008 20:04)
/ 5
© 2008 - uludağ sözlük

cem karaca başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cem karaca ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cem karaca nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» forest whitaker » kurtlar vadisini torrentden indirmek » ernest hemingway » kazanan baris olacaksa pkk ile masaya otururum » hayati » tsubasa nin fenerbahce ye cevabi » burada allah yok peygamber de tatilde » istek ezan hatti » okeyde tas calarken darth vader a yakalanmak » boyoz » alone with everybody » numaranizi arkadastan aldim » turk bankalarinin guvenilirliginin artmasi » fake you » eskisehir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yaratiliscilik » evli bir kadinla yatmak » nietzsche agladiginda » asansorde bir basina yapilanlar » john frederick lewis » gozume toz kacti » ogretmenle etgp olmak isteyen lise ogrencisi » ted bundy » ask incitir » alternatif prezervatif reklam sloganlari » kac gol attin lan oradan » euro uzerinde hayat kadini resmi olmasi » ask ucurur » kitap yazdigi icin hapse atilan insan » beni birakip nerelere gidersin mysql server