cakmak cakmaya geldik 

1. selahattin alpay amca söylüyordu bu eseri.

"çakmak çakmaya geldik
    kına yakmaya geldik
    ayşe teyze ağlama
    kızın almaya geldik"

bak sözlerini yazdım da, çok çılgın bir türküymüş bu azizim. *
    #1192881 (paradigma, 23.01.2007 02:49)
  2. (bkz: bilader ateş var mı) *
    #1192884 (mico1912, 23.01.2007 02:50)
  3. kadın bir türkücünün "ayşe teyze ağlama oğlunu almaya geldik" diye söylemişti bu türküyü, bayağı da komik olmuştu.
    #2197710 (aman heri, 25.08.2007 18:27)
  4. dogrusunu basligi okuyunca ogrendigim turku..

ben ne die biliyordum; cakmak cakmaga geldik..

//iç ses: cakmak cakmak ne be hic mi dusunmedin akıllım..//
    #2198994 (tuba, 25.08.2007 22:10)
  5. (bkz: çakmak çakmak)
    #2199002 (shibumi, 25.08.2007 22:11)
  6. sözleri bu dönemlerde biraz evrime uğramış türkü. şöyle ki:

"çakmak çakmaya geldik
    kıza çakmaya geldik
    ayşe teyze ağlama
    kızına çakmaya geldik"
    #2426081 (korn, 04.10.2007 14:32)
  7. (bkz: çakar çakmaz çakan çakmak)
    #2426083 (KIZILMASKE, 04.10.2007 14:33)

© 2008 - uludağ sözlük

cakmak cakmaya geldik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cakmak cakmaya geldik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cakmak cakmaya geldik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» damat hobbit pasa » seni beklerim optugun yerde » cumartesi tum gun calismak » ibu sozluk » devrimci » galatasaray universitesi » fenerbahce de ridvan aykut sesleri » drunk mail » ask vazgecer » secret heart » alternatif var misin yok musun diyaloglari » beyaz melek » tencereyi ocakta unutmak » anne ben kimim » bir namus gosteresi olarak kara carsaf » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hrant dink » basligi altinda onune gelene hakaret etmek » olmus mu » firindan yeni cikmis ekmek » yandaki okul servisi » busbutun kapitalistlesen martilar » yillara gore kahvalti aliskanliklari » kitap okumayi marifet saymak » hakan celik » cikin sikin birbirinize » f 16 fighting falcon » abidas » lenova » hayatin cekilecek cile olmamasi » egyptian premier league