catismalardaki subaylarin akibeti 

kapat
  1. en son olayda 50 kişilik bölüğün başında ki komutandır. kendisi ne alemdedir, nerededir merak edilmektedir. en önden gidip ilk önce şehit olması gereken komutanın komutasında ki bölükten nasıl esir verilmiştir? bu soruların cevabını vermesi gereken komutandır.

ayrıca, yaralı askerin ifadesine göre, 50 kişiden çatışma yerinde 20 kişi kaldıklarını söyledi.

12 şehit
    14 yaralı
    8 esir (kayıp)

gazimiz 20 kişi kaldıklarını söyledi. demek ki yara almayan 6 kişi var.

peki geri kalan 10 asker?

belki gazimiz sağlık durumundan dolayı tam anlatamamıştır. ama yine de aklımızda böyle bir soru işareti bırakması kaçınılmaz.
    #2508709 (guapo, 23.10.2007 15:57 ~ 16:04)
  2. anlasilmaz bir nedenle subaylarimizin olmesini isteyenlerin hakkinda spekulasyon yaptigi akibettir. ben cesitli basliklar altinda anlatmaktan biktim. askerlikten biraz anlayan ve kus kadar beyni olan birisi bilir ki bir askeri birlikteki en onemli kisi komutandir ve en iyi korunmasi gereken ve en son olmesi gereken kisi de odur. her 33 kisilik timde bir subay oldugunu dusunursek, subaylarin toplam askere orani yuzde uctur, yani cooook az. komutanlar cok korunakli oldugu icin komutanlari oldurmek icin keskin nisancilar kullanilir. bu yuzdendir ki operasyonlar sirasinda rutbe isaretleri takilmaz askeri selam verilmez (rutbeler anlasilmasin diye). saydigim nedenlerden dolayi abd genelkurmay baskanini felluce'de catisirken gormezsin. subaylar/komutanlar gerektiginde canini feda eder, etmislerdir de. ama askeri strateji konusunda bir sey bilmeyip bir taraftan sallamak da dogru degil. neden illa subaylar da olsun istiyorsunuz anlamak mumkun degil?
    #2508750 (isla morada, 23.10.2007 16:07)
  3. birlik ve bütünlükten dem vuran, aslında ordu ve cumhuriyet düşmanı olanların, askerlikten, operasyondan, g-3 tutmaktan acizlerin kafa bulandırmak için sordukları soru.

hadi sorun bunu, biliyorum dilinizin ucuna geldi, kıvranıyorsunuz. sorun, hadi !

(bkz: erlerimiz savaşıyor subaylarımız nerede)

edit : tim komutanı piyade astegmen ve diğer astsubaylar da şehit. adresi yollayın halis muhlis kuzey ırak kınanızı yollayacağım.

üstelik kargo da benden !
    #2508768 (montajelemani, 23.10.2007 16:15 ~ 16:29)
  4. (bkz: kurtlar vadisi ırak)

bir komutan için en kötü şey, bölüğünde ki askerlerin esir alınması olsa gerek.
    esirlerimiz için keşke ölselerdi diyen zihniyet;
    keşke esir vermemek için ölselerdi.
    #2508774 (guapo, 23.10.2007 16:17 ~ 16:18)
  5. new game'i tıklamak suretiyle oyunu baştan başlatarak ulaşılabiliyor kendilerine.

bu tür bir durumda bile yüzsüzce "kurtlar vadisi ırak" bakınızı veren arkadaşa da oyunu bitirdiğinde bir madalya takmak istiyorum. özel olarak.
    #2508809 (deep, 23.10.2007 16:24)
  6. oyunda bug varmış. patch indirince tekrar çıkıyormuş. (bkz: tövbe estafurullah). Hatta patch i indiren herkese genelkurmay baskani ordunun durumu hakkında sözlü brifing veriyormuş. Artık askeri sır olmayacakmış .
    #2508828 (shuursuz, 23.10.2007 16:30)
  7. astsubay soner özübek bugün eskişehir'de toprağa veriliyor.
    #2508839 (nikim yok benim, 23.10.2007 16:32)
  8. http://www.ensonhaber.com...n-hakkinda-sok-iddia.html

evet ne yazık ki akıbetleri hakkında bölükteki askerlerin çeşitli ifadeleri mevcuttur. hala matruşkanın en dış tabakasını gören çok milliyetçi(!) arkadaşlar, herzaman olayların halka anlatılmak istenen yüzüne inanacak ve hep kandırılacaksınız!
    #2841092 (guapo, 15.01.2008 14:10)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

catismalardaki subaylarin akibeti başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. catismalardaki subaylarin akibeti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu catismalardaki subaylarin akibeti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about catismalardaki subaylarin akibeti. Copyright of the articles are belong to their authors.