carsamba 

/ 3
kapat
  1. pekçok yerlisinin sevmediği bir samsun ilçesi. yumurta topuk çarsambadan çıkmıştır. bazı yerlileri yumurta topuktan başka ayakkabı kullanamaz. 8 köşeli şapkası vardır. içinden yeşilırmak gerçer ki bu nedenle havası yazları dayanılmaz oranda nemlidir. kuş uçuşu denize uzaklığı 15 km dir. bu sebebden olsa gerek yeşilırmak'ın carsambadaki gençler için önemi büyüktür. özellikle yazları kendilerini kanıtlamak için yayaların kullandığı kopruden atlayarak akrobasik hareketler yapmak için uğraş gösterirler. kendini bulan birçok yetişkininin hayatını sürdürmek istemediği şirin görünen 49000 nüfuslu ilçe.
    sinema açıldı yaklaşık 6 sene once fakat 3 ay sonra kapatıldı. içinde sevgilini alıp gidebileceğin mekan sayisi yok denecek kadar yoktur.gel iki gezelim diyebileceğin bölge hayli sınırlıdır. o da kurbağalrın öttüğü hatta zaman zaman bok kokan yeşilırmak kıyısıdır. ne mutlu ki son belediye başkanı çevre düzenlemesine önem verdi. çarşamaba daha güzel olacak aslında içindekiler olmazsa.
    çarşambada çokça kabadayı ve kendini kabadayı zannedenler vardır. önemli olan nokta şudur; çarşambanın normal bir girişi olmasına karşın çıkışının solunda cezaevi sağında mezarlık ve karşısında ise hastane vardır...başka ne denilebinir ki.bu da kapak olsun artık .
    #950435 (latenfall, 04.12.2006 22:38 ~ 05.12.2006 23:43)
  2. muhtelif 'sözlüklerdeki' yüzeysel ve engizisyonel girilere itibar edilerek algılanmaması daha gerçekçi olacak alt-kültür semti; fatih ilçesinin çarşamba semtinin dindar insanlarının, bilip tanımadan kendilerine 'yobaz' yaftası yapıştıran sözde çağdaş gerçekte 'post-modern gerici', büyük atatürk sömürgenlerine hoşgörü ve anlayışlı olma konusunda beş basacağına, pratikte onlardan çok daha demokrat ve insana duyarlı olduklarına bir süredir yeni işyerimin semti olması vesilesi ile şahidim. kendi hallerinde, özgün insanlar oradakiler. inanmıyorsanız buyrun bu insanların açıkgörüşlülüğüne dair şaşırtıcı ve çok somut bir örneğin semtin kalbinde uzun süredir hayat bulan örneğine siz de şahit olun sabah gazetesi arşivinde, çarşamba'daki mahalle muhtarlarından biri olan mini etekli hanım ile yapılmış röportajı bularak...
    #960088 (cryptic, 06.12.2006 21:07)
  3. buralılar korkusuz, silahlı ve yakışıklı olurlar. mal mülk cinayetleri çok olur. yazın mısır satışı çoktur. yeşilırmak köprüsünde çekirdek yenir, sandal kiralanır, halısahada maç yapılır. her türlü doğal ürünler köylerden buraya gelir. en son bıraktığımda huzurluydu. amatör küme maçlarında hakem dövülür.
    (bkz: çarşambayı sel aldı)
    #1077684 (meureate, 29.12.2006 23:40)
  4. farsca cehar-u senbe * kelimesinin turkce'deki ses uyumlari nedeniyle degisime ugramis ve dilimize gecmis hali.
    #1336287 (unusual suspect, 23.02.2007 00:07 ~ 00:08)
  5. nedenini bilmediğim bir şekilde antipatimi kazanan iki günden birisi.seni hiç sevmedim süt oğlan babanı da (bkz: pazar)sevmezdim.
    #1372709 (tambirleydi, 04.03.2007 11:56)
  6. Tosya dügünlerini tanitan bir oyundur. Bu oyunda dügünlerin hafta boyunca devam ettigi, her günün ayri bir öneminin oldugu belirtilmektedir. Bilhassa Çarsamba günü yapilan törenlerde çok dile getirildiginden ve oynandigindan Çarsamba adini almistir. Iki kisi ile oynanan kivrak figürlü bir oyundur. Oyunlarimiza baslarken bu oyunla baslanir ve bu oyunla bitirilir.

Sözleri :

Çarsambadir Çarsamba
    Yarin günden Persembe
    Çarsambayi sasirma
    Persembeye kaçirma
    Hoppala yavrum yaz geldi
    Çarsiya kiraz geldi
    Aldim bes okka kiraz
    O da yare az geldi
    Degirmenin bendine
    Döner kendi kendine
    Degirmende üç kiz var
    Biri benim dengime
    Derler güzelsin derler
    Derler oynaksin derler
    Ah su güzele kim derler
    Ona bulgurlu derler
    Dam üstünde kartal
    Kartal kanadin dartar
    Dul garidan giz alma
    Çeker yakani yirtar
    Desinler de desinler
    Dilini de disini de yesinler
    Tek mesenin dibinde
    Kiz oynatmis disinler
    Güfte : Belli Degil
    Beste : Belli Degil

*alıntı : (bkz: http://www.tosya.bel.tr/i...ew&id=9&Itemid=76)
    #1489420 (Mustafa TR, 04.04.2007 03:24)
  7. samsun'un çarşamba ilçesine bağlı köylerdir.

ne de olsa memleketim di mi tabi ki yazıcam. purple'dan ne eksiğim var allasen. herkes bilgilensin di mi? bütün köylerin isimlerini öğrensinler de, belki bir işleri düşer.

ACIKLI
    AHUBABA
    AKÇAALTI
    AKÇATARLA
    AKKUZULU
    ALiBEYLi
    ALLI
    ARIMKÖSELi
    AŞAĞIDiKENCiK
    AŞAĞIDONURLU
    CUMHURiYET
    AŞAĞIESENLi
    AŞAĞIKAVACIK
    AŞAĞIMUSALLA
    AŞAĞITURGUTLU
    AŞIKLI
    BAFRACALI
    BAYRAMLI
    BEYLERCE
    BEYYENiCE
    BEZiRGAN
    BOYACILI
    BÖLMEÇAYIRI
    CANLI
    ÇALTI
    ÇATAK
    ÇAYVAR
    ÇELiKLi
    ÇERÇiLER
    DALBAHÇE
    DAMLATAŞ
    DEMiRARSLAN
    DEMiRCiLi
    DEMiRLi
    DENiZLER
    DEYiNCEK
    DURAKBAŞI
    DURUSU
    EĞRiDERE
    EĞRiKUM
    EPÇELi
    ESENÇAY
    GÖKCEÇAKMAK
    GÖKÇELi
    GÜLDERE
    GÜLÖREN
    GÜLYAZI
    GÜNEŞLi
    HACILIÇAY
    ATAKÖY
    KÖROĞLU
    HELVACALI
    IRMAKSIRTI
    KARAAĞAÇ
    KARABAHÇE
    KARACALI
    KARAKAYA
    KARAKULAK
    KARAMUSTAFALI
    KAYDAN
    KESTANEPINAR-ÇARŞAMBA
    KIZILOT
    KiRAZBUCAĞI
    KOCAKAVAK
    KOLDERE
    KONUKLUK
    KÖKLÜK
    KUMARLI
    KUMKÖY
    KUMTEPE
    KURTAHMETLi
    KUŞÇULU
    KUŞHANE
    KÜRTÜN
    MAHMUTLU
    MELiK
    MUSÇALI
    NAMAZLI
    ORDUBAŞI
    ORDUKÖY
    OTLUK
    OVACIK
    OYMALI
    ÖMERLi
    PAŞAYAZI
    PORSUK
    SAFALI
    SAHiLKÖY
    SARAÇLI
    SELiMiYE
    SIĞIRTMAÇ
    SOĞUCAK
    SUĞLUCA
    ŞENYURT
    ŞEYHGÜVEN
    ŞEYHHABiL
    TAŞDEMiR
    TATARLI
    TiLKiLi
    TURGUTLU
    ULUKÖY
    ULUPINAR
    USTACALI
    UZUNLU
    VAKIFKÖPRÜ
    YAMANLI
    YAYCILAR
    YENiKARACALI
    YENiKIŞLA
    YENiKÖSELi
    YEŞiLOVA
    YUKARIDiKENCiK
    YUKARIDONURLU
    YUKARIESENLi
    YUKARIKARABAHÇE
    YUKARIKAVACIK
    ZÜMRÜT
    KEMER
    ESENTEPE.
    #1510109 (larker, 09.04.2007 20:18)
  8. (bkz: hepinize bir türkiye harıtasi alacam)
    #1510137 (necromancer, 09.04.2007 20:25)
  9. sanıldığı kadar kötü bir yer değildir ama sıkıcıdır. evet insanları kavgacıdır.Ama güzel ve yeşil bir ilçemizdir çarşamba.kenan ağbi vardır orda iyi adamdır.çemen çafeyi işletirdi yıllar evvel.
    #1684480 (rusty james, 25.05.2007 12:30)
  10. yaz aylarında bursalı halkın apartmanlarının önünde cay demleyip çekirdek çitledikleri izbe mahalle.
    #1964292 (drenkromz, 19.07.2007 01:38)
  11. Samsunda bir yer. Orayı sel aldığı içinmidir nedir sevilen yari hep eller alır. Türküde feci bir çelişkide tarafımca tespit edilmiştir. Yari alan kişi artık el değildir. Bilakis el olan sensindir yari alan kişi yarine yardır artık. Onun koynunda uyumaktadır geceleri. O halde çarşambayı sel aldı bir yar sevdim el oldu olsa bi nebze olurmuş. Siz hiç sevdiğinizi bir başkası için gözyaşı dökerken gördünüzmü.
    #1964324 (reguiem, 19.07.2007 01:44)
  12. ferhan $ensoy'un memleketi.*
    #2091298 (sidikli, 08.08.2007 05:19)
  13. ferhan şensoy'un memleketi olarak kabul ettiği yer.
    #2091302 (yasakani, 08.08.2007 05:21)
  14. ferhan $ensoy'u çar$afa doladıkları yer.
    yani mutlaka bebekken orda bulunmu$tur hani mantıken kundak falan yapılınca... neyse.
    #2091309 (sidikli, 08.08.2007 05:25)
  15. bir tane normal insanın olmadığı samsun ilçesi. psikopat doludur, samsunlular bile sevmez. o derece.
    #2437053 (goruntuvarsesyok, 06.10.2007 23:19)
  16. günün birinde gitmeniz gerekirse ,ki gitmemeniz daha hayırlı olur sizin için, şehir merkezinden 3 ytl karşılığında gidebileceğiniz samsun ilçesi. ayrıca larker ın 3/4 oranında memleketi sayılır aman diyim.
    #2528814 (isildur, 28.10.2007 18:07 ~ 21.01.2008 12:00)
  17. samsunun yuz karasi bolgesi. Ne kadar it kopek var hepsi buradan cikar.
    Uzak durun, sahtekarliktan pezevenklige kadar bu bolgenin adaminin ihtisas alani.
    #2560308 (yourgirlfriendfuckinglikechamp, 05.11.2007 23:56)
  18. bursanın harlem i. her allahın günü iskarpin ayakkabıları, pembe gömlekleri ve jöle kafalarıyla yitiklik abidesi olan zenci bursa gençliğini görmekten sıkıldım. her ay mı adam bıçaklanır canım..
    #2873050 (akustik, 21.01.2008 11:59 ~ 12:01)
  19. çocuklara "döl" şeklinde hitap edilen samsun ilçesi.

(bkz: #1434015)
    #2891732 (limoncadi, 24.01.2008 22:36)
  20. garip bir dilin konuşulduğu samsun ilçesi. yo yo. türkçe değil bu. türkçe de erkek çocuğa döl kız çocuğa gıc, köpeğe küçen denir mi lan? insanın kulağına oldukça komik ve biraz da kaba gelir ilk duyanlar için. nereye gidiyorsun un bu ilçedeki söylenişini verelim anlayın;

- nağa gidiyiiiiin

ne diyosun teyze.
    #3916319 (isildur, 04.09.2008 19:13)
  21. gelişi salidan belli olur derler.
    #3916331 (verona, 04.09.2008 19:16)
  22. samsun un ilçesi, aile agacımızın kökü, esas memleketim ,özledigim yer..
    bi de bursa da var tabi bundan bir tane..
    #3916485 (misspoison, 04.09.2008 20:10)
  23. hafta ortasi gibi gorunse de aslinda sadece haftanin ucuncu gunu olan gundur.
    #3916666 (like a bird, 04.09.2008 20:58)
  24. şehrin merkezinde yer alan, sanırım altından yeşilırmak'ın geçtiği köprüsüyle dumurlara vesile olan ilçe.

şöyle ki, ilçe kurallarına göre bu köprüyü gelen arabayla göz göze gelecek konumda geçmeniz gerekiyor.

şekil 1:
    ...................<---yaya
    araba---->.................

oysa ki olması gereken şöyledir;
    şekil 2:
    yaya--->...................
    araba--->..................

(yamulmuyorsam)

köprüyü şekil 1'deki gibi geçerseniz, kabe'de çıplak dolaşan mal gözüyle bakılmanız olasıdır. aman diyeyim.

bir de şey vardır, bu ilçenin her vatandaşı kendini mayfa sanır, çoğu da kısmen öyledir. en azından öyle davranır. insanlar birilerinin cinayet haberlerini,
    "- duydun mu aliaan haşmet'i daramışlar geçen sabah evinin önünde." şeklinde muhabbetlerine katacak kadar alışıktırlar bu duruma.
    #3916783 (liber libera, 04.09.2008 21:22)
  25. haftanın kimi zaman en kasvetli kimi zaman en güzel günüdür, hiç ortası yoktur; hep "en" olur çarşamba. iki gün sonra tatilde olacak olmak, ya da daha iki gün aynı çileyi çekecek olmak. ikisinden biri ağır basar, başka türlüsü yoktur çarşamba'nın.
    #3916790 (der meister, 04.09.2008 21:24)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

carsamba başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. carsamba ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu carsamba nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turkboard » meslek kurulusu » guler erkan » ben kendim ve yine ben » light » hayri hicler » kucuk gogusleri tercih eden erkekler » kor savasci » 208 67 220 220 » turbanli fantazisi » lethe » gunther prien » kim en yakinindakini taniyabilir ki » o klorobenzalmalononitril » yaklasmakta olan ekonomik kriz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gichin funakoshi » mortifera » saba tumer » gel seni gammaz yapayim ama once tadina bakayim » rafet el roman » zargana » musebbek » akp li gibi konusma klavuzu » bush » 43 tane online yazar gormek » radak emikis » enes » surdin » deniz feneri almanya dan bana ne » geuze