bu ulkede yasamaktan utaniyorum 

kapat
  1. ülkede saçma sapan şeyler yapılıyorsa,ülkeyi halk değil de aristokrat kesim yönetiyorsa bu duruma binaen ifade edilen tepkilerden biridir.
    #3139868 (ejvatery, 14.03.2008 21:39)
  2. (bkz: ya sev ya ba da ba du)
    #3139898 (waLking away, 14.03.2008 21:41)
  3. (bkz: yılbaşında turistleri taciz eden 50 kişilik grup)
    #3139963 (filozofil, 14.03.2008 21:51)
  4. elitizmciliktense vasatin 20.000 -yaziyla yirmibin- fersah altinda bulusulan odak noktasinda toplumdan ileri olan birey elbette bu ulkede yasamaktan bezer ve bu suretle utanir.

(bkz: türkiye de toplumculun gebermesi)
    (bkz: bireyciliğin derman olmasi)
    #3140006 (mulayim, 14.03.2008 21:56 ~ 21:57)
  5. (bkz: güle güle)
    #3140023 (kerameti kendinden menkul, 14.03.2008 21:59)
  6. insanın bulunmaktan utandığı, sevmediğini söylediği bir ortamda hala inatla kalmayı tercih etmesi onursuzluktur. sevmediği ve istenmediği bir ortamda bulunan insan orayı terkeder. yapamazsa güzel yanlarını bulmaya, beğenmediği yanlarını ise değiştirmeye çalışır o da olmazsa insanlık onuruna yakıştıramadığı bir ortamda zorla kalmaktansa, azıcık gurur sahibi biri olarak yaşama hakkına son vermeye karar verip intihar eder.

türkiye'de yaşamaktan utanan bir kişiye azıcık gurur sahibi olduğu ön kabulüne dayanarak söyleyeceğimiz tek cümle..

(bkz: ya sev ya intihar et)
    #3140108 (junojuno, 14.03.2008 22:14 ~ 22:17)

© 2008 - uludağ sözlük

bu ulkede yasamaktan utaniyorum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bu ulkede yasamaktan utaniyorum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bu ulkede yasamaktan utaniyorum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» iti an belediyeyi ara » can atakli » kendi actigi basliga bkz veren yazar » yoksul olmek » ilk insanlarin zembille geldigi gercegi » zirve sirasinda laptop ile entry giren yazar » mutfak oyunculari » can dundar » dus ve ozlem » obafemi akinwunmi martins a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci