birine kizdiktan sonra onu uzmeye calismak 

kapat
  1. aslında her insanın içinde birazcık da olsa sadistlik olduğunun bir kanıtı. Birine kırılıp, belki de tam olarak ne dediğini anlamadan, karşı atağa geçmeye çalışmak. yapılan sadece onu da üzmek... yani bir çözüm arama değil sakın yanlış anlaşılmasın, nedenine gelince o kadar sıradan bir karşılığa alışık değil bünye.

karşıdakini üzmeye çalışarak amaç ne kadar üzüldüğünüzü ona göstermek midir ben bilemedim. anlayan beri gelsin.

en çok yaşanılanı ise birbirine değer veren karşı cinsler arasında olanıdır bu durumun. bir önceki gün karşısındakini ne kadar sevdiğinden bahseden bünye, ertesi gün yanlış anladığı bir mevzu üzerine giderek, o hani çok sevdiği kişiyi üzmeye çalışıyor. ben de şimdi inandım bu aşk yalanına. aşk bu mudur ulen demek istiyorum böylesine. yoksa sadece filmlerde miydi, sen yeter ki mutlu ol demeler, yıllarca onun mutluluğu için çaba sarfetmeler. kandırıldık mı yoksa biz de farkında mı değiliz. doğarken mi taktılar bu pembe gözlükleri gözümüze?

sevgiyi, aşkı sindirememiş toy bünyelerin gereksiz çabası sadece. oysa böleleri bilmez ki üzmeye çalıştıkları kişiler neden üzülüyorlar. sanırlar ki 'üzebildim, başardım'ın altında kendi zaferleri vardır. oysa üzülen bünye kendisine kızar karşısındakine değil. ne kadar yanlış tanımışım, ne kadar safmışım diye. evet üzülenler gerçekten saftırlar, bu dünya onlar için fazla kompleks ve zordur. bu zorlu parkuru bitirebilmek içinse, doğru bir yol arkadaşı seçmekte yarar vardır.
    #3884086 (dibi dibi rek, 28.08.2008 20:50)
  2. mesela bir kız arkadaşınıza kızdınız daha önce arkanızdan iş cevirdigini ögrendiniz (vakti zamanında onca göz yaşının sebebi megerse canım dedigin o insanmış) işte o zaman onu üzebilecek en kötü sey 5 yıldır platonik delilercesine aşık oldugu insan evldanı gidip kuzeninize ayarlamaktır ( kuzi ve erkek arkadaş gercekten birbirlerini sevmişlerdir) , işe yarar gercekten üzülür ,deneyebilrsiniz.. (bkz: kötüyüm ben kötüyüm)
    #3884258 (like a bird, 28.08.2008 21:16 ~ 21:17)
  3. üzmeye çalışmak, tehdit etmek, peşine düşmek, baygınlık geçirmek, özel alanını işgal etmek terbiyesizleşmek vs vs...
    #3884864 (Siren, 28.08.2008 23:10)
  4. gereksiz davranıştır. dövme isteği gibidir anca orda burda boş boş oturup adam dövmeye çalışan sokak mafyalarının işidir.
    #3884870 (pergamon, 28.08.2008 23:11)
  5. küçük bir cadıyken anneye yapılan tavırdır edadır.
    #3884875 (duchesse, 28.08.2008 23:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

birine kizdiktan sonra onu uzmeye calismak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. birine kizdiktan sonra onu uzmeye calismak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu birine kizdiktan sonra onu uzmeye calismak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about birine kizdiktan sonra onu uzmeye calismak. Copyrights of the articles are belong to their authors.