bir sehri ozlemek 

kapat
  1. her bir yerinde unutulmaz anılar bırakıp ayrıldığınız/ayrılmak zorunda kaldığınız kente duyulan özlemdir.
    #658066 (bekete, 22.09.2006 23:46)
  2. (bkz: şehr i istanbul u düşünürüm gözlerim kapalı)
    #658126 (hunlu, 23.09.2006 00:00)
  3. o şehirde bırakılan anıları, kişileri, yaşanmışlıkları özlemektir.
    #1070750 (ficin, 28.12.2006 16:42 ~ 17:34)
  4. istanbul'dur bu özlenen şehir. yüzdört gündür uzaktasınızdır bu diyardan. şu anda bulunulan kentin herşeyiyle bir karşılaştırma yapılır durmadan. beğenilmez bulunulan konum. ilk fırsatta bir tatil olsa da gitsek denir hep. istanbul'un kötü yanları da burnunuzda tüter. otobüslerde saatinizi harcamaya, yemek niyetine simitle karnınızı doyurmaya, asıl evinizden uzak kalmaya razısınızdır. öyle bir özlemdir ki bu, yarım kalmışlık hissi vardır daima. ait olunmayan ve alışılamayan bir kenttesinizdir. yuvasından kopmuş biri gibi, savunmasız gibi.
    #1070884 (vera, 28.12.2006 17:13)
  5. soğuk bir gecede mevzi nöbeti tutarken, kars ın karanlığı içinde yanan bir kaç sokak lambasını, boğazdan geçen gemi ışıklarına benzettiğin anda sol gözünden süzülen gözyaşının tuzlu tadıdır bir şehri özlemek.
    #1070911 (qb1903, 28.12.2006 17:19)
  6. (bkz: o şehirdeki kişiyi özlemek)
    #1418640 (witch, 16.03.2007 18:09)
  7. harika bir ilkay akkaya şarkısıdır. amed'i görmemiş olmak da hiç önemli değildir.

(bkz: herkesin bir şehri vardır)
    #2579832 (bugulu atlas, 11.11.2007 15:57)
  8. cok zordur. her seyini özlersin en pis kösesini bile o sehrin. sokaklarin da yürümeyi, normalde o sehrin en uyuz oldugun seyleri bile özlersin. Sehri düsününce oraya gittdigimde yeri topragi öpecegim dersiniz, degerini anlarsiniz.
    #2579870 (Ohrschmerz, 11.11.2007 16:08)
  9. yandığım ateşlerden savrulan küller bile yanardı
    taşıdım yana yana en yaman zamanlarda sevdanı
    ölümün kol gezdiği o karanlık ve hain günlerde
    ağlayan çocukların sessiz çığlıklarında ben vardım

işığım sensin ben sana koşan pervane
    hasretin yüreğimde muratsızım biçare
    yana yana döne döne divane

mardin kapı şen olsun
    etrafın gül-ü bağ olsun
    seni yaman özledim amedim

acının tarihini yazsan da zulüm gelip sende soldu
    yollar ile ırmak gelip senin kalbinde buluştu
    hasretim gelip kederden düşlerine kardeş oldu
    nevroz ateşleriyle yanıp sönen dağlarda ben vardım

işığım sensin ben sana koşan pervane
    hasretin yüreğimde muratsızım biçare
    yana yana döne döne divane

mardin kapı şen olsun
    etrafın gül-ü bağ olsun
    seni yaman özledim amedim
    *
    (bkz: bir şehri düşlemek) *
    #3303993 (ferfecir, 22.04.2008 16:17)
  10. kacip gittiginiz yerin hakkini vermek.
    #3304013 (chabert, 22.04.2008 16:21)
  11. bu özlemin en güzel anlatıldıgı şarkılardan biri;

(bkz: şimdi istanbul'da olmak vardı anasını satayım)
    #3304029 (light beam, 22.04.2008 16:27)
  12. şehri degilde içindekileri aileni arkadaslarını sevgilini ve guzel anılarını ozlemektir bir sehri ozlemek.
    daha sonra gun gelir icinde onlar olmadıgı zaman o sehirde olsanda yine ozlersin o sehri.
    eskisehirdeyken eskisehiri ozlemek gibi.
    #3304039 (Gabriel gray, 22.04.2008 16:30)
  13. başka bir şehirde olmaktır. başka bir şehirde olup, diğer şehri özlemektir. aslında geldiğiniz yeri özlemek de değildir olay. o şehirdekileri özlemektir. geçmişi özlemektir. ama yine de geri dönememektir. anılar vardır çünkü geldiğiniz yerde. acı anılar. canınızı yakacak binlerce ayrıntı. bir gün geri dönmek zorunda kalırsanız o şehre, ayaklarınız titreye titreye inersiniz otobüsten. özlediğinizi anlarsınız. koklarsınız şehrinizi. gözlerinizi kapatır kalırsınız birkaç dakika. sonra yine beliriverir anılar. bu şehirde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlarsınız. nedensiz şekilde boğar sizi. ne adar özlemiş, ne kadar seviyor olsanız da, size acı verdiği için onunla kalamazsınız. başka şehirlerin tadını dener, defalarca yanılır, daha da acı çeker, olgunlaşırsınız. ama yine de nereye giderseniz gidin, geldiğiniz şehri özlersiniz hep.
    #3719048 (sonika, 25.07.2008 16:03)

© 2008 - uludağ sözlük

bir sehri ozlemek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir sehri ozlemek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir sehri ozlemek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cok kadin hic kadindir oglum yalnizliktir sonu » pelin cift » uludag sozluk » filleri kurtaran adam » amerika birlesik devletleri » abuk sabuk bir film » fikir beyan etmek » death note » bulent fil » baslikla alakasiz bkz verilmesin kampanyasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games