business class 

kapat
  1. Uçaklarda (bkz: economy class)'tan bir kategori yüksek oturma grubu.
    #835052 (timsah48, 09.11.2006 12:32)
  2. türkçe'ye ''işadamı sınıfı'' olarak tercüme edilebilecek, ayrıcalıklı servisin alınabildiği * * * , biletinin ekonomi sınıfının en az 3 katı olduğu ve uçakların ön tarafında bulunan, normal sınıftan perde ile soyutlanmaya çalışılmış, yolcu bölümü. bir üst sınıfı ise first class * olup her uçakta yoktur.

business class'ı şu tip yolcular kullanır:

- paraya para demeyenler
    - bilet parasını vergiden düşenler
    - hava atma hastaları
    - alkolikler

sonuçta uçak düşerse ekonomi veya business farketmez. aynı yerden kalkıp aynı yere inilir. yani indiklerinde bir bakarlar yanlarında aynı terminalde ekonomi yolcuları da durmuş ve aynı bantta bavul bekliyor, ama kendilerinin cüzdan daha ince nedense. bu tip keriz parasi kazanma yollari için : (bkz: brand proliferation)
    #2228722 (basri, 30.08.2007 14:38)
  3. efendim iç hatlarda business class ayrımını anlamamaktayım. bugün yaptığım ankara istanbul yolculuğu yaklaşık 40 dk sürdü. perde ile ayrılmış bir kısım insan business class ta uçuyordu. ancak ben bu uçuşa 134 ytl öderken kendileri 300 ytl ye yakın bir para ödediler. şimdi sormak istiyorum. 40dk bi yolculuk için bununda en az 15 dk sı iniş kalkış desek, 25 dk havada kalmak için bir insan aradaki bu farkı neden verir. tamam içiceğin 2 3 bardak portakal suyu, bir iki kek içinmi. böyle bir yolculukta business class tercih edenlerin bilet parası ya bir şirket tarafından karşılanıyordur yada haksız biz kazanç söz konusu olabilir. hakkıyla para kazanan kimse 25 dk havada kalmak, 2 portakal suyu içmek için bu fiyat farkını vereceğini sanmıyorum...
    #3275993 (ta kendisi, 16.04.2008 01:17)

© 2008 - uludağ sözlük

business class başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. business class ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu business class nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» evrim teorisi » benim askim » bunu sozluge yazacagim deyip sozlukte iken unutmak » sevgilinin yaninda osurmak » internetsiz bir yasam dusunulemez » webcam acan kizin akraba cikmasi » senin bildiklerin benim unuttuklarima yetmez » philisomatica » en iyi filmler » vakit a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci