bugün

psikolojide hümanistik akımın öncülerinden olan, insanın hayatından sadece kendinin sorumlu olduğu görüşünü savunan ünlü amerikalı psikolog.
freud un insan doğuştan kötüdür savına karşılık insanın doğasında iyilik vardır tezini savunmuştur.
maslow'la birlikte eğitime yeni bir bakış açısı getirmiş hümanist eğitimci psikologdur. insancıl kuramın önde gelenlerindendir.
kişi merkezli(hümanistik) yaklaşımıyla öğrenci merkezli eğitimin oluşumunda büyük rol oynamıştır.her insanın farklı ve biricik olduğunu savunmuştur.
insancıl yaklaşımın en önemli temsilcilerindendir.
hasta odaklı terapi yaklaşımını başlatan insanın özde iyi olduğunu söyleyen, doğu felsefelerinden de etkilenildiği sanılan psikologdur.
Dünyada yılın hümanisti ödülü bulunan bir adam.
Terapötik koşullarına saygım sonsuz ama danışmanlardan gereğinden fazla sabır istediğini düşünüyorum. Öyle bir danışma ki "hmm", "anlıyorum", "şu anda x hissediyor ve y düşünüyorsun.", "aslında z demek istiyorsun.", "zamanında ben de..." gibi şeyler diyebilesiniz.Böyle olunca danışma oluyor 2 yıl. Danışma sürecinin 7 aşaması var, bazı danışanlar 7. aşamaya oturumlar bittikten çok sonra ulaşabiliyor. Hülasa bizim insanımızı ikna edebilecek durumda değil. "6 ay gittim, bir değişiklik yok daha." diye düşünür adam, "senin en aşağı 1 yılın daha var, 3-4 aşama daha atlaman lazım." dersen söver.

(Ben de iyice havaya girdim niyeyse. "Var olsun varoluşçular!" mı desem diye düşünüyorum.)
birey merkezli terapinin kurucusu . aynı zamanda psikolojide hümanistik yaklaşımların temelini atan kişi. insanın gelişme potansiyelinin sınırsız olduğunu ancak çoğu kişinin bunu ortaya çıkarmak için gerekli farkındalığı kazanmadığını düşünür. "hasta" kelimesi yerine "danışan" kelimesini kullanan ilk kişidir. ona göre bir danışan size hangi problemle gelirse gelsin, sevgi ve güven ortamı oluşturur onu kabul ederseniz kendiliğinden iyileşir.
(Ocak 8, 1902 – Şubat 4, 1987) psikolojide humanistik yaklaşımın kurucularından ve psikoterapi araştırmaları yapan psikologlar içinde en önemlilerinden birisi olarak görülen ABD'li psikolog. Rogers, 20.yüzyılın en çok etkilenilen altı psikoloğundan biri ve Sigmund Freud'dan sonra en önemli klinikçi olarak gösterilmektedir.[1]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Carl_Rogers
güncel Önemli Başlıklar