bir olcu birimi olarak camel 

kapat
  1. genellikle zamani ve parayi olcer camel. bi camel'lik yol yaklasik 5-6 dakikaya tekabul eder mesela.
    or: -abi ne kadar sizin ev, uzak mi?
    -yok lan, hemen surda iki camel'lik yol.
    bir de camel'i para birimi olarak kullanmak vardir.
    or: -abi maasi kotu buranin, 1250 veriyolar ayda.
    -hacim, allah tan kork gunde 10 paket camel demek o. nasil az yaa??
    burda camel yerine 'sigara' da kullanilabilir tabii. ama zaten sigara dedigin camel'dir. digerleri yalandir.
    #23809 (child, 18.01.2006 08:23)
  2. (bkz: bir olcu birimi olarak kol gibi)
    (bkz: bir olcu birimi olarak okuz)
    (bkz: bir olcu birimi olarak kibrit kutusu)
    (bkz: bir olcu birimi olarak esek kadar)

(bkz: turk olcu birimleri)
    #309191 (july4th, 03.06.2006 23:03)
  3. eskiden ağır yükler bu ölçü ile tarif edilir idi.iki deve yükü altın, on deve yükü ipek gibi.iki kamyon kum attırdım arsaya denmez idi.
    #1599002 (sıpa, 02.05.2007 16:28)

© 2008 - uludağ sözlük

bir olcu birimi olarak camel başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir olcu birimi olarak camel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir olcu birimi olarak camel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sokaktaki vatandas » fakirleri dinliyorum gozlerim kapali » sakatlanan basketci icin topu disari atmak » sevgililer sevgilisi » sadist » hasan sabbah » isci cikarmak » yaran okul muduru laflari » cik git » dream theater a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games