cekic 

kapat
  1. 1.Çivi çakma,madenleri dövme vb. işlerde kullanılan saplı bir el aleti.
    2.Spor Yaklaşık 1,20 m uzunluğundaki madenî tele bağlı ve ağırlığı 7,257 kg olan gülle.
    #125386 (italiano, 22.03.2006 18:13)
  2. çekiç gibi albümler piyasaya süren ve adının*hakkını veren bir firma.
    (bkz: hammer müzik)
    #2241974 (meister writer, 01.09.2007 14:08)
  3. ticarette kullanılan bir jargon.
    uluslararası ticaret bölümü ticaret dili ve edebiyatı dersinde karşımıza çıkar.
    bu dersin konularından bir tanesi de tahtakale ağzıdır. kelimenin orjinali şöyledir.
    "çek" ve "hiç" sözcükleri, konuşma dilinde hızlı söylenmesi nedeniyle birleşik telafuz
    edilir ve "çekhiç" halini alır. aradaki "h" harfi bağlaç görevi görür. bu "h" harfi görevini yerine getirmenin huzuruyla "-hadi bana müsade"* deyip düşer ve kelimemiz "çekiç" halini alır. cümle içinde kullanırsak;

"bana nakit para lazım oğlum çekiç işime gelmez" gibi..*

(bkz: şşşşt hacııı benim kafam ayıldı)
    #2958824 (minder amiri, 06.02.2008 06:07 ~ 06:34)
  4. iskandinav Mitolojisi'ndeki tanrılardan Thor'un silahı.
    #2959050 (orselendim, 06.02.2008 10:19)

© 2008 - uludağ sözlük

cekic başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cekic ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cekic nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» deger mi » on iki ion kenti » cok az sayida kalmalarina ve sozlukteki guc onlarda olmasina ragmen hi » akilda kalan roman baslangiclari » ingilizce metin okurken sesi degisen kiz » bab i ali baskini » ben foster » hosca kal » mahir cayan in ergenekon orgutu uyesi olmasi » ozpandora a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci