brick top 

/ 2
kapat
  1. kesinlikle kavramlardan, anlamlardan bir bok anlamayan bir insan. Sırf saatlerini eksi sözlük'te geçiriyor diye aman ne güzel ne mis adam mertebesine çıkarılması da türkiye halkının ilginç zevklerine dair güzel bir örnektir. Şimdi arabistan'da bri adam idam edilecek, allah'a küfrettin diye idam ediliyormuş. Bilen bilir çukurova'da garip bir sosyolojik gerçektir allah ve kitap bırakmazlar oranın insanları. Şimdi ortada böyle bir durum var. Adamların petrol paralarını iç edip, her türlü boku yiyip ondan sonra dini toplum üzerinde bir hegemonya aracı görülmesi durumu -ki persopolois'i öneririm bu tipteki adamlara- Şimdi bu arkadaşta şöyle bir argümanla çıkıyor, öyle güzel kampanyaları var ki zaten- "Ben böyle adaletin allah'ını kitabını sikerim"

Hani empati kuruyoruz, hepimiz x'iz sloganına dayanıyor, atası o slogan yani. FAkat bu slogan öyle bir sündürüldü ki o kelamı hak eden etmeyen herkes sarılır oldu bu motto ya. Ve böyle salak bir tavırda hala eksi'de sol framede 20 küsur entry bulabilmiş olması da şaşırtıcı.

Yani çocuğun birisinin annesine tecavüz edilip öldürülsün, hepimizin anası sikildi mi diyeceksin sen? O yarak hepimizin analarının .mına mı girdi diycez yani? Böyle saçma bir şey olur mu, tamam hepimiz marcos'uz, hepimiz meksika'da zapatista'yız, filistin'de hamas'ız da e yeter be abi.VAlla yeter, askerleri unutturmuycaz deyip götmüzü yaydığımız yerden kampanyatörlük yaptık bu kadar yeter. Ne sanıyorlarsa artık eksi sözlüğü, nasıl bir karar merci olabilir ki sanki...
    #3300455 (cehennemi kundaklayan, 21.04.2008 18:53 ~ 18:54)
  2. tamam elinize sağlık eleştiriyorsunuz falan, dikkate alayım diyorum ama dahi anlamındaki de'yi doğru kullanamadığınızı görünce olmuyor, kaale bile alamıyorum yahu istesem de aehuaehauha...
    #3303259 (brick top, 22.04.2008 13:02)
  3. (bkz: sözlükle ilgili istekler/#3300067)

Yukarıdaki entrysini okudugumuz zaman "geçiyordum uğrayayım, gelmişken bir bardak kahvenizi de içerim" havasında olmadığını anladığımız yazar. itiraf etmek gerekirse ekşi sözlük'teki yazılarını daha birkaç hafta önce okumaya başlamış birisiyim. kendini okutabilen bir yazı uslubu var. bir entrysini okuduktan sonra sıradakine de bakayim diyorsunuz. yani en azından ben öyle demiştim. ve hiç sıkılmamıştım.

yeni bir beşinci nesil yazar. hoşgelmiş... hahahaha
    #3317306 (adini unutan adam, 25.04.2008 16:13)
  4. uludağ sözlüğe ibret almak için geldiğini söyleyen yazar. yakında elmayra gibi 'canımcanım' diye koşacaktır ilim irfan yuvası ekşi sözlüğe. anlatacaktır, bir yere girdim, moronlar vardı, çıktım geldim, görün de kıymetimi bilin diye. bir de insanlara tepeden bakmaları yok mu şu hümanistlerin, kıl oluyorum. hayat herkese eşit davranmıyor işte, bize amip rolü biçilmiş, oynuyoruz. rol çalmandan rahatsız oldum, belirtmeden geçemiyciim.

hayır güzel yazıyor, bilgili, ilimli irfanlı. ne diye böyle boş uğraşlar ediniyor kendine, anlam veremedim.

kıl olduğum tarafı;

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13109779
    #3327350 (7th son of a 7th son, 27.04.2008 21:27)
  5. kendisinin eksi sözlükteki entrylerini tiksinerek takip ettiğimi söylemeliyim.

özellikle lady nicklerinin altını ikinci sınıf lunapartaki penaltı tutan kaleci den bile daha özenli dolduruyor bunu da kabul edelim de, kardeşim karıyla kızla msn de konustugundan bize ne?
    #3371087 (feri ats, 08.05.2008 12:10)
  6. kötü yazdığını söyleyenlerle bi sorunu yoktur ama saçmalayanlarla bi sorunu vardır evet. kızla ne konuştuğundan bize ne diyenler neden o kızın nick altındaki entry'leri okurlar peki, işte doğadaki en büyük paradokslardan biri. zaten nick altı entry'ler doğası gereği üçüncü kişiye bi şey ifade etmez ki, yazan ve yazılan ve yazılan kişiyi tanıyan arkadaş çevresi için geçerlidir o entry'ler, kişiseldir. sen hem o entry'leri oku, hem de bize ne de.. nasıl ya????
    #3392258 (brick top, 13.05.2008 16:20)
  7. benim nickimin altına entry yazmadığı için ben kendisini altıma alacağım.*
    #3392272 (karnimac, 13.05.2008 16:23)
  8. (#3424676 ) nolu entarisiyle sanırım gitmiş kişi.
    #3432033 (suicidal imbecile, 22.05.2008 17:16)
  9. kadim türk spor basınımızda çıkan, ara sıra üç büyüklerden anadolu klüplerine transfer olan futbolcularla yaptıkları röportajlarda hep şöyle bir yaklaşımın olduğuna kanaat getirmişimdir: Üç büyüklerde oynarken federasyon, hakemler, taraftar konusunda gayet halinden memnunken futbolcumuz, kıyıda kalmış bir kulübe gittiğinde sürekli hakemlerin yanlı kararlarından, federasyonun büyük takımları kayırdığından, büyük takımlardaki düzensizlikten/çekişmelerden dem vurur.

Şimdi brick top eksi sözlük'te az çok okunan, bilinen bir yazardı. Fakat çaylaklık sonrası yönetimle ters düşünce hesabını sildirmiş. Bundan sonra yazdıklarından yaptığım çıkarım, içinde yanan "yazma ateşi"ni burada sürdüreceğidir.

Biz uludağ sözlük tayfasının, ne yazık ki kendilerini eksi sözlük ile kıyaslamak gibi bir tutumu vardır. Sürekli eksi'yi eleştiririz, sürekli onlarla sidik yarışına girmeye çalışırız, kısacası kafa kafaya gittiğimize dair bir yaklaşımı vardır burada yazan çoğu kişinin. Hatırladığım kadarıyla, brick top bu tavrı sık sık eleştirirdi. (Gerçi şu an eksi sözlükte uludağ başlığı altına girilen entrylerde böyle bir hava yok. Belki silmiştir o entryleri, hatırlamıyorum.)

özetle, gidişat brick top'un bir süre sonra eksi'ye karşı hırslanması, zamanla uludağ sözlük neferi olmasıyla sonuçlanacak gibi geliyor. O çok sevdiği eksi sözlük mefhumunu eleştirmeye başlayacak, o muazzam sevgi büyük bir nefrete dönüşecek. Ve lig düşmüş yıldız oyuncu edasıyla, artık azalan popülaritesinin, yitip giden günlerinin hesabını burada kapatmaya çalışacak.

Eski şatafatlı günlerini kaybeden mehmet ali erbil değil mi ki bir anda toplumsal değerlere sarılan, medyanın çürümüşlüğünden yakınan, "biz eskiden.." li cümleleri peşisıra dizerek eski ramazanları özlemle yad eden dedeler gibi özlem armonisi yaşatan.
    #3552354 (zabalaynn, 18.06.2008 01:28 ~ 01:30)
  10. kendisi hakkındaki öngörünün haklı çıkmayacağını düşünen yazardır, çünkü zaten o öngörüye temel alınan şeyler yanlıştır.

birincisi ekşi'de yazarken de ekşi neferi değildim ki ben. hatta medyada ekşi eleştirildiğinde birden düğmesine basılmış gibi ekşi'yi savunan yazarların entry'lerinin arasında o eleştirideki haklılıklara da az değinmişliğim yoktur. ekşi'yi de gitgide pençesine alan mutaassıp ve yeri geldi mi ırkçı fikirlerin eleştirisini yapıp ekşi'ye de saydırdığım zamanları hatırlıyorum. hatta bi keresinde ekşi'nin gitgide gazete sayfalarındaki okuyucu yorumlarına dönmeye başladığını bile yazmıştım.

ama hakkını da verdim hep. yine de benim için bi nevi sığınak olduğunu, nispeten (diğer internet ortamlarına nispeten) daha derli toplu olduğunu, fikirsel bazda kendimi içinde hissedebileceğim bi yer olduğunu da hep söyledim. ama şunun farkına varıması gerek, "nispeten" dedim hep, yani ekşi kendi haliyle bana göre mükemmel bi yer değildi hiç bi zaman (kendi yazarlığım öncesindeki yılları saymazsak) ama diğer ortamlarla kıyaslanınca sadece daha iyi bi yerdi.

uludağ sözlük için yaptığım eleştiriler -ki çok da fazla değiller- hala duruyorlar ekşi'de. burada çok yoğun muhafazakar, ırkçı fikirlerin olduğunu yazmışım. hatta bu gece buraya geri dönmek zorunda kaldığımı ifade ettiğim ilk entry'mde bile buranın fikir beyanı önünde kısıtlamaları olduğundan dem vurdum. hal böyleyken sanmıyorum ki kayseri erciyes'e transfer olan eski fenerbahçeli bi futbolcu gibi "ekşi bok gibi bi yer, uludağ süper" falan diye sayıklayacağımı.

az buz değil, otuzunu geçmiş kart bi herifim ben yahu.. bu saatten sonra fikirlerimde, sırf mekan değiştirdik diye oynayacağımı iddia etmek ya fikri bulunduğu kabın şeklini alan toy bi adam olduğumu iddia etmektir ya da bana omurgasız demektir.. üzgünüm ikisi de değilim.
    #3552477 (brick top, 18.06.2008 02:02)
  11. copy paste entryler giren yazar, niye mi? "x e karsi cikana x e muhtacsin demek başlığına girdiği üç entryde de türkçe karekterler yerine "'^^+^==%" gibi işaretler bulunmakta. *
    kisa bir not: şimdi baktım, hepsini editlemiş. * ayrıca:

(bkz: brick top/#3327350)
    #3561776 (seyir, 20.06.2008 14:12)
  12. copy paste entry giren yazardır doğru, ama kendi yazdıklarını kopyalayıp paste etmektedir yahu.. müneccim boku mu yediniz, nerden çıkardınız başka yerden kopyaladığımı. e o zaman yaz google'a bi cümleyi, bak bakalım başka sitede bulabilecek misin entry'yi.. hayır bu kadar aşağılık, rezil bi suçlamaya cevap vermemeliydim doğru ama inanan çıkıyor sonrasında.

bonus: (bkz: #3561648)
    #3561801 (brick top, 20.06.2008 14:17)
  13. ekşi'yi ekşi yapan marcel proust eşliğinde sıçan engine'idir, yazarlarıdır. ssg'si asp'si değil. o yazarlardan biri brick top aranızda. bedava kaynak, bilgi, aklınıza gelse bile tövbe edeceğiniz fikirlerin günah sözcüsü; sömürün, farklı açılardan ışık düşsün zihninize. daha ne istiyonguz? brick top'la aynı sözlükte yazmak kazandırır; yelpazenin diğer ucunda, göremeseniz de birbirinizi. siz de dedirtin brick top'a iyi ki buradayım diye.. ya da isterseniz koro halinde bağıralım: maymundan gelmedik, kimseyi kesmedik, elhamdülillah müslümanız diye.. o zaman da burası kutsal kakofoni orkestrasına döner. o döner de ayranla bile 1 lira etmez.
    edit sharabi: bunu bile kötüleyenler için bakın özdemir asaf abemiz ne demiş: ''insanlar gelmeleriyle boşluk dolduranları severler, gitmeleriyle boşluk yaratanlara aşık olurlar.'' dolan boşluğun farkına varan uludağ'lı uuserlar sevsin, oluşan boşluğu farkeden ekşi'li dişi suserler de aşık olsun ki kısmeti açıla brick top'ın.
    #3561910 (edip sharabi, 20.06.2008 14:46 ~ 22.06.2008 11:55)
  14. kendi kendinden copy-paste yaptıgı için, kendine telif ödemesi gereken yazar. hımm... bu iste bir yalnizlik var ama, dur bakalım...
    #3561941 (montajelemani, 20.06.2008 14:52)
  15. ekşi sozluk'teki #13109779 numaralı entrysinin büyük bölümüne katıldığım kişi.

"aşırı derecede yoğun milliyetçiliği, ifrada varan ırkçılığı"
    #3562324 (broo, 20.06.2008 16:35)
  16. ekşi sözlük'te hesabını kapatmış sanırım. entrylerini silmeme inceliğini göstermiş. bu yönüyle takdir edilesi. çünkü çoğu kişi sözlüğe küstüğünde yahut bir şekilde kendi isteğiyle ayrılmak istediğinde entrylerini de alıp gidiyor. güzel tespitleri vardı.
    #3562339 (iphone, 20.06.2008 16:41)
  17. ekşi'de arkasından yazılan güzelim entry'lere, etmiş olması muhtemel sürç-i lisandan af dileyerek, kendince bi teşekkür yazısı karalamıştır.

http://brick-top.blogspot...amn-teekkr-byle-olur.html

yazının başlığı zaten baştan bi özür sayılabilir, geyik adamız n'aparsın..
    #3565567 (brick top, 21.06.2008 07:24)
  18. daha başka bir başlıkta da yazmıştım, peder zickler başlığındaki yazısıyla ulu'yla tanışma vesilemdir kendisi, bundan dolayı önce bir teşekkür (içerim çayımı, çekerim yağımı). sözüklerde ve hatta genel olarak internet camiasında baş gösteren seviyesizliklerden sonra uzaktan takip edebildiğim kadarıyla ekşi sözlük yönetimi de dizginleri ele almaya çalışıyor, klonların saldırısı (miğferdibi de aslında nispeten dahil edilebilir buna) birçok kaliteli yazarla birlikte değişik yaşam formlarına da buyur geç deyince ekşi'de bir canlılıkla birlikte saçma sapanlıklar da hasıl oldu, bunu da önleyebilmek adına tedbirler sertleşiyor gibi. bunun da en büyük eksisi yazarların gözünde eşit gözükebilmek adına ara ara ciddi yanlışlıklara da gitmesi.

yamulmuyorsam büyük firelerden ilki nazmiye demirel'di, sonrasında komutan uçan tekme, otisabi (gerçi döndü tekrar sonradan) ve daha aklıma gelmeyen çok önemli yazarları kendine küstürdü ekşi. (nacizane kendimi de dahil ettiğim) biz manyak okurlar da bundan sonra tabi ''n'oluyor lan'' modunda şizoya bağlayarak takip etmeye başladık sözlüğü. hala çok kaliteli giriler var, sözlük hala bir ilim irfan yuvası, köreltilmeye çalışılan birçok gencin kafasında zeus'un şimşeklerini çaktıran bir mekan. ancak böyle giderse bunun devamılılığının sağlanamayacak olması üzüyor beni.

yönetime şunu yapın, geri döndürün, yapmayın, etmeyin diyecek halim yok, desem de sikine takmayacaklarına eminim zaten. ancak bu giden gider, kalan sağlar bizimdir tutumu sözlüğün kalanını lümpenlerden ibaret hale getirirse biçoğumuz için bi hayal kırıklığı olur bu. neyse, nerden girdik, nerden çıktık. en sevindiğim ise brick'in yazmayı bırakmamış olması ve hatta artık onu daha kolay takip edebilmek imkanına sahip olmam. sözlüğü bilemem ama, ulu'nun brick ile birlikte kalitesinin artacağından hiç şüphem yok. yalnız! 30 yaşında yaşını, başını almış adamsın, bense 20 yaşında, daha dinamik ve 100 kiloluk küçük devim, eğer burdan da gitmeye kalkarsan silindir gibi geçerim üzerinden bilesin! (bkz: not şaka, it's gerçek)
    #3599191 (zedx, 30.06.2008 02:32 ~ 02:35)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

brick top başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. brick top ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu brick top nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lala huseyin pasa hamami » who s that girl » yesilbattaniye » otururken bacak sallamak » 26 temmuz 2008 besiktas schalke 04 maci » sovhoz » cem yilmaz » violet hill » buy more » fransizca rap a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci