bitmesin diye cikolatasini yavas yiyen cocuk 

1. bugünün yetişkinidir. çocuğuna koli koli çukalata alır yine de o içindeki boşluğu dolduramaz.

o zamanlar öyle tabi. çukalata lüks gıda maddesi, zamanının havyarı. az biraz daha tatlısı. öyle çeşit çeşit de değil üstelik, bi bakkalda satılan kırmızı tadelle, bi de eşin dostun alamanya'dan yolladığı, içinde domuz sütü var diyip annenin yedirmekten kaçırdığı ama gizli gizli yenilen çuklata var. arapların yolladığı bitter de var ama onu saymıyorum, yerken dişimi kırmıştım, ondan nefret ediyorum, reklamını yapmayayım.

neyse efendim eve misafir gelir. o zamanlar konukseverlik var, bir misafir geldi mi vitrinden kullanılmaya kıyılmayan kristal bardaklar, porselen tabaklar çıkarılırdı. ayda yılda bi 250 gr et giren mutfağa bi kilo kıyma alınırdı. misafire daha bol kepçe konurdu.

yemekler yendikten sonra babalar eski günlerden konuşur, anneler mutfakta çay demlerdi. bu sırada ev sahibi anne kendi çocuğuna domuz sütü var diyip yedirmediği çuklataları şeker kasesine koyup ikram ederdi. babalar almaz ama çocuklar avuçlardı. tabi daha sonra ellerinde bir tane kalana kadar annenin on terlik gücündeki bakışı nedeniyle teker teker geri koyarlardı.

işte eşitlik buydu. herkesin sadece bir çuklatası vardı. artık yarış başlasın. son bitiren kazanır...
    #3367289 (bi biskreme verdim, 07.05.2008 12:38)
  2. çikolatasını gıdım gıdım tadına vararak yiyen cocuğun o yemeye kıyamadığı çikolatasının son parçasını birinin gelip acımadan koca bir ağız darbesıyle yemesidir en acı olanı..
    #3367357 (chatLak, 07.05.2008 13:05)
  3. memur çocuğudur. ucunda uzun bir süre cikolata yiyememek vardır. tadını çıkara çıkara, sindire sindire yemesi bundandır.
    bi'gıdımda kardeşine ayırır.
    #3367365 (hippypsykhe, 07.05.2008 13:06 ~ 13:08)
  4. ablasına ya da abisine nispet yapan çocuktur. kendi payını çabucak bitiren abla /abi kardeşinin payını gözüne kestirecek , kardeş ise yavaş yavaş çikolatasını yiyerek ona aklı sıra ders verecektir.
    #3367404 (siyahdalya, 07.05.2008 13:17)
  5. bu yaşta, açgözlü bir edayla koca kit katı bitirdikten sonra * anladım ki, yavaş yavaş yemek daha çok haz veriyormuş insana...işte o muazzam tadı küçüklüğünde tatmış olan çocuktur...yanakları sıkılasıdır aynı zamanda...

*
    #3367446 (naif, 07.05.2008 13:28)
  6. insanı eskilere götüren, hüzünlendiren çocuktur.
    #3367480 (felixdecat, 07.05.2008 13:39)
  7. hayatı anlamaya küçükten başlamış, gelişimi dikkatle takip edilmesi gereken, yaşından birkaç kat olgun çocuktur.
    #3367550 (otep shamaya, 07.05.2008 13:59)

© 2008 - uludağ sözlük

bitmesin diye cikolatasini yavas yiyen cocuk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bitmesin diye cikolatasini yavas yiyen cocuk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bitmesin diye cikolatasini yavas yiyen cocuk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» all that remains » pop muzigi makamlari » complete strangers » lamermelculo » utanmadan iddia ediyorum » portakal gibin temasini kullanmayan yazar » on my shoulders » abberline » christa pike » mister june a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci