bugunku abd yi hala savunmak 

kapat
  1. amerika birleşik devletleri nin emperyalist tutumunun tüm dünyada oluşturduğu antipatinin dışavurum hezeyanıdır.

hatta öyle bir hal almıştır ki bu antipati, insanlar kendilerine uzak buldukları ideolojileri suçlamak için amerikancı olarak yaftalamaktadırlar. halbuki abd yi kimse tasvip etmemektedir fakat birilerine göre birileri hep abd yi tutmaktadır. bu süreci dikkatlice izleyecek olursak, bu sürecin abd nin kendine has emperyalist yönteminin bir parçası olduğunu kavrarız. şöyle ki abd, x ülkesinin farklı düşünce etrafında toplanmış yığınlarına, değişik dönemlerde yaklaşıp uzaklaşmaktadır. bu durumun sonuncunda da aynı ülkede farklı dönemlerde farklı amerikancı gruplar oluşmaktadır (tabii bu gruplara amerikancı derken daha çok amerikayla kısa süreli çıkar ilişkisi kurmaları anlaşılmalıdır yoksa hiçbiri gönülden amerikayla ilişkiye girmiyordur). pakistan bu duruma en güzel örneklerden biridir (butto-müşerref).

sonuç: Abd şeref yoksunu bir devlettir (bunu derken devleti yönetenler esas alınmıştır).

Uyarı: Bu Başlık Anket veya Soru Öğeleri Taşımamaktadır!!!
    #3346569 (sekerpinar, 02.05.2008 08:38 ~ 08:41)
  2. cevabı "elbette ki var" olan sorudur. abd ile çıkarı olanlardan çıkar sağlamayı umud edenler geçmişte de vardı, günümüzde de var, daima da var olacaktır. hepsinin boyu devrile.
    #3346572 (rakimalboga, 02.05.2008 08:44)
  3. akıllara israil'i getiren soru. ayrıca;

(bkz: soru başlığına cevap vermemek için kasan yazar)
    #3346575 (double cross, 02.05.2008 08:45)
  4. (bkz: buyrun benim.)
    adamlar en doğrusunu yapıyorlar. sömürülmeyi klabul edeni sömüreceksin.
    #3347652 (malzeme, 02.05.2008 15:34)
  5. geçmişteki abd yi savunanlar var mıydı ki? şeklinde cevap verilesi soru.
    #3347672 (hebeley episode II, 02.05.2008 15:38)
  6. (bkz: sanane arkadaşım)
    #3347675 (barış, 02.05.2008 15:39)

© 2008 - uludağ sözlük

bugunku abd yi hala savunmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bugunku abd yi hala savunmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bugunku abd yi hala savunmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» iranli mollalarin ardindaki guc » mal kelimesi yerine kullanilabilecek kelimeler » evladim sen bayanlari ciftlestir ben geliyorum » stretching the game » hayalet yazar » ozgurlerin kaderi » ben hep 17 yasindayim » bucuk tepe vakasi » ogrenci evi kullanma kilavuzu » can dundar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games