bircok yerlere gitmek 

kapat
  1. bu hata özellikle ingilizceyi günlük yaşamında çok kullanmış insanlar tarafından yapılmaktadır.

kullanımı tam olarak "...birçok, ...lar" şeklinde olup, zannımca hatalıdır.

* örnek, "ben birçok üniversitelerde konuşmalar yaptım". "ben bir çok üniversitede konuşma yaptım" demek yeterlidir.

örnek2, "ben çok yerler gezdim böyle şey görmedim." oysa bunun yerine, "ben çok yer gezdim böyle şey görmedim" demek yeterlidir. başa çok anlamına gelecek bir kelime geldiğinde sona -lar, -ler gelmesine gerek yoktur. (oysa ingilizce dilbilgisi kuralına göre mutlaka gelmelidir) bazı yazarlar bunu ingilizcedeki -s eki gibi, bir zorunluluk olarak kabul etmektedir ve sıklıkla bu hataya düşmektedirler.

* *
    #1687790 (beyazyelkenli, 26.05.2007 04:43 ~ 04:44)
  2. anlatım bozuklugu iceren ifade.
    #1988373 (kadavra, 22.07.2007 22:43)

© 2008 - uludağ sözlük

bircok yerlere gitmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bircok yerlere gitmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bircok yerlere gitmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gonullu askerlik basvurulari » trt 1 i birinci kanala koyma egilimi » fb nin maci varken sozlukte takilan insan » ucun » cirkin sevgiliyi arkadaslarla tanistirmamak » luis miguel brito garcia monteiro » hirosima gibi ama en azindan keneler yandi » mehmet aurelio » uludag sozluk sizin evinizdir » deconstructing harry a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci