briyantin 

kapat
  1. saça parlaklık veren ve jöleden daha az zararlı oldugu soylenen maddedir...ama jölenin çıkmasıyla eski filmlerden bir kare bir espiri olarak kalmıştır..
    #271026 (BoHeMiaN, 22.05.2006 23:42)
  2. jole desen değil, sac spreyi desen ne alakası var... bir garip varlık! parlaklık verip de şekil vermediği rivayet edilir.
    #3391062 (Vivendi, 13.05.2008 10:43)
  3. jolenin atasi oldugu da soylentiler arasinda. bakmislar sekil vermiyo, sekil verenini yapmaya kasmislar, sonra jole cikmis iste.
    #3391069 (teknikkazma, 13.05.2008 10:47)
  4. eskiden özellikle orta yaş ve üzeri erkeklerin kullandıkları, yağlı ve yağsız tipleri bulunan bir nevi parlatıcı kremdir.

jöle ile hem nitelik ve hem de kullanım amacı olarak farklılık gösterir. jöle genellikle, saçlara şekil verme ve verilen şekli muhafaza etmesi için kullanılırken, briyantinin böyle bir özelliği yoktur. o yalnızca, saçları biri birine yapıştırır, parlaklık ve hoş koku verir. ülkemizde en meşhur marka necipbey briyantinleri idi. halen üretilmekte midir? bilmiyorum.
    #3391531 (liberalisticcommunist, 13.05.2008 13:11)

© 2008 - uludağ sözlük

briyantin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. briyantin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu briyantin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» asansorde bir basina yapilanlar » molla kaabiz » beni susarken bolme » dtm » yeter artik vurmayin adam oldu » ninjutsu » iran » rosetta tharpe » turkiye umit milli futbol takimi » dis macununu surekli ortasindan sikan ev arkadasi » ahmet karayay » deniz feneri » cuneyt arkin vs polat alemdar » yanlis anlasilmis sarki sozleri » turk kizlari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » migfer » kominist » cakma pilotmont » bir joker olarak ergenekon » kizlari guzel gosteren detaylar » aura » schizo » atlas deneyi » yildirim demiroren » lenova » righteous kill » bez bebek te yakalanan matrix tadi » trinidad tobago milliyetciligi » herzwerk ii » bezele