bugün

hükumetin son çıkardığı yasadır.

tarım alanlarında, tarım dışı işletmeler kuranlar için var olan yasağın kaldırılması, daha çok da bursa merkezli cargill şirketinde somutlanan olay.

yasaya göre; tarım alanlarında bugüne kada tarım dışı işletme kuranlar metre karesine 5 ytl (yazıyla beş) ödeyerek aftan yararlanabilecekler. kısaca yapanlar yaptıklarıyla kalacaklar.

(bkz: durmak yok talana devam)
george w. bush'un bizzat ilgilendiği ve çıkmasını istediği yasadır.

birileri bush "bu yasayı çıkarın" dediği için bu yasayı çıkaracak kadar şerefsiz değildir değil mi?

ama gerçi millet iradesi, %47'nin sonuna kadar destek verdiği yasadır. tatlısu demokratları görelim yönetime katılmanızı, hani "demokrasi var, halk yönetime katılsın" diyorsunuz ya popülist cümlelerle, görelim cargill ne şirketidir, başbakanınız cargill hakkında ne gibi sözler sarf etmiş, bu yasa kimin ricası/emri üzerine çıkarılmış? işinize gelince profesör-çoban muhabbetini gerçek anlamları ile tartışmayı becerebiliyorsunuz, hele bir görelim halk ve demokrasi bilincinizi. bu ülkede yapılanlarla ne kadar ilgilisiniz?
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa.

98 yılından beri olanlara bir bakalım,

* Cargill, Bursa'da "tarımsal niteliği korunacak" alan üzerinde 1998 yılında fabrikasını kurar.
* Cargill'e yapı ruhsatını veren valiliğin işlemine karşı dava açılır ve ruhsat iptal edilir.
* yargı kararını konusuz bırakmak için bakanlık devreye girer ve tarım arazisi "tarımsal sanayi amaçlı" alana dönüştürülür.
* bu işleme karşı da dava açılır ve işlem yargı yerince iptal edilir.
* bu kez bakanlar kurulu devreye girer ve bu alan 2005 yılında "özel endüstri bölgesi" ilan edilir.
* bakanlar kurulu nun kararına karşı tmmob dava açar ve danıştay, yürütmenin durdurulmasına karar verir.
* siyasal iktidar bu kez yasama organını devreye sokar. siyasal iktidarın isteği üzerine, "toprak koruma ve arazi kullanım yasası"na geçici madde konularak yargı kararı yok sayılır.

vs.

yine de;

akp hükümet "halk" için çalışıyor mu diyeceğiz?

kaynak:tmmob
Bursadaki fabrikasını kurmak için 90 milyon dolar harcayan, ABD patentli, dünyanın 61 ülkesinde faaliyet gösteren ve 150 bine yakın işçinin çalıştığı bir tarım tekeli için çıkarılan yasa. Soruyorum ahaliye böyle bir şirket için bu yasa çıkarılmış çok mu? iznik gölü yok olacakmış da çöl olacakmış da Bush'un t..şakları sağolsun. Biz kim oluyoruz da dünyanın en büyük şirketlerinden birinin istediği yasayı çıkarmıyoruz? Allah dan başımızda tayyip gibi bir başkan varda bağımsız olacağımıza bir manda gibi hakim devletin isteklerini yerine getiriyoruz. Sen çok yaşa tayyip paşa!!!
"sahibinin sesi" zihniyetli politikacılarımız tarafından çıkarılan yasa.
bu cargill olayını salt akp hükümetine bağlamak, akp hükümetini bu işin müsebbibi olarak göstermek ne kadar doğru?

akp döneminden önce yapılanlara bakın; solcusu, sağcısı, demokratı, halkçısı, milliyetçisi, selametçisi bir dolu hükümet ne yaralar açtı bu vatanın bağrına? bu da ne imiş unutulur gider adam sende.

--spoiler--
"tarım alanlarında tarım dışı faaliyette bulunan işletmeler metrekare başına 5 ytl ceza ödeyerek aftan yararlanabilecekler".
--spoiler--

kuyu dipsiz. kuyu çok derin. cargill'i bir kenara bırakalım da şu soruyu soralım kendimize;

acaba bu yasa taslak aşamasındayken hatta dedikodusu çıkmışken hangi bakan, milletvekili, belediye başkanı veya siyasi kişilkler yahut yakınları tarım arazileri kapattı? ne kadar ve nerelerde?

cargill buz dağının görünen yüzüdür. bir bok çukuru ne kadar derin olabilir varın siz tahmin edin.

maliye bakanının gizli ortaklarıyla maden ocağı kapattığı bir memlekette, başbakan eşinin sağlık sektöründe tekel olma yoluna gittiği bir memlekette tarım arazisi üzerine tarım dışı işletmeler kurulmuş çok mu allasen?
karşı çıkan ne kadar bürokrat varsa akp hükümeti tarafından kızağa çektiren yasa.

- hav hav hav.
* aferin oğlum bir sonraki görevin bu tahtayı attığım yerden getirmek.
- hav hav.

alakasız bir diyalog işte.