burs aramak 

kapat
  1. her yıl bası acılan burs sezonunda itinayla yaptığımız, öksüz çocuk moduna adapte olabilmek için gece gündüz çalıstığımız anılası öğrenci eylemi.
    #61304 (sosyoklon, 11.02.2006 02:12)
  2. zor zanaattır.
    #3930424 (blackhole, 07.09.2008 16:51)
  3. sıkıntılı durumdur. önce burs verme ihtimali olan yerlerin internet sitelerine girilir. ne istiyorlar, şartları neymiş onlara bakılır. bu işlem mutlaka yapılmalıdır çünkü gerekli şartlara uygun olup olmadığınızı öğrenmeden burs verecek şirkete, kuruma, kuruluşa(artık kimse) gitmek %80 hüsranla sonuçlanacaktır(aslında %95 de, umudunuzu daha fazla kırmayım istedim). verdiğiniz yol parasıyla, harcadığınız zamanla kalıverirsiniz ortada. daha sonra muhtemelen sitede bir kopyası bulunan form* itinayla doldurulur, çıktısı alınır. yeri gelmişken bahsedelim: bu formlarda illa ki "bizi nereden duydunuz?" gibi paranoyaklık içeren ya da "bu kurumda bir tanıdğınız var mı?", "bizim müdürü tanıyon mu?" tarzı hemşehricilik mantığını yücelten kısımlar vardır. oraları gördüğünüz an zaten vazgeçeceksiniz. mutlaka tanıdık birileri banka hesap numaralasını vermiştir ve bursun ilk yatacağı tarihi beklemeye koyulmuştur bile. kısfmet.

ola ki inancınızı yitirmediniz devam edelim: nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenci olduğunuzun kanıtı olan bir adet öğrenci belgesi ve bir adet transkript, muhtardan alınmış bir adet ikametgah ilmuhaberi mutlaka götürülmelidir. her kurum, şirket, kuruluş bunları mutlaka ister.

şu yukarıda bahsi geçen evrakları hazırlamak neresinden bakılırsa bakılsın en aşağı yol parasını da eklersek 20 ytl civarı bir şey tutar(yine insaflı bir tahminde bulundum, bazı okullarda işlem ertesi güne sarkıyor vs). üç farklı yere başvurduğunuzu düşünün 60 ytl. bunlardan en iyi ihtimal, bakın en iyi diyorum sadece bir tanesine başvurunuz kabul edilir. zaten verecekleri burs 100 ytl civarı bir şey olur. yapılan masraf göz önünde bulundurulduğunda bu burs formlarının hemen en alt kısmında yer alan "sizin eklemek istediğini bir şey var mı?" kısmına şunların yazılması bence normal karşılanmalıdır:

"zaten vereceğiniz burs 100 ytl, buraya başvurmak için bir sürü masraf yaptım. vermezseniz şerefsizsiniz, saygılarımla..."
    #3930576 (omar khayyam, 07.09.2008 17:12)
  4. aramaya inanarak bir yere ulaşamayacağımızı yüzümüze apaçık vuran eylem.
    #3930799 (soffy, 07.09.2008 17:51)
  5. burs un bir ay değil 9 ay süreyle verildiğini düşünemeyen bünyelerin hakkında ahkam kesmemesi gereken eylemdir. misal bir örnek verecek olursak -birden esti yanlış anlamayın- ayda 100 ytl veten burs için bir seferde 50-60 ne ise masraf yaparsınız ama o 100 ytl x 9 alacağınız için 900 ytl gayette iyi paradır ; azimle arayın burda yazılanlara kulak asmayın .
    #3930820 (paler, 07.09.2008 17:58)

© 2008 - uludağ sözlük

burs aramak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. burs aramak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu burs aramak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» giden sevgilinin ardindan kurulacak cumle » turk ordusu » ingilizlerin anlamayacagi turkce sozler » bush un yeni finosu » salzburg » turk kizlarinin en cok hayalini kurduklari seyler » icip guzellesmek » fatih tekke » furkan ozcoban » yemekteyiz » pelesenk » hepimiz jaleyiz » allah kadina guvenseydi zar yapmazdi » 26 ekim istanbul halisahada futbol zirvesi » ikinci lig a kategorisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » metronom » hossik » turk futbolunun acinacak halde olmasi » deadliest catch » sarah palin » ekmeksiz yemek yiyen insan » 11 dis ticaret haftasi » kenan kalav » crysis wars » sozlukte vatani kurtarmak » haber sitelerindeki yorumlar » condom yoksa vermem » internet explorer 8 » 2009 yili ekonomik buyume hedefinin yuzde 4 olmasi » planet earth