bomonti bira fabrikasi 

1. 1890 yılında kurulan türkiyen'nin ilk bira fabrikası.
    #1379341 (sıkıntıdan patlamış mısır, 06.03.2007 01:27)
  2. atatürk ile inönü'nün arasının bozulmasına ve inönü'nün başbakanlıktan azledilmesine sebep olacak fabrikadır.

--alinti--
    Serveti Fünun dergisinin sahibi, işadamı, milletvekili Ahmet ihsan Tokgöz ile inönü'nün eniştesi Kudüslü Abdürrezzak, istanbul'daki Bomonti bira fabrikasının hisselerini satın alarak yönetim kuruluna girmişlerdi. Ancak Bomonti, Ankara'daki Orman Çiftliği bira fabrikasıyla rekabet etmekte zorlanıyordu. Çünkü Ankara'daki fabrikanın birası kaliteli, üretim kapasitesi de yüksekti. Bunun üzerine Kudüslü enişte ile Tokgöz, ismet Paşa'dan ricacı oldular:"Ankara'daki fabrika ticari değildir. Anadolu'da bira içme alışkanlığı olmadığı halde talebin çok üzerinde üretim yapmaktadır. Bu gidişle iflas edecek, milli sermayeye zarar verecektir." Buna ikna olan inönü, konuyu Atatürk'ün gündemine getirdi. Fakat bundan haberi olan Atatürk'ün en sadık bendelerinden Hasan Rıza Soyak, inönü'den önce Çankaya'ya giderek bildiği ne varsa anlattı. Bunun üzerine Atatürk Hollanda'dan uzmanlar getirtip konuyu inceletti. Çıkan rapora göre; "Ankara birası mükemmeldir. Fabrika daha da büyütülmeli ve hatta Haydarpaşa'da bir şişeleme tesisi kurularak, istanbul piyasasında Bomonti ile rekabet edilmelidir."
    --alinti--
    #3462544 (kamil, 29.05.2008 01:32)

© 2008 - uludağ sözlük

bomonti bira fabrikasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bomonti bira fabrikasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bomonti bira fabrikasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mad men » eskisehirspor » versus » fatih solak » final sinavi oncesi son gece » islamci olmak » cizgi film karakterine asik olmak » izmirli kizlarin istanbullu kizlardan farki » kaptan magara adami » anastassios kakos a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games