bir kolaycilik kelami olarak gote got denir demek 

kapat
  1. bir hadise vardır. yazar döktürür kendince. konu götle alakalı olsun misal, hadi sözde de geçtiği gibi olsun hatta. o başlığa yardırır bahsettiğimiz yazar. döşenir. götü göt etmek için, yahut götlüğü göt ilan etmek için akıl oyunları koyar yazısın içine. bu akıl oyununun içinde okuyucunun da onunla beraber seyretmesini hayal eder, cümleleri uzadıkça uzar adeta...

sonra bakarsın başlıkla alakalı iki numerolu entry'e;

bu memlekette göte göt denir

hadi ya? vallaha mı lan? haydaa, vay anasını değil mi ama. bravo olm sana.

ben nasıl düşünemedim bunu diyileceğini umar her halde bu bkz'ı veren salaklar.

oğlum, kefal götte değil lağımda yaşar. giriş deliğiyle çıkışı karıştırma.

bu memlekette böyle denirmiş... kıssadan hisse vererek nasreddin tadını yakalamak bu kadar kolay mı lan? okuma özürlü!
    #2121447 (hosaf, 12.08.2007 23:53 ~ 13.08.2007 00:00)
  2. lafı kıvırmadan delikanlı gibi konuşma örneği vermektir.

ilk entry isterse elli paragraf olsun. demek ki o elli paragraf ''bu memlekette göte göt denir'' cümlesini karşılayamamıştır. eğer karşılasa idi hoşaflık olsun diye verilmezdi o bakınız değil mi?
    #2121511 (gonul diyorum akil diyorlar, 13.08.2007 00:02 ~ 00:10)
  3. örnekle güçlendirelim konuyu. misal, kişi tarafından gönül denilmesine karşılık olarak çevre tarafından akıl kelimesiyle karşılık görülüyorsa, bu alış-verişe mukabil ne gönülü ne akılı seçebilmiş, ortada kalmış, kolaycılığa kaçmış kişi kelamıdır bu aynı zamanda.

okumak zaten uzun iş. ne gerek var öyle o kadar yüz satır de mi ama. g.t de geç, en güzeli. zaten misal nükleer enerjiyi memlekette kullanmak için e eşittir emcekare diye bağırdığın anda tüm tesisler nükleer formata kavuşuyor. sadece telafuz etmek yeterli. ne o öyle uzun uzun matematik fizik formülleri diz ardı ardına? e eşittr emcekare lan. bu kadar, ne o öyle bi sürü harf sayı.

bunlarınki de laf sahi. hakkaten lan. herşeyi özetlemek lazım. armutlar pişsin, gönüllere düşsün, gönüller akıl diye bağırsın. yaşasın!
    #2121556 (hosaf, 13.08.2007 00:10 ~ 01:28)
  4. (bkz: bu memlekette gote got denir)
    #2121602 (yusu, 13.08.2007 00:19)
  5. öncelikle, akıl diye bağıran gönüller kahrolsundur. hem; (bkz: yok öyle bir şey)

(bkz: anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az) hakikaten kolaymış...

ayrıca okumadan, idrak etmeden, sindiremeden bir elli paragraf yazı yazmak yerine; anlayarak, sindirerek bir cümleyle meseleye vakıf olma durumudur...

ha unutmadan, bazısı akıl bile diyemiyor ya ona yanıyorum. kaldı ki gönül diyecek... a-kıl. iki hece, bir kelime. zor değil...
    #2121648 (gonul diyorum akil diyorlar, 13.08.2007 00:27)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bir kolaycilik kelami olarak gote got denir demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bir kolaycilik kelami olarak gote got denir demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir kolaycilik kelami olarak gote got denir demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bir kolaycilik kelami olarak gote got denir demek. Copyrights of the articles are belong to their authors.