bon pour l orient 

kapat
  1. fransızca bilgim üç- dört kelimenin ötesine geçmez. ama ne yazık ki bu deyimi biliyorum
    üzüntüm bunu biliyor olmamdan değil, bizatihi böyle bir kavramın mevcudiyetinden kaynak-
    lanıyor.

fransızların geçmişte osmanlı, bugün türkiye sınırlarından başlayan coğrafyaya ( bunun
    içine fas, cezayir, tunus vs ülkeler de girmekte ) bakış açılarını mükemmelen
    tasvir eden tabir, '' sadece şarkta ( doğuda ) muteber ( geçerli ). öyle ki bundan çok
    değil yirmi- otuz sene öncesine kadar bazı fransız üniversitelerinin diplomalarında bu
    ibare yer almaktaymış, yani sadece doğuda geçer, batı alemi için kifayetsiz.

artık diplomalarda rastlanmayan bu çirkin ibarenin fransızların bakış açılarından da si-
    lindiğini var sayabilir miyiz acaba ? kendileri için yeterli görmedikleri şeylerin doğu-
    ya ferah feza yeteceğine dair inançlarının da dolaşımdan kalktığını düşünebilir miyiz?

fransızlar hiç değilse açık yüreklilikle düşündüklerini lisanlarına bir deyim olarak ka-
    zandırmışlar vaktiyle. bu biraz da o abartılmış özgüvenlerinin bir sonucu. acaba başka
    batı dillerinde de benzer deyimler var mı, merak ediyorum.
    #1490072 (argiris, 04.04.2007 12:47)

© 2008 - uludağ sözlük

bon pour l orient başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bon pour l orient ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bon pour l orient nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaran msn iletileri » oyle bir sicmak ki gotun yirtilmasi » pratisyen » sevismek » hulk » nevi sahsina munhasir » i got sober but i m not a soldier » internet cafede milleti izleyen cocuk » anlayinca arap olmak » sean singletary a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games