bucuk 

kapat
  1. bir sayının yarımsal değerini ifade eden kelime.
    #252318 (asiti kaçmış kola, 16.05.2006 23:31)
  2. öküz ile ineğin cinsel birleşmesi sonucu doğan yavrunun anadolu'daki ismi.
    #3210925 (eurasian, 30.03.2008 19:29)
  3. Fantastik bir yazar olmak gibi bir sevdam var benim, engellemeyin.

Buçuk: Gitarda ki beyaz notaların arasında ki gri notalardır. "Yarım ses" olayı.

Aynı zaman da "yarımlık" dilimdir. Saatlerde örneği mevcuttur. "Saat Dört buçuk". gibi

Ayriyetten;

hobbit ve kender lere common(insan lisanı) lisanın da ki ismi.

(bkz: buçukluk)
    #3210938 (ulfgar, 30.03.2008 19:33)

© 2008 - uludağ sözlük

bucuk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bucuk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bucuk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pro vercelli » tatar ramazan surgunde » schizofrenne » el kol yapmak » siz de mi partiden sikildiniz » anton julian ferdinand » jump tv » carnaby street » zorlama kiracaksin » alkoldeki kan orani a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games