canan 

/ 2
kapat
  1. adının hakkını verecek şekilde yar olan, ancak yar oluşlarının hakkını alacak kadar iyi kadere sahip olmayan kadınların ismi. *
    #3105218 (eski yüz, 07.03.2008 06:22)
  2. Adı gibi güzel olan kadınlar. içi dışı bir olan, dürüst, çekici ve ateşli; genelde hemcinslerinin aksine erkeklerin bayıldığı kadın modeline yakışacak en güzel isimlerden biri. Hakkını yemiyelim.
    #3257082 (denizci, 11.04.2008 13:04)
  3. ilk aşktır...
    #3257138 (KIZILMASKE, 11.04.2008 13:21)
  4. can'ın çoğulu olduğu söylenirse de bence can alan'ın kısaltmasıdır.

canını canana vermekdir kemali aşıkın
    vermeyen can itiraf etmek gerek noksanına
    (fuzuli)
    #3257164 (tutiimucizegu, 11.04.2008 13:27)
  5. birgün herşey bitti sandığınızda; tüm yanılgılarınıza, hayal kırıklıklarınıza, yenilmişliklerinize, ihanet etmişliklerinize, umutsuzluklarınıza rağmen sizi orda ve o son anda bekleyen ve bir daha hiç katbetmiyeceğiniz ilk aşk.

"canın kaynayıp zakkum çiğneyip aşık ol sen
    yaşını döküp gözünü sulayıp sadık ol sen
    ondan sonra dergahına layık ol sen
    canını versen, rahm eylese, canan kılar"
    #3295741 (karanfil, 20.04.2008 16:35)
  6. can veren canan alır, canın veren canan olur..*
    #3341176 (ben beni bilirdim, 30.04.2008 23:43)
  7. 1960'lı yıllarda fenerbahçede top koşturmuş olan bir futbolcunun adıdır, buradan anlayacağımız üzere unisex bir isimdir.

(bkz: ilahe)
    #3893400 (hece ozturk, 30.08.2008 20:55)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

canan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. canan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu canan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» asik olunasi kadinlar » yaran msn nickleri » ask yaslandirir » 80 lerde cocuk olmak » linger » radyo uludag » sozcu » kopruyu gecene kadar ayiya yumruk atmak » guney kore » teknosa » istanbul un otopark sorunu » lake station » timucin esen » turk olarak gorevim askerlik degil » petrol fiyatlarinda meydana gelen hizli dusus » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » moderasyon » yedi jedi birlesip darth vader a girmek » kalabalik yerlerde sozluk okuyamamak » kuresel isinmanin yararlari » prenses perfinya da yakalanan star wars tadi » sevis » year book yourself » mahsun kul » turbanin altina giyilen bere » eksi sozluk teki reklam nickli yazar » turkiyede ziraat muhendisi olmak » hicbir 14 subat a sevgiliyle girememek » yeni alinan pc yi cokertmek » seviyeli bir sohbete ne dersin » suzinak