bugün

şu an muzdarip olduğum, insanı son derece rahatsız eden yutkunurken yutkunulan şeyin (genelde tükürük) boğazdan geçerken ağır vasıta gibi davranması, büyük ihtimal faranjit teşhisi konulur ya da psikolojik derler psikologların ağına düşürürler insanı, xanax müptelası olursun şu fani hayatta
süper bir histir. özellikle tam hava kararırken yapılmalıdır bu eylem.
ciddiye alınması gerekli önemli bir belirtidir. bir çok nedenle ortaya çıkabilir.

en kötü son için ;

(bkz: als)
genellikle, sinir sistemiyle ilgili bir sıkıntıya işaret eden, yeme içmeyle de alâkası olmayan, yutkunurken dahi insanı sinirlendiren iğrenç his. fazla agresif ve stresliyseniz, sinirleriniz yıpranmış, psikolojiniz tarraklara yan basmış demektir genelde bu, zira çoğunlukla psikolojiktir.

fakat reflü hastasıysanız, mide özsuyunun ağzınıza kadar dayanıp "kanka hayatını sikicem zaaa xd" demesiyle de olabilir ki bu durum tehlike arz edebilir. doktora görünüp "öz möz dinlemem kayarım ben buna" demek gerekebilir.

en kötüsü, yemek borusu kanserinin sonucu olmasıdır. erken teşhis, takılma hissi pek sorun yaratmadığından, kolay konulamaz. kanserli hücreler vücudunuzda halay çekerken ancak akıl edersiniz doktora gitmeyi. bu da babayı yediğiniz anlamına gelir genelde, tanrı kimsenin başına vermesin. erken teşhis edilmesi durumunda da, sorunlu bölge alınır, hasta hayatına normal bir şekilde devam eder.

not: ara sıra yaşanıyorsa, geçiciyse, özellikle sıvı bir şeyler alındığında geçiyorsa, muhtemelen sebebi tahriştir. siktir edin. ama devamlı yaşıyorsanız, sıçtınız.
sen ilacımsın, sussuz yuttuğum. Bir türlü gitmeyen ne yapsamda boğazımdan...
bazen gerçekten bir şey takıldığında bazen de bir şey takılsa ama gitse bile yahut hç takılmasada

hissi bile yeter.

ardından bol su içmek kuru ekmek yiyip fazla çiğnemeden yutmak işe yarayabilir.
çok değer verilen birisiyle kavga ettikten sonra da dilinin ucuna kadar gelen ama ağızdan çıkmayan cümlelerin bıraktığı histir. boğazda takılır kalır.
boğazımda bir düğümsün yutkunsam gideceksin yutkunmasam ölürüm...
5. haftada fenerbahçe seyircisinin yaşayacağı histir.
hele de özellikle çok sevdiğiniz insan yokken yemek yeniliyorsa insanın içine hem duygulu anlar yaşatır hem de boğazda takılma hissi yaratır. yemek yerken düşünürsünüz keşke o da burada olsaydı diye.
tekrarliyorsa ciddiye alinmasi gereken histir.

yani devamli kanayan bir yaram olsa onu bile siktir edebilirim ama bu bogazdaki takilma hissi igrenc bir sey. sonucta devamli nefes aliyor, yiyip iciyor ya da yutkunuyorsun. hayatla baglantin kesilmis gibi oluyor.

yukarda ayrintili bilgiyi vermisim de bir özet daha gecmek istedim sizler icin,

- iki ayda bir oluyorsa dahi ciddiye alin bu hissi. iki gün icinde geciyorsa ilerleyen zamanlari bekleyebilirsiniz. ama iki günden fazla sürüyorsa doktora görünmenizde fayda var.

- yemek borusu kanseri, sigara ve alkol kullanan kisilerde cok daha fazla. ve genelde 50 yas üstü insanlarda görülüyor. 17 yasindaysaniz ve asiksaniz... ya da yok böyle degildi. her neyse, yemek borusu kanserine yakalanma ihtimali ergenlerde ve 20-50 yas arasinda az ama yine de dikkatli olmak gerekiyor.

- bu hissin devamli olmasinin en önemli sebebi, reflüdür. midenin götünün basinin ayri oynamasi ve midede takilmasi gereken seylerin yemek borusuna tirmanmasi, bu illetin devamli hale gelmesine sebep olur. polislere hep kiziyorlar ama ben seviyorum polisleri. 3-5 tane coplu hücre olsaydi bogazimda, mide özsuyuna saldirsaydi... ohoo, gelemezdi yemek borusuna falan. efendi gibi dururdu yerinde.

- selam tanisalim mi?
reflü belirtisidir. önce bu his daha sonra ağızda mentolümsü bir tat oluşur. koku değişikliği de varsa sizi derhal gastroenteroloji uzmanına görünmeye davet ederim.
basıma bu sıralar illet olan histir. Basımın belası da dıyebılırz. Yerini tam bilmiyorum ama yutagın oralarda tahmın ediyorum. Yabancı bır madde varmış gibi sanki. Doktora gitmek için de zaman ayıramıyorum bitürlü. Gırtlak kanseri olabilir dlye götüm 3 bucuk atıyor. (bkz: allah kimsenin başına vermesin)
balık yedikten sonra oluşabilecek histir.habire kılçık mı yiyorum diyebilirsin.
*
Her zaman bir hastalık belirtisi değildir.
Bazen yalnız bırakılırsın. Geçersin yatağına uzanırsın. Sonra seni ufaktan bir ağlama tutar. Ufak diyorum çünkü evdekiler duymasın diye sessizce ağlıyorsun. içine ata ata ağlıyorsun. Öyle bir an gelir ki çığlık atmak istersin. işte tam o sırada boğazda takılma hissini yaşarsın.
Geçmez o his, geçmez.
Gastrittir canım o.
Urfada boğaz var da biz mi takılmadık.
(bkz: Boğazda takılma qeyf)
bogaza yemek kacmasina neden olan histir. doktora gidersin bişeyin yok der ye iç keyfine bak der ama dilinde pas gibi leke vardır.