biz hepimiz kardesiz 

kapat
  1. Biz hepimiz kardeşiz diye haykırasım gelmiştir artık. Türbanlısı türbansızı, komünisti ülkücüsü, şeriatçısı laiki... Ne kadar ayrı görüş varsa ne kadar farklı dal varsa ne kadar püsür zart zurt varsa kardeşiz işte kardeşim. Bizim dedelerimiz değil miydi çanakkale'de kurtuluş savaşında omuz omuza savaşan. Bizim dedelerimiz ninelerimiz değil miydi her türlü zorluğu aşan. Nedir bu tartışmalar nedir bu birbirini çekememezlikler, niye birbirimizi zorla birbirimize düşman etmeye çalışıyoruz arkadaşlar. üstümüzde kimlerin oyunu dönüyor. yanımda kapalı bir kız ders alsa nolur bu kız açık olsa nolur. kampüsümde mescit olsa kime dokunur. kampüsümde adam içki içse kime dokunur. bırakalım artık boş laflar üzerinden tartışmalar yürütmeyi... bırakalım birbirimizi düşman ilan etmeyi. Kimsenin bu ülkeyi yıkmak gibi bir düşüncesi yoktur. boşuna birbirimizi gaza getirmeyelim. çünkü hepimiz biliyoruz bu ülkeyi elde etmek için ne tür zorluklara katlandığımızı çünkü hepimiz biliyoruz dedelerimizin ninelerimizin neler yaşadıklarını.

bunada karşı çıkan olur yok sen bilmiyon yok şeriat yok laik sistem yok komünist yok ülkücü zart zurt... ne diyeyim eden bulur. inşallah ilerde birgün bu söylediklerimiz için pişman olmayız.
    #2980088 (Acz ve fakr, 10.02.2008 01:13)
  2. değiliz amınakoyim...

benimle birlikte bu ülkede yaşayıp beni düşünmeyen adam benim kardeşim değil. sen istediğin gibi yaşayacaksın. istediğin yere girip çıkacaksın, istediğini yiyip içeceksin ben sırf dini inançlarım yüzünden başımı kapatığım için ya da açtığım için bu haklardan mahrum kalacağım ve sen bana destek olacağın yerde köstek olacaksın. sonra ben sana gelip kardeşim mi diyeceğim? demem arkadaş...

kurtuluş savaşında dedelerimiz, ninelerimiz kol kola savaşmış... evet onlar birlik, beraberlik içinde yaşadılar, yaşattılar. bunu becerebildiler. neden? çünkü onlar insandı. onlar insanlık nedir bilirdi? ama biz bilmiyoruz. biz insan değliz çünkü olamadık. hayvanız biz. biri çıkar ben türbanlıya ders mers vermem der, diğeri çıkar başını açtığı için kızın arkasından 'orospu bu' diye laf çıkarır. işte biz bu kadar hayvanız. bu kadar insanlıktan nasip almadık.

ve açıkça söylüyorum, ben böyle adamlarla bırak kardeş olmayı aynı ülkede yaşamayı bile istemiyorum. ben bu ülkeden s..olup giderdim ama bu memleketi bu çakallara, bu şerefsizlere bırakacak kadar da hain bir evlat değilim. ben şapka kanununu çıkaran atatürk ün çocuğuyum, başını örten zübeyde hanımın torunuyum...
    #2980224 (gonul diyorum akil diyorlar, 10.02.2008 01:29)

© 2008 - uludağ sözlük

biz hepimiz kardesiz başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. biz hepimiz kardesiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu biz hepimiz kardesiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zedge net » g36 » pendik » grup koridor » markette market gorevlisi zannedilmek » abdullah gul un 15 yil onceki ermenistan gorusleri » dur yolcu » ben almisim yasamayi senin icine goze be ya » sabite tur gulerman » sozlukte dogum gunlu baslik patlamasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games