can sesi 

kapat
  1. çan sesi: "çın-çın-çın" ritmlerini taşıyıp, hristiyanları ibadete çağıran, günün saatlerini haber veren, bir ölüyü anons eden, kimilerine ürperti veren canın çıkardığı sestir.
    #241680 (asiti kaçmış kola, 13.05.2006 23:34)
  2. (bkz: tin)
    #241690 (aftermath, 13.05.2006 23:37)
  3. Bir din hocasına göre ülkedeki tüm kiliselerde misyonerlik faaliyeti yapılıyormuş çünkü kiliselerde çalan sesi din-dan-don müslümanlara "dinden dönün , dinden dönün çağrısı" yapıyormuş.
    #947357 (diyonsos, 04.12.2006 11:19 ~ 11:20)
  4. odamda yanan mumu üfledi bir çan sesi.
    Gözlerim halka halka gördü bu uçan sesi.
    Önümden bir hız geçti, aktı ateşten izler;
    Açıldı kıvrım kıvrım toprak altı dehlizler.
    Şimşekler yanıp söndü, şimşekler sönüp yandı;
    Derindeki sarnıçta durgun sular uyandı.
    Sağa sola sallanıp, dan, dan, dan, çaldı çanlar,
    Durmadan çaldı çanlar, durmadan çaldı çanlar,
    Sular ürperdi, eşya ürperdi, tunç ürperdi;
    Çanlar, kocaman çanlar, korkunç korkuç ürperdi.
    Gördüm ki, adım adım, gölge gölge keşişler.
    Ebedi karanlığın mahzenine inmişler...

1925

Necip Fazıl Kısakürek
    #2179849 (peceteye recete yazan doktor, 22.08.2007 21:04)

© 2008 - uludağ sözlük

can sesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. can sesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu can sesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alma besiktas in ahini cikar aheste aheste » dengir mir mehmet firat » buzlu turizm » en son kim koydu » yuce turk devletine kurdu olamayan bir kurdun ozru » dr pepper » kizlarin guzel erkek gorunce verdigi tepki » iyi geceler sozluk » gipgicir ferrari ye pisleyen seksi ve guzel kus » yol su elektrik » bilkentftp » milyoner dede » amele spor » kacak viski » meydanbenim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » fenerbahce » gulce » kareem said » vucutta bocek oldugunu bir sure sonra farketmek » sacriter » how i met your mother » supermen » uludag sozluk u kucumsemek » turkiye de milliyetcilik » abdulmelik firat » susuz anadolu ogretmen lisesi » yaran diyaloglar » fenerbahce nin kume dusmesi » bir gozyasi gozuktu gozlerinde dusmek uzere » naja sosyopat