cakil taslari 

kapat
  1. sen hiç "hiç" oldun mu

bu cümlesiyle beni fetheden şebnem ferah çığlığı..
    #17686 (rasko, 16.01.2006 17:10)
  2. girişi ve devamında müziğinin opeth - harvest'a fazlaca benzediği şarkı.
    #238337 (zookeeper, 13.05.2006 02:22)
  3. şebnem ferah'ın sesini iyi kullanmadığını düşündüğüm tek şarkı.
    sözleri muhteşemdir o ayrı.
    #292381 (lumpiya, 30.05.2006 02:41)
  4. bir rivayete göre uludağ sözlüğe yazılmış, gerçekçi bir şebnem ferah şarkısı.

benim bir sözlüğüm var unutulmuş bir dil
    oysa ki içinde her şeyin anlamı gizli *
    #617414 (jokerr, 08.09.2006 17:14)
  5. türkiye'de görüntü kalitesi bakımından çekilmiş en güzel kliplerden birine sahip anlamlı sözlere sahip şarkı.
    #618341 (gozluklu kedi, 08.09.2006 23:23)
  6. Benim çakıl taşlarım var irili ufaklı
    Kaybolduğumda yere yayıp yol yaptığım
    Çakıl taşlarım var her yerden topladığım
    Boşluğa düştüğümde oyunlar yaratıp oynadığım

Benim bir sözlüğüm var unutulmuş bir dil
    Oysa ki içinde her şeyin anlamı gizli
    Benim bir gözlüğüm var sol camı kırıldı
    Taktığım zamanlarda içini gösteren adeta

Sen hiç "hiç" oldun mu, birden duruldun mu?
    Bulanıkmış berrakmış her suyu içtin mi?
    Altında ağ olmadan yerden yükseldin mi?
    Tam zevkine varmışken birden yere düştün mü sen?
    Düştün mü sen?

Benim hiç boyanmamış dört duvarım var
    Çatlaklarından sızıp içinden geçtiğim
    Benim hiç yıkılmamış duvarlarım var
    Dikkatle baktığımda ardını gördüğüm adeta

Sen hiç "hiç" oldun mu birden duruldun mu?
    Düştün mü sen?

Benim bir hikayem var sonunu yazmadığım
    Benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım
    Benim umudum var benim umudum
    Benim umudum var benim umudum

Sen hiç "hiç" oldun mu birden duruldun mu?

Hiç oldun mu birden duruldun mu?
    Düştün mü sen?
    #980841 (fatal, 11.12.2006 14:39 ~ 14:40)
  7. hiç bir sözü ayırt edilmeksizin sindirelesi şarkı.
    #983595 (lavinya_, 11.12.2006 23:40)
  8. şebnem ferahın pek de güzel olmayan şarkısı.
    #1536029 (bahtsiz medeni, 17.04.2007 12:44)
  9. (bkz: benim bir sözlüğüm var)
    #1774111 (Move!RaT, 15.06.2007 23:19)
  10. şebnem ferah'ın tüm mal varlığını sıraladığı şarkı. olmamış olmamış...
    #2228218 (parazit, 30.08.2007 13:34)
  11. dinlerken insanın $ebnem ferah a olan hayranlığının artmasına sebep olan $arkı.

--spoiler--
    benim bir hikayem var sonunu yazmadığım
    benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım
    benim umudum varbenim umudum
    benim umudum var benim umudum
    --spoiler--
    #2930600 (delininbiriyimben, 01.02.2008 11:57 ~ 11:58)
  12. denizin yanında ufak boyuta sahip taşlardır.beş taş dediğimiz taş oyunu bu taşlarla oynanır.
    #2931004 (Yosunlu Deniz, 01.02.2008 13:29)
  13. 10 mart 2007 konserinde şebnem ferah'ın söylediği en sağlam parçalardandır. her kalıba girer denilen parçalar olur ya, işte tam onlardan. senfoni orkestrasıyla beraber olan bu hali winampta saatlerce dinlenir...
    #3081246 (zuvvar, 01.03.2008 23:16)
  14. benim bi sevgilim var henüz tanışmadığım diyerek kendimi avuttuğum şebbo şarkısı.
    #3081325 (live is life, 01.03.2008 23:30)
  15. anlamlı bir sebnem ferah şarkısı.

şarkıda kullandığı kavramlar irdelenmeye değer.

ilk kıtadan başlarsak ilk kavram 'çakıl taşları'. 'çakıl taşları' derken yaşanılanlarla elde edilmiş doğrular ve tecrübeler kastedilmekte.. bu doğrular kötü zamanlarımızda bizi doğru yoldan ayırmayan ve bizi 'biz' likten çıkarmayan, 'kaybolunca yere yayıp yol gösteren' bir rehber özelliğinde.. hayatın her yanından topladığımız bu irili ufaklı çakıl taşları türlü nedenlerden dolayı düştüğümüz boşlukları doldurmamıza yarıyor. kendimize koyduğumuz kurallar, eğlenceli bir oyunun kuralları kadar eğlencili, belirleyici ve kişilikli...

ikinci kıtada iki kavram kullanılıyor. 'unutulmuş sözlük' ve 'sol camı kırık gözlük'. sözlük aslında eskiden kullanılan bir dilin sözlüğü ama şimdi kullanılmayan anlamları barındaran bir sözlük. sözlükten kasıt 'yaşanılan duygular ve onların anlamı'.. yaşanılan ilk aşk, ilk öpüşmemiz, ilk sevişmemiz, ilk ayrılıklarımız... bunların hepsinin bir ilk anlamı var ve 'aşk' 'ayrılık' 'sevişme' kelimelerinin sözlüğümüzdeki temel anlamı oluyor. sonradan yaşadığımız aşkların, ayrılıkların, sarılmaların ilki kadar anlam taşıyamadığını, aynı 'dilde' konuşulamadığının, buraya gelinmesinin nedenine fazla girilmese de bunun yaşadığımız öfkelerin, aldatmaların, modern hayatın getirdiklerinin bir etkisi olduğu anlaşılabilir.

'sol camı kırık gözlük' kullanırken anlatılmak istenen 'insan sarraflığı' dır. çok fazla sözlük yazmak bizim hayata bakış açımızı, hayata karşı olan saf duygularımızı törpülüyor ve hayatı daha iyi görebilmek için ister istemez bu çakıl taşları yüzünden bir yerleri kırılmış olan bir gözlük takıyoruz. bu gözlüğü takmamız adeta insanların içini görmemizi sağlıyor. bu zamana kadar gelen tecrübeler, acılar, kısacası yaşanılanlar size bir olgunluk katmakla birlikte insanları daha iyi tanımanızı, onları daha iyi okumanızı ve 'içlerini görmenizi' sağlıyor.

parçanın nakaratından önce 3. kıtası incelenirse 'boyanmamış ve yıkılmamış duvar' kavramını görürüz. boyanmamış duvar demekle 'hayatı akışına bıraktığı' duygusunu vermek istiyor. yaşadıklarından dolayı yaşadığı çevre ve özellikle yaşadığı ruh içerisinde çatlakların meydana geldiğini; ama bu çatlakları kapatmak gibi bir uğraşa girmediğini (boyamamak), bu çatlaklarla şu andaki konumda olduğunu ve gerekirse bu çatlakların içine sızdığını ve ruhunun derinliklerine indiğini, kendini gördüğünü söylüyor. 'yıkılmamış duvar' ise bu kadar acıyı ve tecrübeyi yaşadığı ve yüklendiği halde çatlaklarının hayatındaki duvarlarını yıkmadığını, bu çatlaklar sayesinde hayatına koyduğu bir sınır olduğu halde dışarısını görebildiğini ve onları anladığını belirtiyor.

nakarat ise tam bir 'rock isyanı'... 'Sen hiç "hiç" oldun mu birden duruldun mu?' 'Bulanıkmış berrakmış her suyu içtin mi?' 'Altında ağ olmadan yerden yükseldin mi?' 'Tam zevkine varmışken birden yere düştün mü sen?'... hepsinde karşındaki insana (büyük bir ihtimal sevgilisine) bir isyanı var ve hayatta tecrübeler edinmek için her türlü suyu içtiğini, destek almadan kanatlanmaya çalıştığını, zevklerinden mahrum kaldığını, küllerinden tekrar doğduğunu; fakat karşısındakisinin 'çakıl taşları' edinmek için buna benzer fedakarlıklar yapmadığını söylüyor.

ve final: 'bitmeyen hikaye' , 'hayat' demek. sonu yazılmayan hikaye derken daha ölmediğini, yazması ve yaşaması gereken bir hayatın olduğunu söylüyor. 'tanışılmayan sevgili' 'kendisi' gibi bir sevgili.. yani kendisi gibi çakıl taşları edinmiş, olgun ve kişilikli bir sevgili... kendisini anlayabilecek böyle bir insanla daha tanışmamış, belki de hiç bir zaman tanışamayacaktır.

ama onun hala 'umudu' var...
    #3570566 (erkancans, 22.06.2008 19:01)
  16. erkek penguenin beğendiği dişi penguene verdiği bir nevi nişan yüzüğü. kaynak : good luck chuck
    #3570697 (bairam hoshtempo, 22.06.2008 19:43)
  17. harvest adlı şarkıya hiç benzemeyen. şebnem çalmaz. opeth araklamıştır şebnem'den. geleceği filan görüyor mikael akerfeldt zaten. siz bilmezsiniz tabi.
    #3967973 (yavuzum, 15.09.2008 22:59)
  18. harvest dan çok iron maiden'in blood brothers adlı şarkısından çakılmış izlenimi uyandıran şarkı...

yok yok şebnem çalmamıştır, bruce da geleceği görebiliyor sanırım.*
    #4157082 (infernal, 29.10.2008 13:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cakil taslari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cakil taslari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cakil taslari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cakil taslari. Copyright of the articles are belong to their authors.