biskuvi arasi lokum 

kapat
  1. mahalle bakkalından harçlıklar birleştirilerek bol miktarda bisküvi ve lokum alınıp, 2 bisküvi arasına 1 lokumun sandvic edilerek hazırlandığı çocuksu lezzet. bisküvileri kırmadan lokumu en ince hale getirebilenlerin "-baaakkkk" dediği çocuk oyunu.
    #57868 (kirmastılı, 08.02.2006 07:03)
  2. ekmek arası bisküvi tercih edenler de görülmüştür. fakirliktendir.
    #167113 (pilotmont, 13.04.2006 16:53 ~ 27.01.2008 16:45)
  3. Çocukluğumda bayramlarda apartman halkının elini öpmeye çıktığımda, yaşı 70'e dayanmış nur yüzlü insanın bana verdiği bayram harçlığıydı.
    bayramdayim lan ne yapıyım iki biskuvi arasinda lokumu, bana para lazim arkadaşlara hava attırcak oyuncağı almak için para lazim,senin yaptiğina bak ama. her bayram ayni şeyi yapip,benden sevinmemi bekliyordun ama olmuyordu işte,ne kadar sevinebilirdim ki. iki biskuvi arasi lokum yapmayi bizde biliyoruz ;havalanip veriyordun onlari bide.
    ben napiyordum içimden sana küfür edip başka çocuğa al sana lokum diyordum, veya merdiven bosluğuna bu bayram harcligini bırakıyordum.
    iyi de yapardim,şekerlerle dolduracağım midemi, iki potibo biskuvinin eziyetine katlandirtmayacaktim bağırsaklarımı.
    apartmanin 3 cocugu vardi, nolacak para verseydin o biskuviler yerine, bende seni iyi hatirlayacaktim, nur yuzlu insan
    #1584308 (yaraka, 29.04.2007 03:48 ~ 08.05.2007 09:33)
  4. önce bir adet bisküvi alınır. * sonra bir lokum alınarak bisküvinin ortasına konur, nazikçe batırarak bisküvinin üzerine yayılır. daha sonra ikinci bisküvi lokumun üzerine konarak alttan ve üstten bisküvilere bastırılır ve afiyetle yenir. bu işlemi yaparken gayet nazik olunmalkı atksi takdirde bisküviler kırılabilir.
    #1584979 (t square, 29.04.2007 13:48)
  5. mükemmel ikili. çocukken en sevilen tatlılardan...
    #1584999 (Rurouni Kenshin, 29.04.2007 13:56)
  6. bana ananemi hatırlatan, 5 yaşındayken tutkunu olduğum, hala fırsat buldukça tükettiğim sade lokumla bisküvinin mükemmel uyumudur. süt ile beraber tüketilmesi tavsiye edilir.
    #1585229 (banaesmeyianlat, 29.04.2007 15:00 ~ 08.05.2007 11:20)
  7. güllü lokum olursa daha güzel olmaktadır.*
    #1585526 (utqqu, 29.04.2007 16:16)
  8. sadece misafir gelince akla gelen ilginç tatlı.
    bir türlü sevemesem de yerdim.
    #2903659 (fatality of fantasy, 27.01.2008 15:23)
  9. Ilginc, adeta geleneksellesmis bir tat. Eskisehir'in sivrihisar ilcesinde kiz isteme ile nisan arasindaki soz kahvesi diye adlandirilan aktivitede gelen misafirlere lokum ve biskuvi beraber dagitilir. Ayni anda ninelerin amcalarin ve cocuklarin buyuk bir zevkle lokumu en uygun sekilde biskuvinin arasina yaymasi gorulmeye deger manzaradir.
    #2903690 (haymatlos, 27.01.2008 15:30)
  10. (bkz: mantik disi)
    #2903703 (84 44 114 44, 27.01.2008 15:33)
  11. mevlut olur da nasipleniriz belki diye mahallenin gozune bakarsin, yeri gelir hayrina dagitilir yeri gelir babanne, dede evinde zulalarindan cikartir yaparsin bunu..
    cocukken cikolata bir ruyaysa sizin icin abur cuburu iki potibor arasina konulmus lokumla tadarsiniz..
    bir de bol pudra sekerliyse dudaklar beyaza boyanir..
    lokum da azicik yumusaksa dis arasina gireni cikartmak da yemek kadar zevklidir..
    #3136365 (manyak miyim neyim, 14.03.2008 05:07)
  12. doksanli yillar da ki çocukların vazgeçilmez tutkusu.
    #3540714 (chronicle, 15.06.2008 14:02 ~ 14:03)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

biskuvi arasi lokum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. biskuvi arasi lokum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu biskuvi arasi lokum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about biskuvi arasi lokum. Copyright of the articles are belong to their authors.

» 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » psikopatlastiran ilkokul sarkilari » beyaz kure » rojda » liyakat » rus kizlari » kirk yillik yogurtcuyum boyle kase gormedim » we all love ennio morricone » keptim olm keptim » simone de beauvoir » uzman cavus » beyaz zambaklar ulkesinde » maresal fevzi cakmak ticaret meslek lisesi » uzun atlama » marmara universitesi hukuk fakultesi » otobusteki liseli erkekler » gemi » mensur siir » teknoloji dergilerindeki ciplak kadinlar » gozen air » promiscuous » airfix dogfighter » emperyalizm » la isla bonita » july4th nin her kelimesinin baslik olmasi » anani aglatirim » satanist evlat arif » melekler » alessandro algardi » iddaa » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » defne joy foster » megamasal » kevin spacey » caylaklara baslik acilamiyor » devlet malini sahsi isleri icin kullanan insanlar » eskiya » girit paradoksu » ismail yk sarkisi esliginde sevisen cift » youtube kapali miydi » sozluk yazari