cagdas in vedasi 

kapat

1. !!!!!bu yazıyı sozluk yazarlarinin itiraflari bölümünde gördüm, hangi nedenle uçurulmuş olursa olsun her kişinin kendini aklamak veya savunmak için bir hakkı vardır. bu yazı daha ziyade veda mektubu gibi olmuş ama sözlükte artık aramızda olmayan bir insanında düşündüklerini, hissettiklerini paylaşması lazım gelir diye düşünerekten, kimsenin mahremiyetine dokunmadan araştırmacı gazetecilik gereği bu veda metnini yayınlıyoruz. Ah bir de logo olacaktı ki şöyle zabalayn diye, yazıyı okuyanların direkt gözlerine çarpacaktı..!!!!!

sabahtan beri düşünüyorum napmalıyım diye. şu üzerime yapışan yaftayi nasıl söküp atarım bedenimden. gitmek mi zor, kalmak mi diye. zor olanlarla başetmeye çalıştım genelde, bu kez zor değil imkansız oldu. öylesine bir durum ki, pilin bitmiş, iki gündür bi bok yemiyosun, kusuyorsun, uyumuyorsun. seni bu durumda ayakta tutacak şeyler, sadece seni tanıyanların destekleri.

çok zordur haklıyken ve insanlar senin üzerine gelirken kendini savunmak. haklı olduğunu bilirsin ama anlatamazsın. yazmak istersin yazamazsın çünkü hakların elinden alınmıştır. kendini savunma hakkı bile verilmez sana. suçlanır, yargılanır, infaz edilirsin.

şöyle bir bana yazılanları okudum da, 250 den fazla yazıdan 5 tane kötü yazı yok. ne kadar enteresan değil mi? ne kadar sinsiymişim ki herkesi kandırmışım. e böyle olunca noluyor, bok at izi kalsın, ne kadar ben bi bok olmadığını bilsem de bu artık değişmeyecek. bir elin parmaklarını geçmeyen sözlük yazarı arkadaşların yürüttüğü bu kampanyayı yine desteklemezdim baş kahramanı ben olmasam da. özel mesaj lan işte, adı üstünde özel. ilişki, iki insan arasındadır. evet iki.

ne gariptir ki şu olanlardan sonra, adam gibi benle karsılıklı oturup muhabbet etmiş ya da az bucuk tanıyan ınsanlar mesaj attı sadece bana, " cagdas bunlar ne " diye. onun dışında yazılan hiç bir yazının sahibi bana gelip " bu ne, noluyor, aslı astarı var mı ? " diye sormadı.

bir konuda gerçekten sağlam yanılmışım. " uludag sozluk u pek fazla onemsemiyorum ben " falan diyordum insanlara. " benim bir hayatım var, sozluk umrumda değil " diyordum. değilmiş öyle işte. dün gece yazılanları okudukça sinirden hüngür hüngür ağladığımda ya da bütün gece uyuyamadığımda, ama en çok da işe gelip ilk yaptığım şeyin sozlugu acmak oldugunu farkettiğimde anladım bu işi.

olaylara hiç girmiyorum, aklınızda artık tek elle entry giren bir yazar mı kaldı ya da odasına astığı darta ok atıp asılacağı insanı seçen biri mi bilmiyorum. o ben değilim yalnız, burada öyle insan olduğuna da inanmıyorum asla.

taciz kavramını anlamıyorum. modemin önüne geçip teşhircilik mi yapıyorum ? üstüne basa basa böyle bir şey olmadı, müthiş bir kurgu bu dedim insanlara. farzedelim ki oldu, farzedelim ki ben müthiş bir sapığım, herkese cinsel içerikli mesajlar atıyorum. buna karsilik yapılması gereken şey deşifre etmek midir ? engeller ya da şikayet edersin. adı üstünde özel mesaj. engelle bitsin gitsin. bu, sınıf içerisinde olan bir olayı, öğretmene değil de gidip milli eğitim bakanına anlatmak gibi bir şey.

eminim sözlük yazarları tarafından taciz edilen yazarlar, gidip annelerinin dizlerinde, " anne, duygularımla oynadı, bana özel mesaj attı, kirletti beni " tarzı şeyler de yapıyorlardır.

kendimi savunmak için bu ana kadar bekledim. moderasyon da gerekli hassasiyeti göstermedi açıkçası. küfürler, hakaretler, yalanlar havalarda uçuştu. benimle farklı konularda husumetleri olan yazarlar, olayı çevirerek yine hakaret ettiler diğerlerinin ardına sığınarak.

gothic evil güzel bir söz söyledi. " artık cagdas la uludag sozluk te yazamazsın, o kişilik öldü " dedi.

gitmemem için onlarca şeyi söyleyen yazarlar, ki bunlar yazici, capcadi, kirmizi baslikli kiz, zeyno, phoibos apollon, kaytan biyikli dilber, nostradomuz, tyro, alimacgraw ve adı aklıma gelmeyen bir çok yazarı kırarak artık burada yazamayacağımı üzülerek söylemek istiyorum.

moderasyondan ufak bir ricam olacak. cagdas nickinin altina yazilan tüm yazilar ve benim kendi yazdıgım tüm entry lerin silinmesini rica ediyorum. bunu yaptıktan sonra beni de silsinler lütfen.

yine de enteresan bir 6 aydı benim için, çok adam tanıdım, çok macera yaşadım, zaten benle olmak isteyenler buralarda bir yerlerde hep.

eğer benim gitmemle sözlük kurtulacaksa son iyiliğim bu olsun sözlüğe.

uzatmanin da anlami yok. arkamdan def calip oynayabilir ya da umursamayabilirsiniz. ben umursamazdım.

gittim ben.

cagdas.
    #1407332 (zabalayn, 13.03.2007 18:08)
  2. (bkz: hoşçakal çağdaş yine bekleriz)
    (bkz: yolcunun arkasından su dökmek)
    #1407335 (LocK, 13.03.2007 18:08)
  3. şahsen bu vedaya cevaben, gitmesine kırılmadığımızı, sadece üzüldüğümüzü söylemek isterim. keşke buralarda olsaydıda kendisine karşı yürütülen karalama kampanyasının hakkın rahmetine kavuştugunu ve hak edenlerin cezalandırıldıgını görebilseydi...
    (bkz: kanın yerde kalmadı)*
    #1407361 (phoibos apollon, 13.03.2007 18:20)
  4. (bkz: gidene kal kalana git denmez)
    (bkz: insanlar nickleriyle karşılanır)
    (bkz: kişilikleriyle uğurlanır)

ayrıca yazarın bir vedası bitmedi. daha önce de basın açıklaması yapmıştı.
    (bkz: çağdaş ın basın açıklaması)

kimse nedensiz bir boka bulanmaz.*
    #1407391 (kacak kelebek, 13.03.2007 18:31)
  5. uzun metnin, sanki çağdaş'ı haklı çıkarmaya yönelik bir hareket olarak addedildiği başlık. Haksız ki uçurulmuş bu kadar basit, moderasyonu da bu konuda kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur, aleni olarak suçu belirtmek yerine uçurulan şahsın özel hayatına zarar vermemek adına gizli saklı yapmıştır her şeyi. Ben işin reha muhtar'lığındayım, yoksa şu gitmiş bu gitmiş hiç önemli değil. Yanlış olan şu ki benim yaptığım moderasyonu kışkırtıcı bu uzun metni başlık altında yayınlayarak, moderasyonun gizlemeye çalıştığı gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Şu unutulmasın ki Saklanan gerçekler bir insanın çevresine zarar verebilir.. Moderasyon seni suçlayıcı davranıyorum ama sen yine de bana uyup uçurulma nedenini ifşa etme, boşver.
    #1407399 (zabalayn, 13.03.2007 18:34)
  6. ahhahhahha diye güldüğüm vedadır *.
    #1407440 (swastika, 13.03.2007 18:47 ~ 18:48)
  7. Maziden uzanan sesi dinlerim
    Ümitler, hayaller elveda size..
    Elveda gelecek güzel günlerim
    Savaşmak, yaşamak elveda size.*
    #1407445 (micro cuts, 13.03.2007 18:50)
  8. Çağdaş sözlükte klavyesini iyi kullanan adamlardandır. ismi altında yazılanlara bakılırsa genelde hakkında iyi şeyler yazıldığı hemen göze çarpmaktadır. kendisine büyük bir haksızlık yapıldığı apaçık ortadır. ayrıca prim vermeyen karşılık almaz önermesinin doğru olduğu varsayılırsa karşı taraf engelleseydi de yaşadıklarını yaşamasaydı ya da çağdaş a maruz kalmasaydı. şu an sözlükte olmayan biri hakkında atıp tutmak da ne kadar doğrudur. Ey sözlük, ey yazar, ey kendisini çağdaş mağduru gören bünye, yapma etme eyleme yazıktır günahtır.
    #1407486 (dont be cute, 13.03.2007 19:01 ~ 19:09)
  9. (bkz: çağdaş uçtu derdi metalycra'ya düştü)
    #1407527 (eşşağan ala gazuğu, 13.03.2007 19:14)
  10. (bkz: çağdaş'ın veda hutbesi)*.
    #1407541 (swastika, 13.03.2007 19:17)
  11. konu hakkında ya da olaylar hakkında hiç bir fikrim olmasada kalıp savaşmak yerine gitmeyi seçen kişi yenilmiş kişidir. "savaş meydanda kazanılır" demiş atalarımız meydanda değilsen kaybetmişsin demektir.
    #1407547 (aksak tirtil, 13.03.2007 19:19)
  12. (bkz: cağdaş'ın veda busesi)

(bkz: veda busesi/@sidikli)
    #1407560 (nickimicinotuzharfgerekiyormus, 13.03.2007 19:21)
  13. (bkz: onun vedası)
    #1407632 (no promise, 13.03.2007 19:41)
  14. Yinemi gitti cagdas ne zaman gelecek yine dedirten basliktir.
    Sözlük insanlara bilgi ve gülücük vermelidir , ve birseylar anlatmalidir , sözlük forum degildir.
    Cagdasin 27. vedasi basligini ne zaman görecegizdir.
    #1435325 (CitLemBiK, 21.03.2007 05:33)
  15. gerçekten insanın gözlerini yaşartan bir veda mektubudur.
    #2617755 (arabaciarabayatasget, 22.11.2007 15:08)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

cagdas in vedasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cagdas in vedasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cagdas in vedasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about cagdas in vedasi. Copyright of the articles are belong to their authors.