bugün

--spoiler--
"süper şarkılar attım sana" dedi arkadaşım, onda olan taşınabilir harddisk'imi geri verirken, teşekkür ettim. evime dönünce, birşeyler atıştırıp harddisk'i bilgisayara bağladım, üzerinde ki ışık önce hızlı hızlı yanıp söndükten sonra sabitlenince; bilgisayarım, taşınabilir cihazı bulduğunu bildirdi. ona da teşekkür edip, şarkıların olduğu klasörler arasında dolaşmaya başladım. "dream theater" klasöründe "awake" albümü vardı, yıllardır dinlememiştim onu. klasörü winamp'a sürükleyip, yatağa uzandım. loş ışık, iyi müzik ve yarılanmış bir kitap, huzur buydu.

yaklaşık bir yarım saat sonra, "space dye vest" çalmaya başladı, kitabı göbeğimin üstüne bıraktım, tavana diktim gözümü, şarkı ilerledikçe tavan yokoldu, sonrasında duvarlar onu takip etti. odamda değildim artık, 2009 yılında ise hiç değil.

--spoiler--

[ sözlük'te bulunan "gelmeyen pazartesi" kitabına ait yazılar, ek yazılar ile birlikte kitap olarak basıldı. bu nedenle yazıların buradan yayınını durdurmak durumundayım. anlayış göstereceğinizi umuyor, ilginiz için teşekkür ediyorum. eksper mental ]

http://www.dr.com.tr/Kita...oman/urunno=0000000687918
şarkılar zamanda yolculuk yapmanızı sağlayan araçlardandır fotoğraf,resim.. gibi.
bazen bir şarkının dinlendiği yer önemlidir. 10 yıl önce bir şarkıyı sahilde yürüyorken dinlemişseniz, 10 yıl sonra aynı şarkı çaldığında birden o sahilde yürütür sizi tekrar. şarkılar içlerinde her zaman, belirli bir zamanı, bir olayı barındırırlar.
ayrılık şarkıları vardır mesela. dinlenince ne zaman olursa, nerede olunursa olunsun o an gelir dinleyenin gözüne.
ya da "bu bizim şarkımız olsun" şarkıları.
90 ların parçaları dinlenince çocukluğunuza akarsınız. şarkılar zaman makinasıdır.

- bu bizim şarkımız olsun mu arif?
- hhaa???
- arif çalan şarkı diyorum!
- evet necla?
- bizim şarkımız olsun mu?
- ..
- ..
- kızım hah şimdi söyle ya, tuvalette bile rahat yok, bi ağız tadıyla sıçamadım şurada. evet ne diyorsun ne olmuş şarkıya?
- iğrençsin arif ya, yemin ediyorum iğrençsin.
- ne oldu ki şimdi?
müzik bizi sadece ileriye götürür, geriye değil.

tıbbi laboratuvarda test edilmiş ve onaylanmıştır.

bu yüzden müziğin zaman makinesi olduğu külliyen yalandır.
Bazen anılara bazen de taptaze hayallere götürür. Her bünyeye lazım.
müziğin insanın insan hafızasındaki önemini göstermesi bakımından önemlidir. eğer güzel bir anınızda dinlediğiniz bir şarkıyı yıllar sonra tekrar duyarsanız yine iyi hissedeceksiniz demektir. üstüne üstlük o "güzel anı" anımsamanızda yararı olacaktır bunun.

aynı şekilde bir sokaktan geçerken çok sevdiğiniz bir şarkıyı kulaklığınızdan dinliyorsanız, daha sonra yine o sokaktan geçerken kulaklıktan gelen o müzik olmasa bile kendinizi iyi hissedersiniz.

koku da insan vücudunda buna benzer etkiler göstermektedir.
Yaklaşık bir yarım saat sonra, "Space Dye Vest" çalmaya başladı. Kitabı göbeğimin üstüne bıraktım, tavana diktim gözümü. Şarkı ilerledikçe tavan yok oldu, sonrasında duvarlar onu takip etti. Odamda değildim artık, günümüzde ise hiç değil.

***

Ayakta durduğum halde, kafamı otobüsün camına yaslamışım, bir elim bütün gün elleyenlerin terlerini üstünde biriktirmiş metale tutunuyor, metal sıcak mı yoksa soğuk mu olması konusunda kararsız. Diğer elim cebimde, elimin altında cebime zar zor sığmış "walkman"'im, sürekli ses tuşuyla oynuyorum, şarkı sessizleştiğinde sesi açıp, ses yükseldiğinde ise tam tersini yapıyorum.

Sırtımda kocaman bir asker çantası var. Üzerine keçeli kalem ile sevdiğim müzik gruplarının ismi yazılmış...

***

Bilim adamları uğraşsın dursun, ben zaman makinesini keşfetmiştim.

Tek kusuru: şimdilik sadece geçmişe gidilebiliyordu.

Belki de güzel yanı buydu.

Tamamı için:
http://ekspermental.blogs...er-bir-zaman-makinas.html
HELO MALATYA NE VAR NE YOK ORDA .... DiYE Bi ŞARKI VARDI,
HER DiNLEDiĞiMDE ŞARKININ O KASEDi VE MÜZiK ÇALAR AKLIMA GELiR.
DUYGULARIN TERCÜMANI GÜZEL BAŞLIK
geçmişe geri götürme özelliği olan ama ordan geri getiremeyen tek taraflı makinadır.

gittiği yerde salak gibi bırakır insanı..
(bkz: sevince)