bulent ozcan 

kapat

1. 25 Şubat 1973'te kayseri'nin sarız ilçesinde doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimini gaziantep'te tamamladı. londra'da southgate, nottingham'da new college'de okudu. Gaziantep'te yayımlanan doğuş, önder, yeni gazete, sizin gazete, ekspres ve arena gazetelerinde sanat yönetmenliği; doğan ve şok gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu; gaziantep 27 gazetesinde felsefe ve kültür sanat üzerine yazılar yazdı. Şiir sergileri açtı. Gaziantep'te otobüs durağında açtığı 5. resimli şiir sergisi ulusal basında yer aldı. Şiirleriyle; aykırı sanat, berfin bahar, çalı, damla, edebiyat gündemi, gülpınar, kırk merdiven, kuzeysu, şafak, öteki siz, şiir defteri, wird başta olmak üzere pek çok dergide göründü. Ayrıca, kendi isminin yanı sıra, şiir ve yazılarıyla, A. Ozan Akgüneş, Özlem Günay Aytekin, Can Ozan takma adlarıyla da, "Benim için gerçek bir sanat-edebiyat okuluydu" dediği, Sadettin Kaplan'ın yönettiği "Genç Kalemler" sayfasında yer aldı. Şiirleri, naser feiz tarafından farsça'ya çevrilerek, tahran'ın önde gelen sanat edebiyat dergilerinde yayımlandı.

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta meydana gelen insanlık dışı olaylara, Gaziantep'te ilk tepki Bülent Özcan'dan geldi; Gaziantep'te bulunan Atatürk Anıtı'na "sivas ta katledilen sanatçıların anısına" yazılı bir çelenk bırakarak, böyle bir katliama insanların tepkisiz kalmasını eleştirdi. Şiirlerini, Şubat 1994'de "en güzel ben ölürüm" adlı bir kitapta topladı, büyük ilgi gördü. Nisan 1995'te, Bağbozumu Ortak Betik'i yayımladı; coşkuyla karşılandı. Ancak, kimi siyasal nedenlerden dolayı, Bağbozumu'nun yayınına ara vermek zorunda kaldı. Mayıs 1996'te yeni şiirlerle birlikte "en güzel ben ölürüm"ün ikinci basımı, Ankara'da, ilke kitabevi tarafından yayımlandı. Şairler, eleştirmenler, O'nu, yaşamın özgün şairi olarak selamladılar. insanların kimi toplumsal olaylara karşı duyarsızlığını ve aydınların da susarak kendi kabuğuna çekilmesini eleştirmek amacıyla, bir dizi protesto girişiminde bulunma kararı aldı. ilk protesto olarak, 8 Kasım 1996'da, Galata Köprüsü üzerinde kitaplarını denize attı. 25 Şubat 1997'de ise, Gaziantep Asrî Mezarlığı'nda, ölülere bir şiir dinletisi sunarak, mezarlıklara şiir kitaplarını bıraktı. Her iki protesto da haber ajansları aracılığıyla ulusal basında yer aldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği ve Kilis Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Mayıs 1997'de Türkiye'den ayrılarak Londra'ya yerleşti. 1996- 2002 yılları arası yazdığı şiirleri, Ocak 2002'de, hera şiir kitaplığı'nca, "gelincik tozları" adıyla istanbul'da yayımlandı.
    ~ http://www.siir.gen.tr alıntıdır~
    http://www.bulentozcan.com buradan da bir çok eserine ulaşılabilir.
    #1199121 (fatal, 24.01.2007 13:37 ~ 13:41)
  2. önde gelen şiirleri;

adı gül
    ağıtı yaralı kuşlar konar alnıma
    aşk insana kanatlar verir
    ben o zamanlar genç bir şairdim
    bir londra akşamında
    ezgisi mavi
    düş örten
    en güzel ben ölürüm
    eosen
    filler kitap okumaz şiir yazar
    gelincik tozları
    kanayan ömrüm benim
    yunus gibi
    dünya
    en güzeli şiirlerin
    gönül aydın günaydın
    güzel çocuk
    serçeler
    umut
    yaratan güzel
    yaşamak
    #2154300 (leggare, 18.08.2007 13:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bulent ozcan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bulent ozcan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bulent ozcan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bulent ozcan. Copyrights of the articles are belong to their authors.