capkinlik 

kapat
  1. daldan dala konarak, sık sevgili değiştirmek.
    (bkz: tek çiçekle yaz geçmez)
    #879573 (pilotmont, 19.11.2006 07:28)
  2. toplum ne ikiyüzlüdür yarabbi. kadının çapkınına orospu derler, erkeğin orospusuna çapkın!
    emre yılmaz
    #1521342 (soulsick, 13.04.2007 00:48)
  3. çapkinlik müessesi bilindigi gibi bol miktarda karsi cinsi bir arada bulundurma sanatina verilen addir. bunu yapan kisiler genellikle genç olurlar. genç olunca bunlarin bi kisminin maddi imkanlari o kadar kizla birlikte gezmeye tozmaya mekana gitmeye, cafede oturmaya sinema izlemeye yetmez. zaten deger vermediginiz kiz için boyle bir gereksiz harcama kalemi olusturmanin da manasi yoktur. bu durumda çok etkili olarak su replikler kullanilabilir:

rol: duyarli, düsünen, radikal, sert, kararli, kil ve politik insan modeli

replik 1) ben cafe kültürüne karsiyim!
    gerekçeler:
    a)sandalye tepesinde oturmak evdeki koltuga yayilmaktan daha iyi degildir
    b)cafeler hakketmedikleri paralari kazaniyorlar bir çay 3 ytl olmaz
    c)olursa da bu bize öküzsünüz olm biz kaktiriyoruz hala geliyorsunuz demek olur
    d) sigara dumani hos degil
    e) konustugun da anlasilmaz dikkatini de toparlayamazsin
    vs...

replik 2) sinemaya gitmeyi sevmiyorum.
    gerekçeler:
    a)sevmiyorum iste sevmek zorunda miyim?
    b) sikiliyorum bi filmin sonuna kadar izleyemem ben
    c) sadece çok belli basli yapitlari izlerim karizmayim, seçiciyim

replik 3) sokakta amaçsizca gezmeyi sevmiyorum
    gerekçesi içinde sakli..

bu 3 durum sonucunda sizinle birlikte olmak isteyen kisi mecbur eve gelmek durumunda kalacaktir her bulusmada, boylece hem amaca giden yol hizla açilacak hem masraf sifira inecektir.

yakalanmamak için de ideal olan bu yontemler olasi kisa sureli disari bulusmalarinda yilisikligi ve sokakta el el yurumeyi sevmem seklindeki sert üslup ile bertaraf edilebilir.

+repleri ihmal etmeyelim beyler, emege saygi!
    #4350149 (ever, 12.12.2008 15:32)
  4. hukuki ya da manevi olarak sadakat duymamızı gerektirecek bir sevdicek olmadığı müddetçe, insanı gülümseten nimetlerden biri. çapkınlığı sırf maddi/bedensel birliktelik olarak algılama eğilimine de katılmıyorum. bir söz ya da bakış bu eylemi gerçekleştirebilmek için yeterli diye düşünmekteyim.

'çapkın'lık denildiğinde, zamparalık olarak algılanması da sözcüğün şamar gibi bir his vermesinden ileri geliyor kanımca. zira ilk hece olan çap'da "pçtk" ünsüzlerinden iki adet bulunması bunu açıklıyor. lakin 'şıpsevdi' olarak kelimeyi hissettiğimizde olayın masumane ve gülümseten yüzünü görebileceğimizi düşünüyorum.

kısaca çapkınlık hayata neşe katar efendiler. baharı anımsatır insana. hem reklamlarda görünce sizi de gülümsettiğinden eminim. (hani esas oğlanımızın en son balkonundan balonla çiçek gönderdiği bir kız olmasına rağmen; öncesinde bir kıza selam vermesi olayı?!) hayat asık suratlı bir asker edasıyla yaşanmaz ki;öyleyse yaşa(t)sın çapkınlık!!
    #4350247 (hemankilicinolmasabihicsin, 12.12.2008 15:50 ~ 16:05)
  5. tamamen erkeğin kadının istediği adamı oynaması, kadının da hah bu tam istediğim erkek diye oltaya gelmesi sistemine dayalı bir faaliyettir.
    eğer erkekte oyunculuk yeteneği yoksa erkek kadının insafına kalmıştır.
    #4513678 (ancuez, 13.01.2009 01:09)
  6. (bkz: erkeklerden soğuma sebepleri)*
    #4513690 (sensensen, 13.01.2009 01:11 ~ 01:13)
  7. üniversitede bir klüpte ders vermektesinizdir. en ön plandaki adamsınızdır. 22 tane kız öğrenci gelmişse zaten en tipi düzgün 3 tanesi tarafından kesilirsiniz. kendi aralarında zaten rekabet vardır. (allah bereket versin)
    zamanla muhabbet ilerler,
    tüm gruba gösteri var, akşam gel diye mail atarsınız, kız size mesaj üzerine mesaj atar ve kendinizi bir anda muhabbetin içinde bulursunuz, kadın hoşlanmışsa hiç zorluk çıkarmaz. fazla da kasmanın bi alemi yok. çapkınlığın püf noktası, doğru zamanda doğru ortamda bulunmak, biraz gizem ve biraz karizmadır.
    #4513704 (ancuez, 13.01.2009 01:15 ~ 02:45)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

capkinlik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. capkinlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu capkinlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about capkinlik. Copyrights of the articles are belong to their authors.