bugün

üçkağıtçılıkta çığır açmış patrondur. "biz bir aileyiz" derken amacı tamamen çalışanları motive etmektir. çalışanlarını motive etmek için prim vermekten kaçınır.(prim vermemek için her yolu dener) lakin çalışanların hatalarında "sonuçta para için çalışıyoruz" gibi tutarsız cümleleriyle yavşaklık sergilemekten çekinmez. kendi oğlunun sene sonuna kadar yüzünü açmayıp eskitemediği kitaplar için özel okullara yıllık 5bin tl gibi absürt miktarı ödemekten çekinmez. ve sizin açık öğretim sınavlarınız için senede 3-4 hafta sonu izin istediğinizde göt baş sallamaktan eksik kalmaz. lafa gelince de "ben sizin abinizim, ben sizin babanızım" demeyi ihmal etmez. başıma geldi ondan biliyorum.
Bu cümleyi kuran ve arka fonda gerilim müziği çaldıran patrondur.

- Aha yine silkecek

Diye düşündürür.

Ha patron olarak sınırlamamak lazım, bu cümleyi kuranların alayı kolpadır.
çok tehlikelidir.

kendisinde hokkabazlık diz boyudur.
Porsche a beni de bindir o zaman.
En ufak performans düşüklüğünde kapının önüne koyacaktır.
T: yalan söyleyen patron.
maaşları geç yatırdığı zaman küfürü yiğecek patrondur.
o zaman kardan pay ver denilesi patron.
inanma skicek. iş varken çok çalıştırıp iş yokken ofiste oturmanı bekleyecek. paran yoksa para verecek ama maaş zamanı parası olmadığını söyleyip maaşı vermeyecek ,diğer maaşla birleştirecektir.
Bizimki her toplantıda söylüyor bunu. Sonra bizi gülerken yakalayınca fırçalıyor.
hiç samimi olmayan patrondur. muhtemelen ben de sizdenim havası yaratmaya çalışır ama kapitalizmin ağababası olarak işçiyi ezmeye devam edecektir.
eski patronumdur. sürekli siz ( ben ve mühendis arkadaş ) benim evladımsınız diyor. du.. bir süre sonra "biz bir aile isek neden ailen gibi davranmıyorsun" ve "bizde senin oğulların isek neden öz olan çalışmadığı halde bizden daha fazla para alıyor" sorularını sorana dek. sonrasında pek söylemez oldu. kısa süre sonrada ayrıldık zaten *

işçiyi ayakta uyutacağım diye yapmayacağı şey yok bu işverenlerin. özellikle kurumsallaşamamış müesseselerde hep bu şark kurnazlığına başvurur yaşı büyük olanlar yani yıllardır ticaret ile uğraşanlar. yemeyin hakkınızı isteyin her daim. aile ayağı.. neyse işte anladınız.
işini bilen patrondur.
Bizim patronun tam tersi olan patrondur.

ik müdürü ilk ve son defa x şirketi ailesi olarak söze başladığında, patron lafını kesmiş, benim 1 ailem var, o da karım ve çocuklarım demişti.

En azından dürüst.
Dolaylı yoldan sizi gibiyorum diyen açık sözlü patrondur. Her kümesin bir horozu vardır sizin horoz da patrondur.
Hayır değilsinizdir, yalan söylemiştir. Henüz uzun süre olmayan iş hayatımdan öğrendiğim yegane şeybu işlerde duygusallığa yer yok. Şirketin işine geldiği kadar oradasınız, maddi manevi olarak şirket sizden faydalanıyorsa bu “ailenin” bir parçası olarak devam edebilirsiniz. Aynı şekilde sizde şirketi bir aile olarak görmemelisiniz. Şirket maddi ve manevi size bir şeyler kattığı, çabalarınızın karşılığını verdiği sürece bağlılık göstermeniz gerekir. Duygusallığa gerek yok.
en büyük yalanlardan biridir. kendini aileden gösterip para yatmadı biz bir aileyiz geç alırsınız parayı der ve patronluğuna devam eder.
bu tür konular konusulurken karsidaki insandan her ne kadar nefret etseniz dahî o an o kişiye sevgi besliyorsunuz.

Ancak konuşma bittiginde yine normal devam ediyor.
dibine kadar sömürülmeye hazır mısınız?
Ben de bu ailenin kötü, çocukların getirdiği parayı şaraba yatıran babasıyım demek isteyen arkasından Erol taş misali gülecek olan patrondur.
bunu diyen müdürler okul katkı payı parası ister normalde ama siz bilirsiniz...
Sekreteri s*kmenden belli.
Eyvah eyvah. Maas gec yatar, 16 saat calis bekler. Sizlanirsin biz aileyiz der.
Zam döneminin yaklaştığına işarettir.

Ortam hazırlıyor.
madem biz bir aileyiz babana daha saygılı davran oğul denilesice patrondur.
kapitalizmin bel kemiği iş bölümü kuramı nedeniyle ürettiği mala yabancılaşan emek sahibinin gittikçe topluma yabancılaşması nedeniyle çalıştığı işe aidiyetinin azalmasını absorbe etmeye çalışan; modern köleliğin sürdürülebilirliğini teminat altına almaya çalışan önermedir.
güncel Önemli Başlıklar