bitlenmek 

kapat
  1. genellikle okullardaki bit salgınlarından payına düşeni almak, bit akınına uğramak, büyük ihtimalle saçlara veda etme durumuyla sonuçlanan olay.
    #277939 (asiti kaçmış kola, 25.05.2006 19:06)
  2. ilkokul yıllarının hatırlanmak istenmeysice olayı. kafayı paso haşır huşur kaşımaktan kıllanan annenin farkettiği, o haysiyetsiz hayvanların gerçekleştirdiği, okulun sevildiği zamanlarda okula gitmeye engel olan hede. o arka sırada oturan pis çocuk varya, yakalamayayım olm onu, çok pis dövcem, hep onun yüzünden.
    #366410 (looser, 22.06.2006 14:55)
  3. tayini başka bir okula çıkan öğretmen kardeşimizin okuldaki 1500 öğrenciyle sarılarak vedalaşması sonucu ortaya çıkmış olay
    #366428 (j butterfly, 22.06.2006 15:01)
  4. küçük bir sürü böcek tarafından kanının emilmesi ve kaşıntıdan derinin tahriş olması durumu! üstelik paranoya şeklinde her bit kelimesi telaffuz edildiğinde vücudun her yerinde bir kaşıntı hissi oluşması da cabası! küçük iken başa gelmesi neyse de, eşek kadar adam olup hala bitlenmek ayrı bir meziyet olsa gerek...hayır, niye temiz insanları buluyor ki? başlıca bitlenme mekanı olan okullardan mezun olup gidenler paçayı kurtarırken, ya hayatı boyunca okulda bulunmak ya da o okulda bulunanlarla yaşamak zorunda olanlara ne olacak? o pis böcekler seni yiyip duracak mı hep hayatın belli dönemlerinde? * * * *
    #405117 (steril mikrop, 07.07.2006 22:08 ~ 22:09)
  5. (bkz: itax)
    #405120 (grand ekinoks, 07.07.2006 22:10)
  6. başıma gelmiş olaydır..ben annemlerde şefkat sevgi beklerken , kendimi kısacık saçlarla küçük tuvalette tıkalı bulmuştum..yok ceza değil , önlem..nevresimler yangın alarmı çalarmışcasına bi hızla değiştirildi , çamaşır suları komşular sağolsun 2-3 kilo her yere döküldü..ve artık o parazitlerden kurtulunmuştu..en acısı da ; bitler temize gelir üzülme yavrum diye şahsımı teselliye uğraşan babannemin dilinde tüy bitmesiydi...
    hala eli kafasında kaşınan bi çocuk görsem , gözlerim dolar..adaletsiz dünya işte..
    #3541411 (hefeweizen, 15.06.2008 17:47)
  7. küçükken 4-8 yaşları arasında her sene başıma telleş olan hadisedir. pis bir çocuk olmamama rağmen anneannemin kümesinden kuzenlerimle beraber yumurta aşırma yüzünden cereyan etmiştir. cwell ismli bir bit şampuanı vardı. * . bir de yanında tarağı. hani o ince ve sık dişlilerden. o pis kokulu hede kafaya döküldükten sonra saçlar beyaz havluya taranırdı falan. ta ki o pis hayvan pat diye düşene kadar...olur da bulunmazsa bir kaç kere daha pis şampuana maruz kalırdı zavallı saçlar... diyeceğim o ki,gayet pis bir olaydır , pislikle de alakası yoktur .
    #3541449 (ellen, 15.06.2008 18:01 ~ 18:02)
  8. aslında kurtulması biraz zor bir durum olabilir. eczahanelerde 'insectisit' olarak bilinen ilaçların alınıp kullanılmasıyla veya doktor tavsiyelerine göre ve reçete edilmiş ilaçların kullanılmasıyla kurtulunabilir. ayrıca hastanın yaşadığı evdeki tüm kıyafetler, yatak, döşek vs kaynar suda bekletilmelidir.

eskiden, özellikle köylerde, bir beze emdirilmiş ddt'nin başa sarılmasıyla tedavi edilmeye çalışılmışsa da bu tedavi yöntemi ileride kanser riskini büyük oranda artırmaktadır.
    #3541505 (umbrasword, 15.06.2008 18:15 ~ 18:17)
  9. lanet olası, düşman başına denilesi olaydır.. küçücüktüm. henüz ilkoukla bilem başlamamıştım. sokakta oynamayı, çamurdan pastalar yapmayı çok severdim. yaşama sevinciyle doluydum. ama gel gör ki feleğin tokadıyla daha o yaşta tanıştım. okulda başlayan bit salgınından sokak arkadaşlarım da nasiplerini almışlardı ve tabi ki bana da bulaştırmayı başarmışlardı. belime kadar uzanan sırma gibi saçlarım amerikan modeli kesilmiş, ilkokula erkek çoocuğu olarak başlamıştım. bonzai modeli olan ben, bit gibi kalan kafamla daha da bir küçülmüştüm. bitlerle savaşmaya başladık. ancak; ne anti bitler, ne sık dişli bit tarakları, ne gaz yağları, ne de saatler süren bit ayıklama seansları. ne yaptıysak bitleri kafamdan uzaklaştıramadık. gaz yağı saçıma sürülür, kafama poşet geçirilir ve ben cayır cayır yanarak evde dört dönerdim. ama her türlü bağışıklığı kazanmış lanet mahluklar inatla üremeye devam ederdi. geriye pul pul olmuş kafa derim ve gaz prove ile parlayıp canlanan bitli saçlarım kalırdı. ne yaptıysak boşunaydı. o genç yaşımda kafamda yaşayan binlerce yabancı yaratığa mı yanaydım, yoksa saatlerce saçlarımdan ayıkladığı biti, sirkeyi kağıt arasına sıkıştırıp çıtlatmaktan gözleri neredeyse şaşı olacak anneme mi yanaydım.. hayat artık benim için bir işkenceydi.. ne yapsak olmuyordu. artık onlarla yaşamayı öğrenmiştim. tam umudu kesmişken bir gün farkettik ki bit dostlarım nihayet saçımı terketmişler. nedenini hala bilmiyoruz. belki de sıkılmışlardı.. fazla sallamadık ve 40 gün 40 gece bayram yaptık. gidişlerine birazcık üzülmüştüm aslında. ne de olsa onca anıma ortak olmuşlardı. üzerlerinde hakkım çoktu. neyse ki o günden beri bir daha hiç bitlenmedim.. yeni nesilde bit salgını lafını da hiç duymadım. o sadece o yıllara mahsusmuş demek.şimdi kene var gerçi. o daha kötü...

(bkz: bu da böyle bi anımdı)
    (bkz: paylaşmak istedim)
    #3541571 (ozpandora, 15.06.2008 18:31 ~ 18:33)
  10. hiç uğraşılmaz, saçlar kazıtılır ve kişinin başı gazyağı ile yıkanır. olay sona erer...
    #3541720 (merdumgiriz, 15.06.2008 19:10)
  11. (bkz: pediculus humanis corporis)
    (bkz: vücut biti)
    (bkz: pediculus humanis capitis)
    (bkz: baş biti)
    (bkz: phthrius pubis)
    (bkz: kasık biti)
    #3687935 (uvjb, 19.07.2008 17:46)

© 2008 - uludağ sözlük

bitlenmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bitlenmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bitlenmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kitap okumak » gaylerin penis boylarinin kisa olmasi » surekli eskiyen bir sey olarak sevgili » bluetooth ismine msn adresini yazmak » yeni baslayanlar icin istanbul » echi » dalgasiz denizde herkes kaptan » rosario » zenci nicki » oray egin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games