bulutsuzluk ozlemi 

/ 3
kapat
  1. sürekli olarak küllerinden doğan ilk türk rock gruplarındandır. nejat abi çok yaşlandı ama ve hala detone... nereye kadar diye düşündüren eski solcu rock grubu. tabi nejat abi süper mimar, eşek gibi para kazanıyo, hobi olarak solcu müziği yapma ironisini görmek lazım.
    #2218948 (selfless, 28.08.2007 22:56)
  2. (bkz: bulut şeklinde olsun)
    #2219023 (mezarkabul ftw, 28.08.2007 23:06)
  3. şu anda çektiğimiz ve çekeceğimiz özlemdir. zira havada bulut vardır ancak yağmur yağmıyordur, bulutlar yağmura dönüşsün de kurtulalım artık düşüncesi içerisindeyizdir.
    #2373783 (olimbera, 24.09.2007 20:04 ~ 20:05)
  4. (bkz: kütürdet beni rutubet)
    #2440596 (korlerulkesindeaynasatanadam, 07.10.2007 20:05 ~ 20:06)
  5. nejat yavaşoğulları'nın karikatürünün çizildiği müthiş bir bulutsuzluk özlemi t-shırtü bulunmaktadır. bulutsuzluk özlemi hayranlarının kesinlikle dolabında bulunmalı. mutlaka bulun alın yani. *
    #2440885 (spor tutkunu disi, 07.10.2007 21:04 ~ 21:06)
  6. ülkedeki bütün kötü gidişlere harika ve dinlenesi şarkılar yaptığı halde, pkk ve bölücü hareketlere şarkı yapmadığı için biz hayranlarını üzen guruptur. cesaret polise, askere laf söylemekle olmamaktadır. pkk ile yapsın işte o zaman helal olsun denilecektir.
    #2440931 (markasiz, 07.10.2007 21:10)
  7. Burak Güven in 6 yıldan sonra ayrıldığı grup...
    (bkz: kimler geldi kimler geçti)
    #2441038 (korlerulkesindeaynasatanadam, 07.10.2007 21:28)
  8. bir sonbahar gecesi tanıdım bulutsuzluk özlemi'ni. gecenin biriydi. zombi gibi ayaktaydım. benim için nadiren rastlanan bir durumdu. kanallar arasında dolaşıp izlenmeye değer film ararken. trt 2'de bir konserin görüntüleri dikkatimi çekti. sıradan bir rock grubunun arkasında kocaman bir senfoni orkestrası vardı. bir anda şarkıların büyüsüne kapıldım. "tepedeki cimenlik", "kaybolan sehir", "ozgurluk emek ister", "dede baba ogul", "yine dustuk yollara", "acil demokrasi"... sırasıyla çalıyordu şarkılar. bütün konseri ağzım açık izlemiştim. tam kapatıp uyumayı düşünüyorken, o günden sonra en sevdiğim şarkının melodisini duydum. "sozlerimi geri alamam" şarkısının melodisini duyar duymaz kalktığım yere yeniden çakıldım. uzun dağınık saçları, küçük yuvarlak çerçeveli gözlüğüyle 70'lerden kopup gelen bu adam hakan aysev ile şarkıya düet yapıyordu. o gece bulutsuzluk fanları arasında olmak için ilk adımı istemeden de olsa atmıştım. nejat yavasogullari bu konserin sorulduğu bir roportajda metallica'nın senfoni çalışmasını hatırlatan gazeteciye övünerek; "metallica'dan önce biz yaptık" demişti. bütün gece beni etkileyen o şarkıyı ve konser performansını düşündüm. sabah uyandığımda aklımda uçuşan sözler ve melodiler kalmıştı.

aynı günün sabahı soluğu bir kasetçide aldım. sadece üç bulutsuzluk kaseti vardı. ve önümde sırayla duruyorlardı. bulutsuzluk ozlemi, uctu uctu, yasamaya mecbursun. içlerinden kapağını beğendiğim yaşamaya mecbursun albümünü seçtim. sonraları bu albümün bulutsuzluk dinlemeye başlamak için en iyi seçim olduğunu anlayacaktım. albüm bulutsuluk özlemi'nin en sevilen şarkılarının konser kayıtlarından oluşuyordu. canlı ve fişsiz olarak kayıt edilmişti. konseri dinlemeye gelenlerin aldığı nefes seslerini bile duyar gibi oluyordum. şarkıların arasında atılan acil demokrasi, sili ye ozgurluk, savasa hayir sloganlarıyla bende çoşuyordum. * şarkıları sırasıyla dinlerken, gözüm albüm kapağındaki bir şarkıya kaydı. şarkın adı "cezaevinde bayram gorusmesi"ydi. merakla bu şarkıyı beklemeye koyuldum. kasetin a yüzü bitip b yüzüne geçtiğinde bu şarkı başlamıştı. şarkı dinleyenleri çoşturmuştu. şarkının bir yerinde geçen "elinde bir tutam cicek tutan kucuk kiz" sözünün ardından bir dinleyicinin, "guzel kiz" diyerek karşılık vermesi aklımı başımdan almıştı. o an kasete verdiğim paranın boşa gitmemiş olduğunu anladım ve "iyi ki bu kaseti almışım" dedim.

ertesi gün kasetçiye giderek diğer albümleride aldım. o günden sonra grubun sıkı takipçilerinden oldum. grup 20 yılı aşkın süredir müzik yapıyor. bulutsuzluk özlemi ismini almadan önce "mor" ismiyle sahne almışlar. grubun bulutsuzluk özlemi adını almaları mümtaz sosyal'in 68 kuşağı için yazdığı bir makalenin ardından gerçekleşmiş. mümtaz sosyal o makalesinde 68 kuşağı için "onlar bulutsuzluk özlemi ile yaşayan insanlardı" demiş. sina koloğlu'nun çok hoşuna giden bu tanım grubun yeni adı olmuş.

grup adını verdikleri ilk albümlerini 1986 yılında piccatura, uctu uctu albümünü 1990'da ada müzik, gunismden kac'ı 1992'de ada müzik, yasamaya mecbursun albümünü 1996 yılında ada müzik, yol albümünü 1998 yılında yine ada müzik etiketiyle çıkartmış. 2001 yılında dah geniş kitlelere yayılmak için uluslararası muzik şirketi universal yapımla antlaşma imzalayan bulutsuzluk özlemi numara albümünü çıkartmışlar. universal muziğin uluslararası pazardan yatırımlarını çekmesi sonucu birçok grup ve şarkıcı gibi onlarda ortada kalmışlar. bunun üzerine eski yapımcı firma ada muzik ile anlaşarak bulutsuzluk senfoni albümünü çıkardılar. 2005'te felluce/bağdat albümlerini dmc müzik şirketinden çıkaran bulutsuzluk özlemi, tarihinde bir ilk yaparak ilk klibini çekti. klipte aylin aslım'la beraber rol alan grup üyeleri, grup elemanları bir muzik kanalının uygulamış olduğu sansür nedeniyle büyük bir şok yaşamıştı. grubun sansüre kurban gitmesinin nedeni, nejat yavaşoğulları'nın giterındaki savasa hayir yazısıydı. yani savaşa evet diyen televizyon kanalları vardı. ve slogandan rahatsız oluyorlardı.

grupla çalan müzisyenler kendi fanlarını oluşturacak duruma geliyorlardı. ancak akin eldes ve oya erkaya'nın hakkari konserinden sonra gruptan ayrılması bulutsuzluk özlemi dinleyicilerini çok üzmüş. akın eldes'ten boşalan yeri serdar oztop ile doldurmuşlardı. serdar öztop bulutsuzluk dinleyenlerin hiç yadırgamadan dinlemeye başladığı bir gitarist olmuştu. grupla tam özdeşleşmişken gruptan ayrılan serdar öztop'un yerine deniz demiroz geldi. türk rock müziğine klasikler bırakan bulutsuzluk özlemi 20. yılını geçen sene verdikleri konser ile kutladı. bu konserde 20 yıl boyunca grupta çalmış müzisyenler, sebnem ferah, aylin aslim, redd, duman, mor ve otesi, zuhal olcay gibi isimler bulutsuzluk özlemi'nin klasiklerine eşlik etmişti.
    #2456455 (adini unutan adam, 11.10.2007 12:44 ~ 26.11.2007 20:43)
  9. türk rock müziğinin dönüm noktası olan gruplardan biridir. aynı zamanda yıllardır bıkmadan dinlediğimdir. grubun bünyesinde çok kaliteli adamlar mevcuttur. akin eldes, sina kologlu serdar oztop vs.
    az önceki sıralamamda nejat yavasogullari demedim, bilerek isteyerek. onun için ayrıca bir şeyler karalamak gerekir. muhteşem bir adamdır. hala daha konser performansları yerindedir. şu anda piyasada bulunan ne idüğü belirsiz gruplara taş çıkartacak cinstendir.
    grup müziklerine her daim siyasi bir duruş eklemiştir. ondan da seviyoruz onları ya zaten. bozulmamış bir duruş barındırırlar.
    birbirinden güzel şarkıların yaratıcısıdırlar. sozlerimi geri alamam isimli parçaları beni benden alır. cidden öyle böyle değildir. her dinlenildiğinde deyim yerindeyse tüyler diken diken olmaktadır, o derece.
    gunesimden kac iyidir, kudurtur. yerinde sabit bırakmaz.
    tepedeki cimenlik iyidir, duygulandırır, dinginleştirir.
    guneye giderken vardır bünyesinde aynı zamanda protest bir tavır barındırır. çok dinlendik biraz daha coşalım kıvamında dinlenilir.
    kısacası iyidirler, vazgeçilmezdirler. türk rock müziğinin en önemli eşiklerinden biridirler.
    #3336282 (roark, 29.04.2008 20:39)
  10. ismini duyduğunda, babamın "neden bu grubun ismi böyle ya, memlekette kuraklık var. bulut olmazsa nasıl yağmur yağacak, hiç bulutsuzluk özlenir miymiş" diyerek tepki gösterdiği grup.
    #3359133 (ovaniova, 05.05.2008 10:29)
  11. 17 mayıs cumartesi günü resimli bar'da sahne alacak grup.
    #3384982 (pablo escobar, 11.05.2008 21:55)
  12. ''eski solcu'' olarak adlandırılamayacak hala solcu rock grubu. tkp'den desteklerini esirgemezler. ayrıca nejat yavaşoğulları'nın grup yorum'la da çalışmaları olmuştur.

(bkz: eylül)

grubun ismi 12 eylül'ün sisli ve gri havasından kurtulma isteğinden gelir.
    #3385020 (meredith, 11.05.2008 22:01 ~ 22:02)
  13. 14 mayıs 2008' de gyte bahar şenlikleri kapsamında gyte'* yi şenlendirecek gruptur. heyecanla bekliyoruz "efenim".
    #3385058 (isi degistirgeci, 11.05.2008 22:07)
  14. bulutsuzluk ozlemi daha bulutsuzluk ozlemi değilken adı mor idi. daha sonradan yaptıkları bir parçayı grubun adı olarak seçtiler.

(#3399519)
    #3406121 (enderun sevgiler, 16.05.2008 21:38)
  15. sözlerimi geri alamam parçası, hala unutulmayan grup.
    #3413897 (kralice, 18.05.2008 19:33)
  16. kaliteli müzik nasıl yapılırın cevabını bulabileceğiniz gruptur kendileri.
    (bkz: özgürlük emek ister)
    #3632334 (yipranmissozluksayfalari, 07.07.2008 15:19)
  17. gerçekten komik elemanlardan oluşan gruptur. hippi kılıklıdırlar.

bunun dışında temel solcu profili çizerler. boş boş konuşup, maaşlı işlerinde çalışırlar.
    #3632340 (zenci nicki, 07.07.2008 15:20)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

bulutsuzluk ozlemi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bulutsuzluk ozlemi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bulutsuzluk ozlemi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kusku » otoyol ve koprulerin ozellestirmesi » carsi » matthias steiner » mullin » hancock » avedis » kufur isci sinifinin agzinda cicektir » istiklal caddesi nde bos bos dolanmak » aygaz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games