bitisiklik ilkesi 

kapat
  1. öğrenmede guthrie'nin öne sürdüğü bir ilkedir.
    bu kurama göre uyaran ve tepkinin yanyana gelmesi öğrenme için yeterlidir. yani öğrenme tek bir deneme ile tamamlanır. onun için ödül ve cezanın önemi yoktur. bu süreçte öğrenme adım adım bitişe bitişe oluşur.
    davranışları değiştirme amacıyla kullanılacak 3 yöntem ise şunlardır:
    yorma yontemi: (tepki yorgunlugu)
    örneğin annelerin sürekli mantı yapmamasının sebebi mantının yapılışındaki yorgunlarıdır.
    esik yontemi: (sistemli duyarsizlastirma)
    karanlıktan korkan çocuğun önce lambalar açık uyuması ardından holdeki ışığın açık bırakılması ve devamında tüm lambalar kapalı bir şekilde uyuya bilmesi.
    zit tepkiler yontemi: tırnaklarını yiyen bir kızın tırnaklarına acı oje sürerek böylelikle bu davranıştan kaçınmayı öğrenmesidir.
    #1626554 (rapunzel, 10.05.2007 00:19)

© 2008 - uludağ sözlük

bitisiklik ilkesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bitisiklik ilkesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bitisiklik ilkesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mustafa kemal ataturk » istanbul buyuksehir belediyesi » sean young » sarkilara takmis yazarlar » anne ogul diyaloglari » takkeli libos » ben ki sevmekten hic usanmam » hays yasasi » chocolate chiller » asagi yukari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci