bu devirde tek maasla gecinilmez 

kapat
  1. sanki bu devirde iki maaşla geçiniliyor denilesi, büyüklerimizin ağzından düşmeyen söz.
    #213712 (the kene, 05.05.2006 16:35)
  2. çalışan kızların değerini artıran fikir.tek maaşla geçinemeyeceğine inanan bir sürü insan çalışan kızlarla evlenmek için can atmaktadır.
    #213731 (winston, 05.05.2006 16:37)
  3. büyük şehirler için varolan acı gerçektir. akabinde çocuklar, eşler vazifelerini ifa için vazife başına giderler.
    #213732 (palta, 05.05.2006 16:38)
  4. milletvekili maaşıyla rahat rahat geçinilir dedirten durum(!)..
    #213740 (TTTDDD, 05.05.2006 16:39)
  5. ebeveynlerin evlilik konusunda yaptıkları ilk yorumdur, gelinin öğretmen olması tercih sebebidir ayrıca aile büyükleri için.
    #213749 (fth, 05.05.2006 16:41)
  6. sadece içinde bulunduğumuz devirde mi ortaya çıkmıştır diye düşündürten söylem. eski devirlerde de böyle bir sorunun olması muhtemeldir.

cilalı taş devrine örnek vermek gelekirse;

magara adamı 1 : bu devirde tek maaşla geçinilmez hacı. hanım da ben de çalışıyorum. ama ayın sonunu zor getiriyoruz. cilaya para yetiştirmek zor.

magara adamı 2 : para ne demek bilmiyorum ama bizim de durum farksız hoca. memleketten kayınço taş göndermese aç kalacağız walla.
    #291101 (july4th, 29.05.2006 21:24)

© 2008 - uludağ sözlük

bu devirde tek maasla gecinilmez başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bu devirde tek maasla gecinilmez ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bu devirde tek maasla gecinilmez nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» good times bad times » ibo konserindeki tas gibi kiro hatunlar » tasinabilir bir aygittan oturum acan solcu » kufur isci sinifinin agzinda cicektir » jean michel jarre » kucuklukten akilda kalanlar » cix mekanda ayran icmek » uzayli » bejan matur » davulcustar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games