blokflut 

kapat
  1. sınıf çalgısı..
    çalmak için itina ile kullanılması gerekmektedir:

blokflütünüzü sol el yukarda,
    sağ el aşağıda kalacak biçimde tutunuz..
    (piano-foRte, 06.05.2006 21:34 ~ 21:40)
  2. çoğumuzun ilkokul ve ortaokul yıllarında başına bela olmuş, müzik derslerinde hep beraber hocanın yukarı aşağı sağa sola hareket eden parmakları eşliğinde çaldığımız, ancak bazılarının çalarmış gibi yapmayı adet edindiği, ve onları gözlerken hep "lan ya herkes playback yaparsa nolur ki acep?" diye meraklara gark olduğum güzide bir müzik aleti. masis ve helvacıoğlu flütler vardı. heeeeeeey hey:) (bkz: havada bir top bulut olsam)
    (csa, 06.05.2006 22:02 ~ 22:17)
  3. 3 parçadan oluşur, içi devamlı tükürüklenir, o yüzden yanda daima türükük bezi gezdirmek elzemdir, bir de en alt parça devamlı düştüğünden dolayı, birinci parçayla arasına kağıt sıkıştırılır.
    (bkz: helvacıoğlu)
    (heman0212, 15.10.2006 19:28)
  4. yeşil helvacıoğlu marka olanıyla ilkokulda öğretmenden dayak yediğim müzik aleti.ogün bu gün en uçtaki küçük parcası kayıptır dayat atma esnasında kurşun gibi sekmişti.
    (hayvan adam, 27.02.2007 14:25)
  5. (#409409)
    (metin oktay, 27.02.2007 14:34)
  6. bu flute neden blok flut denir hiç anlayamadım..hiç bir zaman da böyle bir flutum olmadığı için bir bilene de soramadım...
    (birdy, 27.02.2007 15:20)
  7. ilkokul ve ortaokul zamanları müzik sözlülerinde garip gülmelere yol açan müzik aleti...

-buse yavrum, şimdi al satarım'ı senden dinleyelim...
    -füü fü fü füüü *, füee piwiiiiiiğ hihohohahh.... * *
    -kızım, bir daha dener misin? çocuklar gülmeyin...
    -piwiiiğğhh hihohahah...öğretmenin sonra çalsam?
    -olmaz yavrucum, bak herkes seni bekliyor... hadi gülmeden çal bakayım.
    -piwiğğhihohha...
    -otur evladım, şimdilik sözlü notunu not defterime kurşun kalemle "bir" olarak yazdım; haftaya çalış gel...
    (pezzo-soprano, 28.06.2007 10:40)
  8. ne zaman super baba başlasa mahallede apansızın onlarcası beliren müzik aleti.

blokflütle çalınabilecek kadar basit notalara sahip olması belki de super baba'nın sevilme nedenlerinden biriydi. eline flütünü alan her çocuk balkondan birbirlerine nazire yaparmışçasına balkona çıkar,alabildiğince flüte üflerdi. mustafa ile kim daha çalıyor diye defalarca kavga ettiğimi bilirim. allahtan iyi çalardım da hiç yenilmezdim. hehe. hey gidi günler hey.
    (larker, 28.06.2007 10:46 ~ 10:47)
  9. Orta çağdan bugüne kadar kullanıla gelen bir flüt türü.Rönesansta kiliselerde çok kullanılırdı.
    (paganicous, 11.07.2007 18:16)
  10. müzik öğretmenlerinin öğrenci gözünde canavar formunda görünmelerine neden olan çalgıdır.

her yılın başında çocukların flüt çalacak mıyız hocam şeklindeki sorularıyla birlikte gözlerindeki korkuyu gördüğüm günden bugüne ben de müzik öğretmeni olmama rağmen derslerimde flüt çalmayı zorunlu tutmadım (acaba kötü bir öğretmen miyim).
    (borodin, 25.07.2007 14:23)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» karma » ogrencinin yemek rehberi » kisir politik tartismalar » edward d wood jr » domates biber patlican » vaudeville for vendetta » aclik kader olamaz » michael haneke » ironi » bizkaclirayiz com » metallica » bedia akarturk » commodore 64 » sozluk ici arama » ac milan » yemleme bildir » sozlukte karaoke yapalim kampanyasi » chatin » yesil ninja » rocker » rubik kupu » siyah noktayi sikinca port diye firlamasi » daniel amokachi » doktorlarla girilen komik diyaloglar » sarajevo » ne gelirse ya hacidan ya da hocadan gelirmis » servet in euro 2008 aday kadrosundan cikarilmasi » bi saniye » mexfi soz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa