bugün

Sadaka, para toplama, para yardımı yapma, zekat, fitre, bunlar sosyal toplum gerekleri. Ama zamanımıza uygun mu? Hayır, bunlar orta çağ Uygulamaları.
'Allah'in mescidlerini allah'a ve ahiret gününe iman eden,namazını kılan,zekatını verenler imar eder'
Tevbe s. Ayet 18.
Evet. Minare dile gelip haraç vermeyen camimizden cikamaz
Diyor.

Ulan ne kadar geri zekalı embesil var.

Yapılan yardım işini imam organize eder. Toplanan yardımı müftülüğe takdim eder.

Müftülük ise bu yardımları, cami, külliye, kuran kursu gibi yerlerin yapımı ve ihtiyaçları için kullanır.

Herkesi hırsız sanmayın.
Özellikle hoca efendilerin içerideki anonsları tam biz'lik...
50 kuruş verdim farzı kılıp çıktım amcanın biri 25 kuruş verdi imam 15 dakka uzat dedi.
yeri göğü yaratan allah'ı ve onun evini düşünürken karşına çıkan bağış kutusuna bakıp allah'ın paraya ihtiyaç duymasına şaşılacak durumdur. neyse veren canlar sağ olsun.
avizelerimiz mavizelerimiz her şeyimiz eksik, paranızı esirgemeyin. beynamaz çocuklarınıza veriyorsunuz gidiyorlar langırt oynuyorlar, içki içiyorlar, rus karısına gidiyorlar, bilardo bilardo, bilardo oynuyorlar.
(bkz: oflu hoca)
şirketin olduğu yerdeki caminin imamı istinasız aşağı yukarı her cuma para istiyor. vaaz sırasında ne yapılacağını ve ne kadara ihtiyacı olduğunu söyler. normalde 2-3 bin ister her cuma, geçen cuma coştu 15-16 bin lazım verin dedi. ülkede ibadet bile para ile canına yanayım.
Kimsenin günahını almamak lazım, belki hayırlı işlerde kullanıyor olabilirler. Ben inanıp 3 5 kuruş bişey atıveriyorum, yalan söylüyorlarsa da onların bileceği iş.
diyanetin tüm ödeneği kendisine ve hiç bir iş yapmadıkları halde maaşa bağladığı tiplere harcaması neticesinde mecbur kalınan eylemdir. açıkçası bende tasvip etmiyorum elbette camilere yardım yapılmalı ancak neden gene vatandaşa yükleniliyor ? isteyen versin deyip geçmek varken cuma hutbelerinden hemen sonra öyle bir isteme şekli ile bildiriliyor ki sen ruhen hissediyorsun eğer sen vermez isen hocanın söylediği şeyler yapılamayacak çünkü diyanet çok kısıtlı destek veriyor camilere. her sene ödeneği artırılan bir kurum asli amacı olan ibadethanelere neden harcamaz o paraları akıl mantık almıyor..
teknik olarak okullarda nütemadiyen tekrarlanan bağış adı altındaki katkı tahsilatıyla eşdeğer olan durumdur lakin okullarda bu zorunlu kılınıyor ve katkıda bulunmak istemeyen velinin öğrenci evladına karşı kurumsal değilse bile bireysel baskı oluşuyor.. en nihayetinde her iki durum da bağlı bulunan kurumların sağladıkları ödeneklerde yetersiz kalmalarından kaynaklanıyor!
Çok ilginç bir şey var camideki görevli adam artık neyse işi bilmiyorum biz cumayı kılıyoruz adam kapının önünde bekliyor. Yahu cumayı kılmıyor kapıda duruyor, ya namazı bırakıp para topluyor hayret ya.
Toplanan paradan o görevlilerin % 10 civarında bir miktarını aldıklarıni duymuştum.
Diyanet'in bütçesi milyarları bulmasına rağmen.
zamdan evvel imamın maaşı 3.500 dü, camilerin elektrik su vs faturası gene devlete ait.
bu neyin pArası ? onun yerine ihtiyaç sahibiyle ile ilgili ilan assalar, hesap numarası hatta
isteyenin kontak kurması için iletişim bilgi vs verseler daha başarılı, ne bilecem o yardım diye
toplanan paraların kimlerin cukkasına indiğini. kuruş vermem.
güncel Önemli Başlıklar