calmak 

kapat
  1. söylemeden almak
    (cathy, 01.04.2006 18:29)
  2. oynatmak *
    (tatasoy, 21.05.2006 23:19)
  3. izinsiz odunc almak
    (oksuz sarı cicek, 21.05.2006 23:49)
  4. çocukken masum bir davranışken, büyüyünce suç kapsamına giren, izinsiz alma durumu.
    (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 12:42)
  5. unutulmus gibi görünen, cumbali ahsap evlerin oldugu bir yarim, yarim kalmis, söylemek istedigini henüz söyleyememis gibi duran, hayata sirtini dönmüs, büyük anlamlardan vazgecmis de tek özledigi hatir soran birkac tanidik mahzunlugunda daracik bir sokakti... bu sokakla ilgisi varmi bilmiyorum ama ben bu yaziyi üzülen mor harflerle yazilmis olarak bu sokakta buldum. 'o sokak yine kendi rüyasindadir simdi...'

" caliyorum, hayattan caliyorum, genisleyen halkalar halinde caliyorum yasamayi. can sikintimi caldiriyorum koynunda björk'ün. biz onunla kulak kulaga sevisiriz, ellerinde tutuyor erkekligimi, benden erkekligimi caliyor, sayisiz kere orgazm oluyoruz. kaptiriyorum sikintimi bir at oksamasina nietzsche'nin, ' o at bendim, basimi oksardi björk, anlatirdi durmadan.' magdalena'nin kerhanesinden bir orospuyla yatiyorum, nietzsche kiskancliktan saclarini yoluyor, biz björk'le birbirimizden söylüyor, birbirimizden caliyoruz, güzelligi tasvir eden resimler yapiyoruz, - ha siktirsin lukacs!-, güzelligi tarif icin en cirkin resimleri biz yapiyoruz, klimt kedisini nasil oksadiysa biz birbirimizi öyle oksuyoruz. son secimlerde adorno bey kazandi ya belediye baskanligini, altin anahtari alirken ellerinden, ellerimiz hic de titremiyor. bir gece oluyor dünyaya max beckmann geliyor, ben yine utanmadan kitaplar caliyorum, sonra bir bir yakiyorum 'akl-i selimin isiginda', evelallah sabr ile gidilir misir'a, misir'a gidemeden ölüyorum sabirdan..."
    (tatyos, 06.01.2007 11:41 ~ 09.02.2007 15:17)
  6. (bkz: ödünç çalmak)
    (LeTo, 24.04.2007 14:47)
  7. müzik aleminde bir parçayı başlatmak, şarkıya girmektir.
    (Draconian, 24.04.2007 14:49)
  8. surmek manasina da gelir bazi yorelerde.

(bkz: ekmeye yag bal calmak)

(bkz: al basina cal)
    (splinter, 28.11.2007 22:37)
  9. nadiren kullanılan bir diğer anlamı ise; benzerlik.
    örnek üzerinde rahat anlaşılacaktır;

Kızıldan Siyaha calan Bir Günde Sana Şiirler Okudum.*
    (kratostol, 08.05.2008 12:27)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ani harabeleri » depresyon » tuncay sanli » bayilirim » aq diyen kiz » sincanli » 1989 » 13 mayis erisim bayrami » steel dragon » demet akalin in aslinda erkek olmasi » jessica alba » nurdagi nin tarihi eserleri » galatasaray in sampiyon oldugunun anlasilmamasi » yataktan kalkip corbaciya gitmek » ezik haller » ilkokuldaki platonik ask » 11 mayis 2008 demet akalin hacettepe konseri » cacaron » metroda gitar calip sarki soyleyen insan » guru » harran in tarihi eserleri » bana bak » death station » akdeniz universitesi tip fakultesi » fethullah gulen » yaran wc kapi arkasi yazilari » chuck » what you got » it cazi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa