camiye gitmek dururken evde anime izleyen cocuk 

kapat
  1. Acıkınca yemek yenilir, susayınca su içilir. bunlar en temel ihtiyaçlardır. günlük yaşantımızda ise bunaldığımız zamanlarda yetişkinler olarak konken partilerine gideriz, golf oynarız, sevgilimizle yalaşırız, film izleriz vesaire. çocukların ise tek bi ihtiyacı vardır; temel ihtiyaçları dışında oyun oynamak ve çizgi film seyretmek. işte bunları yapabilen çocuk tam manasıyla tatmin olan çocuktur. ibadetin ne olduğunu bilse bile ezbere bilinçsiz yapan ve ihtiyaçları giderilmeyen diğer çocuk ise çocukluğunu tam olarak yaşayamaz ve içinde her daim bir burukluk hisseder. velhasılı çocukluğunu cocuk gibi yaşayan çocuklar gelecekte diğer çocuklara göre daha sağlam bi hayal gücü ve daha güçlü bi beyinle hareket etmenin kıvanç ve mutluluğunu yaşarlar.

edit: bah yeni geldi aklıma. benim bir yeğenim var. dayzamın oğlu olur kendisi. ufak bi şi böyle. yaşı 10 falan. sarı saçlı, kahve gözl neyse konuyu dağıtmayalım, bunun bi dedesi var. ama onun dedesi benim dedem değil tabi. babasının babası çünkü. benle ne alakası var yahu. neyse bu dede olacak adam paso dinci programlar izletip camiye yolluyor çocuğu. üstüne kuran ezberletiyor. tamam yapsın hacı bana ne? ama sen gidip evde sadece bir kanalın izlenmesine izin verip, üstüne çocuğa paso din dikte edersen ve bu çocukta benim yanıma gelip "üüüü ağbii üüüü, annemin ölceği geldi aklıma üüü, cinler periler üüü, ya onu götürürlerse üüü" diye ağlarsa o zaman ben sana yuh da derim höt de derim milamilö de derim. bırakın şu çocukların yakasını. bozmayın psikolojilerini. alla alla yaa.

tanım: çocukluğunun gereğini yerine getiren akıllı çocuktur.
    #3706230 (ntv muhabiri, 23.07.2008 09:01 ~ 15.08.2008 11:58)
  2. (bkz: 4 yasinda bisikletle dolasan cocuk)
    #3706268 (vilisipidist, 23.07.2008 09:24)
  3. adı üstünde "çocuk" tur ve çocukluğunu yaşamaya hakkı vardır.

büdüt: o kadar artılamışsınız ellerinize sağlık ama içinizden biri de "a hacı şurda yazım yanlışın var düzeltsen tam süper olacak" falan dememiş yahu, vallahi darıldım, ben size öyle mi yapıyorum yav? gözünüze dizinize klavyenize durmasın emi. *swh*
    #3706285 (buyuyunce moderator olucam, 23.07.2008 09:32 ~ 11:58)
  4. yaşıtlarına göre daha zeki çocuktur.
    #3706319 (kuntayi kinteleyen adam, 23.07.2008 09:49)
  5. sadece cami-çizgi film alternatifleri arasından değil, hayatın tüm diğer olasılıklarına o an için çizgi filmi tercih etmiş çocuk davranışıdır.

çizgi filmin adı bizim zamanımızda çizgi film idi. Hem ne o öyle başlıkta anime, tanımda çizgi film...

Bey babam sen kaç yaşında istersin? Kaç yaşında öğretelim çocuklarımıza dinimizi?

Efendi, sen mesela matematiği dört metre küp eksik öğrenseydin onun yerine kaç metre küp arkeoloji öğrenebilirdin? Nasıl bir hesap bu?

Ailem benim elimden gerektiği zamanlarda gerekli özgürlüklerimi almasaydı şimdi beş para etmez serserinin biriydim. Ebeveyn terbiye vermiyecekse, eğitim vermiyecekse niye var be! Ulan akbaba bile yavrusuna avlanmayı öğretiyor. Yerim ben öyle özgürlüğü.

Allah aşkına biraz ölçün biçin be yazdığınızı. Yahu şirinler başlığına razıyım şerefsizim. seviye o, o kadar tamam. pikaçu da başımın tacı.

Yav tamam, dinime, milliyetime, kültürüme, geleneğime, edebiyatıma, müziğime de giydireceksin. Anladık gençsiniz, kanınız hızlı akıyor. Ama biraz bilgi lan, biraz tez, biraz anti tez be. Biraz zeka kırıntısı Allah aşkına...

kiraz yemek dururken ayar yiyen yazar
    a harfine basmak dururken b harfine basan yazar
    pirinç pilavı yemek varken bulgur pilavı yiyen yazar

Nereye gidecek bunun sonu...

NOT: iş bu sitem, başlık açıcısı yazar şahsında benzer başlıkların sahiplerine de ithaf olunur.

(bkz: sallandıracaksın iki tanesini taksimde)
    #3706425 (nevai, 23.07.2008 10:40 ~ 10:41)
  6. biraz zeka kırıntısı isteyen arkadaşların dinin standart, default bir şey olmaması gerektiğini görememesi üzerine eleştirdikleri çocuktur.

sözlüğümüzde buna dair entry çok, okumayı bilmek lazım. zekadan da bolca var.
    #3706430 (kara mi kizil mi, 23.07.2008 10:42)
  7. çocukluğunu doya doya yaşayan on numara çocuktur.
    #3706564 (elnino1907, 23.07.2008 11:29)
  8. aynı gün içinde hem evde anime seyredebilecek , hem camiye gidebilecek , hem sokakta saklambaç oynayabilecek hem de matemetik çalışabilecek çocuktur . ayrıca bir günün 24 saat olduğunu da bilir .
    #3712915 (keskin sirke, 24.07.2008 14:04)
  9. akli olgunluğunu henüz kazanmamış çocuğun yaptığı haklı davranış.
    öbür taraf mevzularıyla hayattan bezdirilmek için henüz çok erkendir.
    #3716124 (deluruk, 25.07.2008 00:08)
  10. adı üstünde daha çocuk her şeyin zamanı var.
    #3718149 (glylay, 25.07.2008 13:12)

© 2008 - uludağ sözlük

camiye gitmek dururken evde anime izleyen cocuk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. camiye gitmek dururken evde anime izleyen cocuk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu camiye gitmek dururken evde anime izleyen cocuk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozlukte tanidigi olmayan yazar » mame » bitmesin dertler » yapilmis en aptalca dalginlik » adim » dtp nin pkk yuzunden oy kaybetmesi » turk kimligine sahip kisilerin ben kurt um demesi » miller » umit ozat » akp karsitlarinin ask kavramini lackalastirmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games