calderon de la barca 

kapat
  1. sözlük alemlerinin gediklilerinden biridir. aramızda görmekten mutlu olduk. ilgiyle takip ediyorum bu arkadaşı.
    (vernon sullivan, 08.09.2006 23:22)
  2. edebiyatta, siyasette hemen hemen her konuda inanılmaz birikimli olan. bir konuyu masaya yatırdığımızda zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir adam. gönül istiyor hep konuşalım hep konuşalım.
    (martin edilen, 25.09.2006 02:41 ~ 18.10.2006 02:21)
  3. yıllanmış sürahisinde su içen yazar. deryadır ama taka sahiplerine de saygılıdır.
    (bl, 25.09.2006 02:47)
  4. yazarlığının yanısıra paletinde gökkuşağının tüm renklerini barındıran bir ressamdır kendileri. marx'tan mevlana'ya uzanan geniş bir bilgi birikimi vardır. şiire ve güzel olan herşeye sevdalıdır. takipteyiz efendim.
    (sersem tavuk, 30.10.2006 17:08)
  5. c. de la barca bir oyun yazarıdır ayrıca. (bkz: madrid'te kadınlar geceleri neden koşar?)
    (camilleclaudel, 01.11.2006 22:43 ~ 22:44)
  6. emek verilmiş, tutarlı, polemiğe yol açmak amacı ile değil bilgilendirme amacı ile yazılmış entrilerini takibetmekten keyif aldığım yazar.
    (telashe, 05.11.2006 14:56)
  7. (bkz: gönül adamı)
    (sersem tavuk, 12.11.2006 02:32)
  8. ispanyol oyun yazarı. ispanyol edebiyatının iki özgün türünü, auto sacramental'i ve comedia'yı kusursuz bir noktaya getirmiştir. yapıtlarında devrinin mutlakiyetçi ideolojisini güçlü bir biçimde sergiler.
    (vernon sullivan, 17.11.2006 18:52)
  9. okunmaya değer entryleriyle üçüncü neslin kocaman yüreği ağzında olan yazarımız.
    (fayaka, 16.12.2006 22:16)
  10. ölümüyle birlikte auto sacramental türünün ispanyol edebiyatından silindiği, ispanyol yazar.
    (abberline, 27.04.2007 09:16)
  11. an itibariyle thomas bernhard hakkinda yazdiklariyla beni mest etmis ve sozluge 'iste boyleleri lazim' dedirten yazar.
    (kafkaesque, 29.03.2008 16:42)
  12. klasik donem ispanyol tiyatrosunun en onemli isimlerinden biri.
    tam adi pedro calderon de la barca 'dir. genellikle ispanya'da altin donem olarak bahsedilen donemde yasayan pedro calderon de la barca'nin bu donemde tirso de molina ve lope de vega rakipleridir.
    not: don kisot yazari cervantes de bu altin donemde yasamis, calderon de la barca ile cagdas bir yazardir.
    (kafkaesque, 29.03.2008 16:48)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» lady diana nin esrarengiz olumu » var misin yok musun » senin dilini keserim » andriy shevchenko » ilginc dukkan isimleri » ankara universitesi bahar senlikleri 2008 » gerzek hamdi ve randy hickey benzerligi » gangster » putsch » taklamakan » lafateignoranti » 24 haziran 2008 linkin park istanbul konseri » murat mentes » umut kuzey » gulse birsel » ercan saatci » ooze venue » bebek taklidi yapan erkekler » ii elizabeth » iskenderun un tarihi eserleri » veli toplantisi esnasinda evdeki gergin bekleyis » annihilator » david weir » edinburgh duku philip » fransiz kadinlari » mo williams » kucukken annenin evdeki sekerleri saklamasi » as i lay dying » imhotep a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa