canlandirma 

kapat
  1. bilgisayarla hareketli görüntüler oluşturma.
    resimlere hareket duygusu verecek şekilde düzenlyerek canlılık verme.
    #186745 (atipik, 21.04.2006 10:00)
  2. yaşanan trajik olayların kişilere, mekana, zamana ve olaya sadık kalınarak canlandırılması işi. genellikle rol yeteneği olmayan kişiler tarafından sergilenir.
    #1061736 (asiti kaçmış kola, 26.12.2006 21:49)
  3. sonundaki -ma eki vurgulanarak emir haline bürünebilecek kelime. tabi böyle bir emir hangi sartlar altında kullanılabilir orası büyük bir muamma.
    #2090996 (Halitkin, 08.08.2007 03:21)
  4. her hangi bir olayın gerçek kişiler yahut figüranlar tarafından tekrar oynanması.

bir dönem tüm haber bültenlerinde 3.sayfa cinsinden haberlerde dikkat çekmek için yapılırken, artık yardım toplama programlarında da canlandırmalara rastlanılmakta.
    ancak bunların adı canlandırma değil duygu somurusudür.

rol yeteneğinin sıfır olduğu oyuncular, hatta bazen kişilerin kendisi ile tamamen duygu sömürüsü oluşunu ortaya koymaktadır. ayrıca cehaletin ya da acizliğin göstergesidir. yardıma ihtiyacı olan insanların böyle rol kesmeyle uğraşmak yerine daha mübah yolları tercih etmesi yardım almalarına giden yolda daha gerçekçi çözümler bulduracaktır.
    #3589391 (rodcracker, 27.06.2008 17:46)

© 2008 - uludağ sözlük

canlandirma başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. canlandirma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu canlandirma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nesquik » ilk hava gemisi » metroda kitap okuyan artist » markasiz giyinenin markali giyinene cemkirmesi » beni oldurmeyen sey beni guclu yapar » avm leri sadece tuvalet icin kullanmak » kapini calan benim » corlu » camii manzarali ogrenci evi » lise yillari » revenge » kuliste yarasini saran ve aglayan palyaco » lake station » galatasaray bayragi » kendi derdim yeterken bir de sen dert oldun basima » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 300 » 19 ocak 2008 mhp lokaline cirkin saldiri » ask genclestirir » hayat fatal i neden yoruyorsun » ah muhsin unlu » atm den makbuz isteyen anarsist genc » militarist ulkede beden dersi » buralardan gitme » internet gazetesi » can yucel cevirisi » ikiserli yavsama grubunda eslesme telasesi » 10 ekim » bezele » asik olunan kadindan ayrilmak zorunda olmak » eksileri umursamayan yazar