buyuk ortadogu projesi 


/ 2
kapat
  1. türkiye nin yerini başından beri kestiremediğim projedir.
    şimdi birşeyler gözüküyor ama du bakalım.
    #2459574 (botanik, 12.10.2007 00:31)
  2. amerikan oyunudur. türkiye hedeflerin arasındadır.

    parçalanmış, beyni sulanmış bir ortadoğu yu abd den başka kim iyi yönetebilir ki?
    #2508927 (sizoyumulanfrenoldugumkadar, 23.10.2007 16:55)
  3. abdnin büyük orta doğu projesi, aslında bölgedeki tüm petrol musluklarına el koymaya yönelik bir girişimdir.bu bölge dünya enerji kaynaklarının büyük bir bölümüne sahiptir.bu bölgeye demokrasi getirmek adı altında bölgeye egemen olmaktır.başta petrol olmak üzere su doğalgazgibi enerji kaynaklarını kontrol altına almak istemektedir.ülkemizde bu projenin içindedir çünkü dünya bor madenlerinin buyuk bir kısmı ülkemizdedir.
    #2611329 (gory eagle, 20.11.2007 21:01)
  4. http://tr.wikipedia.org/w...BCk_Ortado%C4%9Fu_Projesi
    #2690532 (unique270, 12.12.2007 20:26)
  5. ikinci körfez savaşından sonra iyice imkansızlığı anlaşılan kocaman bosh bi proje.
    #3149392 (tripanazom, 16.03.2008 18:42)
  6. rte'nin eşbaşkanlığını yaptığı proje. *
    #3149441 (phial, 16.03.2008 18:50)
  7. büyük çoğunluğun kurtlar vadisi sayesinde tanıdığı proje. hey yavrum hey.
    #3149450 (guzunamca, 16.03.2008 18:52)
  8. (bkz: böl parçala yoket)
    #3149466 (juventus, 16.03.2008 18:55)
  9. Tevrat ta gecen bir ayete göre israil in yani israilogullarinin asirlardir pesinde oldugu projedir.

    O zaman Rab bütün milletleri önünüzden kovacak ve sizden büyük ve kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanınızın basacağı her yer sizin olacak, sınırınız çölden ve Lübnandan, ırmaktan, Fırat ırmağından garp denizine kadar olacaktır. Önünüzde kimse duramayacak, Allahınız Rab size söylediği gibi, dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır.42

    Kur'an'a göre ise israiloğulları'nın karakterlerine sinmiş, nesebî bir haslet gibi görünmektedir: "Hani siz, "Ey Mûsâ! Biz Allah'ı açıktan açığa görmedikçe sana asla inanmayız" demiştiniz. (Bakara; 55)

    Lanetlenen bir ırk olan yahudilerin, kıyamete kadar pesinde olacaklari topraklari bu proje sayesinde ele gecirme istekleridir.
    #3149529 (mus7afa, 16.03.2008 19:05)
  10. (bkz: siyonizm sikiyle ortadoğu gerdeğine girmek)
    #3304876 (Freud, 22.04.2008 19:45)
  11. efendim şimdi, çok da karmaşık bir proje değildir bu aslında. öyle anlamak için ordinaryus olmaya da gerek yok. daha doğrusu, bizim anlamamıza izin verilen kısımda anlaşılması zor herhangi bir nokta yok.

    nedir bop? bop, ortadoğunun tüm şekli, idari, coğrafi, toplumsal vb. yapılanmasını, tabii ki abd başta olmak üzere topyekün batı dünyası lehine düzenlemek, şekillendirmek ve belki de yeniden yaratmaktır. başta abd dedik ama, sanılmasın ki bu sadece abd'nin yürüttüğü bir politikadır. bu, bütün batı medeniyetinin doğuyu hakimiyeti altına alma çabalarının son ve belki de en öldürücüsüdür.

    şimdi burada, şimdiye kadar bu projenin nasıl şekillendiğini uzun uzun anlatmaya sanırım gerek yok. afganistan'ın sovyet etkisine karşı alenen desteklenmesi ve ortadoğu ve asya'da bir güç odağı haline getirilmesiyle başlayan süreç, abd'nin ırak'ı işgali, sürekli körüklenen filistin'deki karmaşa, savaş, lübnan'da şiddetle tetiklenen, tetiklenmeye çalışılan iç savaş vb. olaylarla devam edip günümüze geldi. bundan sonra da, daha çok olaya gebedir bu proje, bundan emin olabiliriz. çünkü, sadece 5-10 yıllık değil en az 30-40 yıllık bir süreçten bahsediyoruz burada. yani herşeyin daha başındayız belki de.

    ha unutmadan, bu projenin bir parçası ve - hatta kendi deyimiyle eşbaşkanı - kimdi diye sorduğunuzu duyar gibiyim, işte o da burada;

    (bkz: recep tayyip erdoğan)
    #3356410 (InsomniaC, 04.05.2008 18:23)
  12. sonucu amerika nın kıçına kaçacak, amerika nın, amerika dan büyük oyunu.
    #3356435 (sivil inisiyatif, 04.05.2008 18:28)
  13. varolan videoya göre sayın boşbakanımızın eşbaşkanıyız dediği proje. birilerine göre değil kendi dilindeki ifade bu.

    yani şu durumda ırak'ta, afganistan'da ve filistin'deki zulme, günaha yarıyarıya ortağız!
    #3424449 (xargn, 20.05.2008 22:42 ~ 22:47)
  14. abd'nin batıda fas, moritanya, doğuda orta asya ve moğolistan, kuzeyde kafkasya ve türkiye, güneyde arap dünyası'ndan somali'ye kadar uzanan bir coğrafyada yer alan ülkelere yönelik siyasi, hukuki, bilgi/eğitim, ekonomi, sosyal ve güvenlik boyutlarını içeren kapsamlı bir "islam coğrafyası" dönüşüm stratejisi olup, bu alanlarda uzun vadeli bir değişimi hedeflemektedir.*

    amerika bu proje çerçevesinde terörü yok etme amacı ile bahsi geçen ülkelerde yer edinerek, bu ülkelerin zenginliklerini, başta petrol olmak üzere ele geçirmeyi hedeflemektedir. tabi bu hadefe ulaşması yolunda öncelikle bu ülkelerin yapısını bozmayı yöntem olarak seçmektedir. şüphesiz bu zenginliklerin başında petrol geliyor ve bu hedefini büyük ölçüde gerçeğe dönüştürmüştür. ırak topraklarında 5 yılı aşkın bir süredir demokrasi(!) getirme amacıyla yer edinmiş, benzer şekilde uranyum açısından zengin rezervlere sahip afganistan, taliban tehdidi gerekçesi ile işgal edilmiştir. bölgenin en önemli rezervlerinden üçüncüsü bor madenleri ve dünya üzerinde yer alan bor rezervlerinin %70-80 gibi büyük miktarı türkiye topraklarındadır. borun faydalarını burda anlatmaya gerek yoktur ama amerika bu rezervlerden asla vezgeçmeyecektir.

    ancak ülkemiz sınırlarında yer alan bu rezervleri elde etmesi için ne afganistan ne de ırak gibi fiili bir işgal yolunu seçmelerine gerek yoktur. nitekim sevgili, canımız ciğerimiz(!) başbakanımız övünerek bu projenin eş başkanıyız diyebiliyor. ülkenin başında böyle bir başbakan varken asker yollayarak fiili bir işgale ne gerek var zaten. hatta bunun sadece tayyip ile yapılacak bir telefon görüşmesi ile halledilebileceğini, dünyanın dalga geçtiği georghe w. bush bile düşünebilir. başka ülkelerin zenginliklerini üstelik o ülkelerin ulusal kimliklerini zedeleyerek ele geçirmeyi hedefleyen bir projenin eş başkanı olmaktan gurur duyan bir başbakana başka bir yaptırıma ne gerek.

    son 5-6 sene dahilinde yapılan özelleştirmelerin haddi hesabı yok maalesef. herhangi bir doğal zenginliğimizi de kapsayacak özelleştirmenin yapılmasından çoğu kişinin ancak iş işten geçtikten sonra haberi olur. çünkü kasımpaşalı bir başbakanımız var ve ortamı nasıl gereceğini çok iyi biliyor. dolayısıyla böyle ses getirecek özelleştirmeler yaklaştığında gider ispanya'dan, katar'dan bir açıklama yapar, herkes o konu ile meşgul iken özelleştirmeler aradan çıkıverir. zaten atadığı bakanlar işinin ehli. nerdeyse babalarını satacak adamlarla durmadan, yoluna devam ediyor.

    aslında bu proje desteğini sadece tayyip'e yüklemek de yanlış olur çünkü bu ülkenin başına şimdiye kadar gelenlerin çoğu bir şekilde amerika'nın destekçisi oldu. örneğin adnan menderes'in başbakanlığı döneminde de amerika'nın ortadoğu planları desteklenmişti, hatta adnan menderes bunu şu şekilde dile getirmiştir, "çünkü, istikrar ve milletlerin istiklali gayesini güden garb devletlerinin siyaseti bakımından, türkiye, bu bölgede büyük ehemmiyet arzetmekte ve bu bakımdan gerekli vasıfları haiz bulunmaktadır... eisenhower doktrini'nin doğruluğu ve sakatlığını tarih huzurunda... amerika'nın bu planda ve bu hesapta, türkiye cumhuriyeti'ne vereceği yer, mevki ve ehemmiyet tayin edecektir". ancak amerika'nın en rahat olduğu dönem akp iktidarıdır muhtemelen.
    #3769974 (kngwrty, 04.08.2008 18:19 ~ 18:20)
  15. doğu perinçek'in değil başbakanımızın bizzat kendisinin eşbaşkanı olduğunu söylediği işgal projesi.
    #3868940 (ayagini organina gore uzat, 25.08.2008 18:23)
  16. 5 yıl içinde 7 ülkeyi ele geçirmeyi hedef edinen projedir; bu ülkeler ırak, suriye, lübnan, libya, somali, sudan ve iran.

    http://www.akpgercegi.com...7-ulkeyi-ele-gecirecegiz/
    #4010116 (BodrumTorbası, 26.09.2008 01:35)
  17. tayyip'in kendi ağzından..

    http://www.youtube.com/watch?v=6oSfiOnFvQo +
    #4010133 (kizkaciran damat, 26.09.2008 01:39)
  18. kanla büyüyen bir ağaçtır büyük ortadoğu projesi.
    amerika'yı en iyi tanıyanlar kızılderililerdir. ne demişlerdi "son ağaç kesildiğinde, son dere kuruduğunda... anlayacaksınız paranın yenmediğini anlayacaksınız" ve bunu hiç duymamış, ya da anlamamış insanların parayla sattıkları topraklarda kuruldu israil devleti ve yavaş yavaş büyütülmekte. büyürken de etrafını kara bulutlara boğmakta. işte bu kara bulutun gölgesinde büyüyen ağaç büyük ortadoğu projesi.

    "biz büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanıyız"...
    "diyarbakır büyük ortadoğu projesinin başkenti"...

    müslümanlıktan, insanlıktan, türklükten bahseden yok hiç?
    #4057817 (xargn, 07.10.2008 17:23)
  19. son 50 yıldır amerikanın orta dogudaki yapmak istedigi utopik planı. bir adet kurd devleti ve bir adet ılımlı islam la yonetilen turkiye var. turkiyede dahil cogu ulke parcalara ayrılıyor bu projede. gerceklesmesi cok zor. ama adamlar sırf ırak savasına 700 milyar dolar harcadılar yani baya inatcılar bu proje icin. gelecekleri varsa gorecekleride var.
    #4072938 (scurtel, 11.10.2008 03:44 ~ 03:53)
  20. batı nın eline cetvel alıp yeni harita cizme ekolunun su an tam dibimizde yasanan versiyonu.
    #4072945 (syme, 11.10.2008 03:49)
  21. (bkz: ben buyuk ortadogu projesi nin es baskaniyim)
    #4072950 (hyperion, 11.10.2008 03:50)
  22. olabilirliği ütopya olan bir projedir.
    sevmediği kişileri bop un bir parçası olarak gösteren insan tipine sık raslanır.
    #4116737 (maweraunnehir, 20.10.2008 22:47)
  23. Yüzyıllardır var olan bir proje...Osmanlıların yıkılması, Arapların parçalanarak bir sürü ülkeye bölünmesi,Türkiyedeki terör eylemleri ve istikrarsızlık ve Irak, iran gibi ülkelerin periyodik olarak neredeyse her on on yılda bir sorun çıkarması rastlantı olmasa gerek... Amerika'nın büyük ortadoğu projesi Büyük Ortadoğu Projesinin diğer adı ise Büyük israil Devleti projesidir..Kennedy suikastinden sonra Büyük israil Devleti Projesine hız verilmiştir.. israil Devleti Tevrat'ta Tanrı Yehova'nın yahudilere vaad ettiği topraklardan oluşmaktadır..11 Eylül saldırıları,Münihteki eylemler ve daha birçok terörist eylem aslında Büyük israil Devleti projesinin bir parçasından başka birşey değildir..
    #4682386 (linka, 11.02.2009 16:24 ~ 22:57)
  24. amerikanın eline aldığı boku yüzüne gözüne sıvaması sonucunda ütopyadan da öte planımsı.
    #4682408 (summoning, 11.02.2009 16:27)
  25. Kısaltması bop olabilecek uzatmadır.
    #4684397 (freakzoid, 11.02.2009 21:51)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

buyuk ortadogu projesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. buyuk ortadogu projesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu buyuk ortadogu projesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about buyuk ortadogu projesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.