bir saire yazmadigi siiri yamamak 

kapat
  1. eğer şaire yamanan şiir berbat bir şiirse, şair için gerçekten iğrenç bir durum olur. şaire hakarettir. bir de şair hayatta değilse ve kendini savunamıyosa bunu yapmak bana düşer.

mesela bir örnek verelim. neyzen tevfik'e yamanan bir şiir vardır. bir ilkokul öğretmeni yazmıştır aslında ve neyzen'le hiç bir alakası yoktur. hatta bu konu bir ara mahkemelik olmuş ve bu şiirin neyzen'e ait olmadığı tescillenmiştir. bu boktan şiir şudur;

ne ararsın tanrı ile aramda
    sen kimsin ki orucumu sorarsın
    hakikaten gözün yoksa haramda
    başı açığa neden türban sorarsın
    rakı şarap içiyorsam sana ne
    yoksa sana bi zararı içerim
    ikimiz de gelsek kıldan köprüye
    ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
    esir iken mümkün müdür ibadet
    yatıp kalkıp atatürke dua et
    işgaldeki hali unutma
    atatürke dil uzatma sebepsiz
    sen anandan yine çıkardın amma
    baban kimdi bilmezdin şerefsiz

şimdi bundan böyle önüne gelen mal bu şiiri neyzen yazdı diye her tarafta kasıla kasıla söylemesin. bana inanmayan araştırsın.

edit : asayiş şube müdürüymüş. ilkokul öğretmeni değilmiş.
    #3429240 (arabam var, 21.05.2008 23:43 ~ 23:59)
  2. (bkz: zoruna gidenin borusuna gitsin)
    #3429252 (aclik kader olamaz, 21.05.2008 23:45)
  3. (bkz: http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=14102)
    #3429300 (arabam var, 22.05.2008 00:00)
  4. --spoiler--
    esir iken mümkün müdür ibadet
    yatıp kalkıp atatürke dua et
    işgaldeki hali unutma
    atatürke dil uzatma sebepsiz
    sen anandan yine çıkardın amma
    baban kimdi bilmezdin şerefsiz
    --spoiler--

bu satırları kimin yazdığından çok ne anlam ifade ettiği önemlidir. evet biz belki yıllardır neyzen yazı diyerek kullanıyorduk bunu ama şimdi o yazmadı diye hayal kırıklığına uğrayacak değiliz nitekim uğramadık ve kullanmaya devam edeceğiz.
    #3429329 (iktidarsiz jigolo, 22.05.2008 00:05)

© 2008 - uludağ sözlük

bir saire yazmadigi siiri yamamak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir saire yazmadigi siiri yamamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir saire yazmadigi siiri yamamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» minibus arkasi yazilari » iktidara gelirsen yanina alacagin uc sey » csi uludag sozluk » temmuz » nur icinde yatmak » exposure » muzeyyen senar » james blunt » yaran anne baba diyaloglari » cagimizin hastaliklari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci