bir yudum sevgi 

kapat
  1. macit koper hale soygazi ve kadir inanir'ın oynadıgı atıf yılmaz filmi.
    #723489 (adini unutan adam, 11.10.2006 14:29)
  2. bir kaç sene önce müjde fm' de (89,6 frekansıyla) gece yarısından itibaren şiir programı düzenleyen radyo sunumunun adıydı. dj' in sesi insanı mest eden ve bir hayli güzel şiir yorumlayan türdendi.
    #2303244 (fayaka, 12.09.2007 13:16)
  3. (bkz: gözümün önünde cemalin durur)
    (bkz: içimin ateşi kalbine vurur)

(bkz: erkek değil mi en iyisinin adı batsın)
    #2439205 (walter klemmer, 07.10.2007 14:56)
  4. Şimdi 88,0 da yer alan, geceleri efkarlandıran şiirler,şarkılarla dinleyiciyi mest eden radyo programıdır. radyo istanbul'un en kaliteli programlarından biridir. şiiri bir de 'yudum'dan dinleyin, dinleyen kopamıyor dedirten yapımdır.
    http://www.biryudumsevgi.org sitesinden bilgi edinilebilir ve yayın dinlenebilir.
    #2783120 (ozgeesra, 03.01.2008 03:13 ~ 03:14)
  5. önce bir yudum, sonra bir avuç ve daha sonra sonsuz istediğimiz hiç doyamadığımız, sonu gelmez sevgi açlığı.
    #2783185 (eageans, 03.01.2008 04:20)
  6. seden gürel'in 1992'de cıkardigi ilk albümünün ismidir. kocaman beyaz sapkası ve bum bum adlı sarkısıyla zihinlere kazınmıstı. suanki cıtır hatun görünümünden oldukca farklıydı, imaj maker denen sahsiyetler cıktı da kendine geldi kadıncagız.
    #2783240 (mystery, 03.01.2008 05:24)
  7. uluslararasi isci filmleri festivali kapsamında gösterilen film.

--spoiler--
    Başkaldıran "yeni kadın imajı" ve "kadının kurtuluşu" açısından, Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri. Atıf Yılmaz bu defa şehrin varoşlarında yaşayan bir kadının mücadelesine çeviriyor kamerasını. Aygül, dört çocuğunu işsiz güçsüz, hayırsız kocasının yardımını görmeden büyütmeye çalışan mutsuz bir kadın. iş başa düştü diyerek bir fabrikada çalışmaya başlar ve bu onun bilinçlenme sürecinin ateşleyicisi olur. işe yaramaz kocasını terk eder, çocuklarını alıp başka bir eve taşınır ve bu arada söylentilere aldırış etmeden fabrikadaki işi bulmasına aracı olan adamla yakınlaşmaktan kaçınmaz.
    --spoiler--

kaynak:sinema.com
    #3366938 (brcyzdm, 07.05.2008 10:20)

© 2008 - uludağ sözlük

bir yudum sevgi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir yudum sevgi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir yudum sevgi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kafir kesen musluman kedi » ulubey » uyarilara aldirmamak » turk kizlarinin guzel sevisememesi » cem adrian » taklit edilmek » dugu » sibel kekilli » yeni baslayanlar icin ufo yolculugu » gitarla kiz tavlamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci