calisanini rakip olarak goren mudur 

kapat

1. ülkemiz uluslararası nakliye firmalarında sıkça rastlana müdür türüdür efendim. neden mi özellikle nakliyat dedim? hay hay, hemen anlatayım:

türk nakliyecileri, özellikle 1980'den 1995'e kadar deli paralar (gerçekten korkunç paralar) kazandılar. Bu sürede uluslararası taşımacılık yapan firmaların sahiplerinin çoğu, zamanında bir kamyon almış ve parayı bulup özal'ında teşvikleri ile kendilerine filo yapmış kişilerdi (ki hala öyledir). gel gör ki globalleşmeden en çok etkilenen sektör olan ulaştırmanın bu çapsız yöneticileri, gün geçtikçe firmalarını yönetmekte zorlanmaya başlamışlar, özeliikle yabancı dil eksikliği nedeni ile dış kaynak kullanıma ihtiyaç duymuşlar. 1995-96 sonrasında çalışanların çoğu "sadece" yabancı dil bildiklerinden dolayı çok çok iyi paralara sektöre girmişler. takdir edersiniz ki o yıllarda sektöre girenler şimdilerin müdürleridir.

gelelim konumuza, o yıllarda sektöre giren arkadaşlarımızın çoğu gurbetçi dediğimiz almanya'dan türkiye'ye dönüş yapan insanlardı. sebepleri;

1) ab sebebi ile özellikle almanya merkez olmak üzere orta avrupa ile çalışmalarımız yoğunlaştı. bu sebeple ivedilikle almanca bilen personele ihtiyaç vardı.

2) üniversite mezunu dil bilen arkadaşlar nakliyecilere kamyoncu gözü ile baktıkları için sektörü tercih etmiyorlardı.

3) kaliteli eleman almamak, firma sahibinin işine geliyordu. çünkü kendisi son derece çapsız olan firma sahibi az eğitimli ama dil bilen arkadaşlara rahatlıkla söz geçirmekteydi.

herneyse, yukarıda dediğim gibi o yıllarda sektöre giren insanlar şu an müdürlük veya genel müdürlük payesi almışlardır. özellikle son 5-6 yılda globalleşmenin de etkisi ile taşımacılık ve lojistik alanında eğitim veren kurumların sayısı hızla arttı. bu bölümlerden mezun arkadaşlar, söz konusu müdürlerin 10-15 yılda tam öğrenemediği işleri üniversite öğrenimleri sırasında arada bir-iki staj yaparak öğrendiler. üstüne, sonuç olarak, onlardan daha çaplı oldukları için değişik fikirler üretmeye başladırlar (değişim). böylece bir müdürün en istemediği eleman tipi olan "kendisinden daha donanımlı ve öğrenmeye daha açık" kişiler bir anda peydahlandı. daha acısı bu müdürler bu tip insnalara hazılıklı değildi. çünkü oraya hiçbirşey bilmeden gelen işletme iktisat mezunlarına yaptıkları işi ballandıra ballandıra anlatarak kendilerini yüceltiyorlardı ama zaten işi bilen biri geldiği zaman yemiyordu. çünkü hayvan terliydi.

kıssadan hisse, ulaştırma sektöründeki müdürler bu başlık altında toplayabileceğimiz yönetici grubuna bence çok güzel, hatta en güzel örnektir.
    #1493837 (kasimpasa canavari, 05.04.2007 12:21)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

calisanini rakip olarak goren mudur başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. calisanini rakip olarak goren mudur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu calisanini rakip olarak goren mudur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about calisanini rakip olarak goren mudur. Copyrights of the articles are belong to their authors.