castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi 

kapat
  1. forbes dergisinin 2006 yılında yaptığı dünyanın en zengin kralları, kraliçeleri ve diktatörleri listesinde fidel castro'nun 7. sırada bulunması hali.

http://www.forbes.com/200..._0522_royals_slide_7.html
    #3222202 (hatun yoksa gidicem ben, 02.04.2008 17:32)
  2. (#484559)
    #3222211 (brcyzdm, 02.04.2008 17:35)
  3. amerika'ya kafa tutmanin pahaliya malolmasi demektir.
    #3222216 (basan, 02.04.2008 17:36)
  4. kendisi tarafından yalanlanmıştır. forbes'ta gözüken servetin devlet başkanı olması nedeniyle, kontrol ettiği devlet şirketlerinin geliri oldugunu, kendi maaşının 30 usd seviyesinde olduğunu belirtmiştir.

--spoiler--

Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Amerikan iş çevrelerinin dergisi Forbes'in dünyanın en zengin 10 devlet adamından birisi olduğu yolundaki haberine sert tepki gösterdi.

Castro, Forbes dergisinin iddiasına karşı kendisini savunmak amacıyla, Küba devlet televizyon ve radyosunda, aralarında merkez bankası başkanının da bulunduğu devlet yetkililerinin katılımıyla yayımlanan ve 4 saati aşkın süren bir programa katıldı.

Forbes'in iddialarını ''alçak iftiralar'' ve ''Amerikan manevrası'' olarak niteleyen Castro, eğer derginin iddia ettiği kadar büyük bir serveti veya yurt dışında hesabı varsa, iktidarda geçirdiği 47 yılın ardından istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Serveti bulunduğunu söylemenin, hatta bu sıralamada ingiltere Kraliçesi'nin altında bir sıraya yerleştirmenin alçaklık olduğunu söyleyen Castro, ''Beni Mobutu (Zaire'nin eski devlet başkanı) veya hırsız, yağmacı milyarderlerden biri sanıyorlar'' diye konuştu. Forbes dergisi, Kübalı kurum ve kuruluşlara dayanarak verdiği haberinde, Castro'nun yaklaşık 900 milyon dolarlık servetiyle dünyanınen zengin 7. lideri olduğunu yazmıştı.

Amerikan iş çevrelerinin dergisi, Küba devlet başkanın bu servetinin, ithalat ve ihracat tekelini elinde tutan devlet şirketi CIMEX ve ülkede üretilen aşı ve ilaçları satan Medicuba gibi kuruluşlardan kaynaklandığını iddia etmişti.

--spoiler--
    #3222219 (montajelemani, 02.04.2008 17:37 ~ 17:43)
  5. kapitalizm içerisinde yaşayan, "bir ülkenin liderinin o ülkenin kaynaklarını sömürmesi çok doğaldır" zihniyetine sahip kişilerin düşüncesinin ürünü. bre forbes insanı, senin dünya görüşüne çok uzak ama, bir ülkenin lideri salt o ülkenin vatandaşlarının refah seviyesindeki iyileşmelere bakarak mutlu da olabilir, eksik yazmışsın; bu açıdan castro belki de dünyanın en zengin lideridir. tabii bunu idrak edebilmek, sömürü kültürüyle yoğrulmuş canlar için çok zor olsa gerek.
    #3222335 (DE SADE FT BAUDELAiRE, 02.04.2008 18:11)
  6. forbes'un son derece bön bir şekilde değerlendirdiği olaydır. kapitalist devletlerde olduğu üzere özel mülkiyetin olmadığı bir ülkede devlet başkanı sağlık, eğitim ve önemli üretim araçlarının çoğunu elinde bulundurmaktadır. yani kollektifleştirmiştir.

ayrıca bu forbes'un aklına neden küba'da sağlık, eğitim gibi hizmetlerin ücretsiz olduğu, ilaçların ücretsiz olduğu, toplu taşıma araçları ve kültürel faaliyetlerin sembolik ve komik ücretlere tabii tutulduğu, işsizlik oranının avrupa'dan da düşük olduğunu yazmak gelmez?

nedeni açıktır, aklına bunlar geleceği yerde geri kalmış ülkelerin insanlarını sosyalizmden nasıl soğutacakları üzerine yalanlar düşünmektedirler.
    #3380560 (meredith, 10.05.2008 19:58)
  7. forbes'un yapmış olduğu antikomünist propaganda. amerika birleşik devletleri soğuk savaş bitmesine rağmen hala rezil propagandalarına devam ediyor. ama kendi çürümüş sistemlerini asla aklayamayacaklar. tarih hesaplarını kesti, şimdi çıkışlarını istiyor.
    #3380678 (kisil, 10.05.2008 20:18 ~ 11.05.2008 15:26)
  8. sosyal adaletin tecellisi*
    #3380703 (sekerpinar, 10.05.2008 20:22)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.