bjt 

kapat
  1. beşiktaş jimnastik klübünün kısaltmasının yanlış yazılması halinde ortaya çıkabilecek anlamsızlık
    (ferrole, 16.01.2006 14:39 ~ 14:40)
  2. (bkz: bipolar jonksiyonlu transistör)
    (sen bana bu diyemezsin, 17.12.2006 15:25)
  3. bipolar junction transistor'ün kısaltmasıdır.
    çalışma ilkesi elektron ve boşlukların taşınmasıyla oluşan akıma dayanır. elektron ve boşlukların yarı iletkene katılım miktarına dayanan sınıflandırmaya göre npn ve pnp olmak üzere ikiye ayrılır. npn tipli transistorde emitter adlı bacak tarafından salgılanan elektronlar, collector adlı bacak tarafından toplanır ve bu sırada base adlı bacakta dış devreye elektron salgılar ve net olarak collector bacağından emitter bacağına bir akım oluşur. genel olarak yukseltec ve anahtar devrelerinde kullanılır.
    (nikiznatimportint, 09.03.2007 02:12 ~ 02:36)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» schattenfaust » kil donmesi » sony radio academy awards » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » turk erkegi » why do you love me » yolda hayat hikayesini anlatan yasli teyze » pokemon 4ever » sony ericsson j220i » ingilizce bilmeyenin ingilizce kartviziti olmasi » gecmis » it s gonna be me » kitap » pentagram » e s posthumus » online vaziyette gunah isleyen yazarlar » ankara buyuksehir belediyesi » black album » josh holloway » delicay kalesi » otopsi » 06 gel 31 » cem yilmaz li uludag sozluk reklamlari » tezgahin onunu kapatma kardesim » galatasaray in sampiyon oldugunun anlasilmamasi » cinsel ozgurluk basliklarini hep erkeklerin acmasi » semsi yastiman » tuncay ozkan » allah tum muslumanlari korusun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa